Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Πόσο φταίει ο Τούντορ;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τα εγκλήματα και τα μυστήρια που φέρνουν συνήθως τον ΠΑΟΚ πιο κοντά στην αγωνιστική αξιοπιστία και πολύ μακριά από τους στόχους του.

Πόσο φταίει ο Τούντορ;

Το πρώτο που σκέφτηκα όταν σε άκουσα να μιλάς για ένα μυστήριο σχετικά με τη… χαμηλή απόδοση της άμυνας και τα γκολ που εξακολουθούν να πέφτουν βροχή, με κεκτημένη ταχύτητα από το περσινό πρωτάθλημα, ήταν ένα μόνο:

Κανείς δεν κοίταξε πόσα γκολ δέχθηκε πέρσι ο ΠΑΟΚ με τους ίδιους αμυντικούς; Κι αν δεν είναι μόνο οι αμυντικοί που φταίνε για την… πανδαισία τερμάτων και φταίει όλη η ομάδα, πόσοι αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές έχουν αποκτηθεί ή διατηρήθηκαν στο ρόστερ;

Προφανώς δεν είχε κανείς τη διάθεση να σημειώσει τον ιλιγγιώδη αριθμό των τερμάτων μετά από μια εντυπωσιακή πορεία με τεσσάρες και άλλες ευχάριστες στιγμές και με επιστέγασμα την προσπάθεια διάκρισης στα πλέι-οφ, όταν, ο μόνιμος προπονητής της τελικής φάσης, Γιώργος Γεωργιάδης επαναλάμβανε συνεχώς ότι η ομάδα είναι άρρωστη.

Σέβομαι κυρίως το πάθος του Τούντορ, αλλά, πώς να εξηγήσω ότι δεν μπορεί να… εξηγήσει το αμυντικό πρόβλημα της ομάδας του και επιμένει ότι θα μάθει νέα κόλπα σε γέρικα σκυλιά. Ε, αυτό δεν γίνεται. Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είσαι με ποδοσφαιριστές σαν τον Κόστα, που δεν έχει πάρει απόφαση να σταματήσει εγκαίρως και να εξαργυρώσει από άλλο πόστο τη μακρόχρονη και ένδοξη καριέρα του;

Το πιο σοβαρό λάθος του Τούντορ είναι αυτό: Προσπαθεί να μάθει καλύτερη άμυνα σε ποδοσφαιριστές που έχουν φτάσει οριστικά στο καλύτερο σημείο του και δεν νομίζω ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά παραπάνω. Εκτός κι αν έχουν δίπλα τους κάποιον που μπορεί να τρέξει περισσότερο και να καλύψει τις γκέλες τους.

Τότε, ακόμη και εγώ, που έτσι κι αλλιώς είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση, μπορώ να διαπρέψω.

Από την άλλη, σκέφτομαι ότι αυτός ο αγαπητός μας Κροάτης, δεν έχει σκοπό να εκθέσει πρόσωπα και πράγματα. Δεν θέλει να πει ότι… αυτούς έχω, τι να κάνω, να μπω να παίξω εγώ;

Δεν θέλει να τους δώσει στεγνά και προσπαθεί να τα μπαλώσει με το μυστήριο της υπόθεσης που δεν εξηγείται και είναι βολικό για να περάσουν οι δύσκολες μέρες. Όσο δηλαδή χρειάζεται για να περάσει η μπόρα, όσο τον πιέζουν για να ανατρέψει τα αποτελέσματα και τις ισοπαλίες με τους ουραγούς ή τις παλινδρομήσεις στα στενά της Τρίπολης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σίγουρα δεν είναι ο σχηματισμός που φταίει όταν σχεδόν χάνεις από τον Πανθρακικό ή δέχεται δύο γκολ με κεφαλιά από τον Μπαϊκαρά. Και ένα τρίτο για την ισοφάριση που δεν μπορεί να εξηγηθεί και αποτελεί μυστήριο (σύμφωνα με τον Τούντορ), αφού ο αντίπαλος δεν βάζει γκολ ούτε στο οικογενειακό διπλό.

Κλείνοντας, αν τελικά δεν πάει η δουλειά με τον Τούντορ, όπως επιθυμεί ο Ιβάν που, έχω την εντύπωση ότι αν δεν ήταν ο Άρνεσεν, σήμερα θα μιλούσαμε ήδη για το νέο προπονητή, το πιο σημαντικό έγκλημα δεν θα είναι ότι βάζει τον Σκόνδρα να παίζει με αντίθετο πόδι και ενδεκάδα χωρίς σέντερ φορ… Θα είναι που θα τον διώξει και θα έχει πάλι άλλοθι ότι φταίει ένας προπονητής που η ομάδα δεν πάει για πρωτάθλημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: