Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Παντελιάδης: «Μας προβλημάτισε το ότι η ΑΕΚ έμεινε με δέκα»

Στην πίεση για αποτέλεσμα που μεταφέρθηκε στον Αστέρα Τρίπολης μετά την αποβολή του Βάργκας στάθηκε ο Θανάσης Παντελιάδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, όπου τόνισε το πλάνο που έδωσε τη νίκη επί της ΑΕΚ

Παντελιάδης: «Μας προβλημάτισε το ότι η ΑΕΚ έμεινε με δέκα»
Για τα νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μίλησε ο Θανάσης Παντελιάδης, τονίζοντας την σημασία που είχε η αποβολή του Βάργκας για τους κιτρινόμαυρους, ενώ αναφέρθηκε και στην γενικότερη εικόνα που έχουν δείξει μέχρι τώρα οι Αρκάδες.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή των Γιώργου Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: «Όταν η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες μας προβλημάτισε, γιατί πήρε τον ρόλο της ομάδας που δεν είχε να χάσει κάτι. Εμείς έπρεπε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, να κρατήσουμε την μπάλα και να προσέξουμε την άμυνα. Τελικά το πλάνο μας βγήκε».

Για το κακό ξεκίνημα του Αστέρα στο ματς: «Δεν μείναμε πίσω, αλλά είχαμε επιλογές που έδειχναν ότι υπήρχε νευρικότητα. Σαν να μας πίεζε ο χρόνος να βάλουμε γκολ, γι’ αυτό έβγαινε η ΑΕΚ στην αντεπίθεση και παραλίγο να το πληρώσουμε με ένα σουτ του Αραβίδη και μια άλλη στατική φάση. Όσο περνούσε ο χρόνος ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, κρατούσαμε καλύτερα την μπάλα και ξέραμε ότι θα παρουσιαζόταν κάποια ευκαιρία ή στην χειρότερη θα παίρναμε έναν βαθμό».

Για το ότι δεν κουράστηκε πολύ η ομάδα, όπως δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης: «Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε κατοχή χωρίς να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις. Σίγουρα, αν συνεχιζόταν αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο θα ήταν επόμενο να κουραστούμε περισσότερο, λόγω και των πολλών παιχνιδιών. Όταν έμειναν με δέκα παίκτες είχαμε την ευκαιρία να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα και να περιορίσουμε την κούραση».

Για το βάθος του πάγκου του Αστέρα Τρίπολης: «Και πέρυσι υπήρχε βάθος, είχαμε ένα πλήρες ρόστερ. Έτσι και φέτος. Όποιος κι αν αγωνίζεται γίνεται ανταγωνιστικός. Στις προπονήσεις γίνεται χαμός, όλοι θέλουν να παίξουν και προσπαθούν για το καλύτερο. Όταν υπάρχει υγεία αυτό είναι το καλύτερο για μια ομάδα».

Για το τι άλλαξε μετά το κακό ξεκίνημα τη φετινή χρονιά: «Δεν ξεκινήσαμε καλά την χρονιά, σίγουρα. Ήταν και κάποια αποτελέσματα που ήρθαν από ατυχία, αφού κάναμε φάσεις και ο αντίπαλος σκόραρε με μια ευκαιρία. Αυτό μας κόστισε σε ψυχολογία. Όταν πήραμε ένα-δυο καλά αποτελέσματα η ψυχολογία μας άλλαξε και ήρθε και η συνοχή. Θέλω να πιστεύω πως παίζοντας με αυτόν τον τρόπο θα παίρνουμε συνεχώς και καλύτερα αποτελέσματα».

Για το πώς βλέπει να διαμορφώνεται ο στόχος βάσει της βαθμολογίας: «Ένας ρεαλιστικός στόχος είναι πάλι η πεντάδα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βρεθούμε του χρόνου στην Ευρώπη. Υπάρχει και ο στόχος του κυπέλλου, είναι πολύ σημαντικός, θέλουμε να τον κυνηγήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: