Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ο Μουρίνιο μπορεί να κοστίσει στην Τσέλσι ως και 140 εκ. ευρώ!!

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» είναι για τα ταμεία της Τσέλσι και τον Ρομάν Αμπράμοβιτς η απόλυση Μουρίνιο. Λίγο – πολύ μια αποτυχία του Special One, μπορεί να φέρει ζημιά 140 εκ. ευρώ για τους «μπλε».

Ο Μουρίνιο μπορεί να κοστίσει στην Τσέλσι ως και 140 εκ. ευρώ

Οι «μπλε» ηττήθηκαν και από την Στόουκ στο πρωτάθλημα, καταγράφοντας την έβδομη ήττα τους στην Πρέμιερ Λιγκ, η οποία τους έχει φέρει μόλις τρεις πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και 13 βαθμούς μακριά από την πρώτη τετράδα.

Πλέον, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει να διαχειριστεί όχι την αγωνιστική κρίση, ούτε τη γκρίνια των οπαδών, που φάνηκε πως στηρίζουν τον Μουρίνιο, αλλά κυρίως τα οικονομικά της ομάδας, αφού μια... «στραβή» σεζόν, είναι ικανή να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή και ζημία ως και 140 εκ. ευρώ.

Το κόστος της απόλυσης του Μουρίνιο είναι το ελάχιστο που έχει να σκεφτεί ο Ρώσος μεγιστάνας, αφού τα 14 εκ. ευρώ που θα λάβει ο Special One ως αποζημίωση σε περίπτωση που απολυθεί, θα αποτελούν μόλις το ένα δέκατο των χρημάτων που θα κοστίσει στην Τσέλσι, μια τυχόν αποτυχία τη φετινή σεζόν.

Το δίλημμα για τον Αμπράμοβιτς και το διοικητικό συμβούλιο της Τσέλσι σχετικά με την απόλυση ή όχι του Πορτογάλου τεχνικού έχει πολλές παραμέτρους.

Εκτός από την αποζημίωση των 14 εκ. ευρώ που θα πρέπει να λάβει ο Πορτογάλος, υπάρχει και το κόστος της πρόσληψης ενός «top class» προπονητή, με το όνομα των Πεπ Γκουαρδιόλα και εσχάτως του Ντιέγκο Σιμεόνε να «παίζουν δυνατά».

Αν για παράδειγμα η Τσέλσι προσέγγιζε για τη θέση τον Ντιέγκο Σιμεόνε, θα έπρεπε να ξοδέψει τουλάχιστον 20 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Το κόστος της πρόσληψης προπονητή σαφώς δεν θα έμενε εκεί, αφού κατά πάσα πιθανότητα ένας νέος τεχνικός θα απαιτούσε μεταγραφική ενίσχυση άμεσα, στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Σε περίπτωση απόκτησης προπονητή, η Τσέλσι θα έπρεπε να βγάλει το Γενάρη από τα ταμεία της τουλάχιστον 40-45 εκ. ευρώ, για να ενισχύσει το ρόστερ.

Ωστόσο το μεγάλο αγκάθι για τον Αμπράμοβιτς δεν είναι τα χρήματα που θα πρέπει να ξοδέψει αν αντικαταστήσει τον Μουρίνιο.

Η μεγάλη ζημιά για την Τσέλσι θα έρθει στην περίπτωση που δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα τέτοιο απευκταίο για τους «μπλε» σενάριο, θα οδηγούσε σε ζημία τουλάχιστον 50 εκ. ευρώ και θα έβαζε το Λονδρέζικο σύλλογο σε υποδεέστερη θέση έναντι των άλλων μεγάλων συλλόγων του «νησιού».

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι πολλά αυτά που θα πρέπει να ζυγίσει ο Αμπράμοβιτς μέχρι να αποφασίσει για το αν θα... «πάρει το κεφάλι» ή όχι του Μουρίνιο, με την απόλυση του να αποτελεί «μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: