Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Όπως δεν θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι θα του αφαιρέσουν και βαθμούς!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr σενάρια περί τιμωρίας του Ολυμπιακού στο τρέχον πρωτάθλημα!

Όπως δεν θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι θα του αφαιρέσουν και βαθμούς!
*** Διάβασα με μεγάλη προσοχή ένα ρεπορτάζ Παναθηναϊκού, σύμφωνα με το οποίο από το τρέχον πρωτάθλημα θα αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό με απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης.

*** Όταν, λέει το ρεπορτάζ, το δικαστικό συμβούλιο αποφασίσει ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη για την γνωστή υπόθεση, τότε θα επέμβουν οι καινούργιοι αθλητικοί δικαστές, που είναι τακτικοί, και θα τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό «το λιγότερο» με αφαίρεση βαθμών.

*** Κατ' αρχάς εγώ λέω να περιμένουμε πρώτα, να δούμε. Να δούμε να δώσει ο ανακριτής την υπόθεση στον εισαγγελέα, ο εισαγγελέας να κάνει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο και να το δικαστικό συμβούλιο να αποφασίσει αν πρέπει και ποιοί να παραπεμφθούν σε δίκη. Έτσι δεν είναι; Πως προεξοφλούμε τι θα πει το δικαστικό συμβούλιο;

*** Αλλά ας δεχθούμε προς χάριν της κουβέντας, ότι άντε και πάει το πράγμα έτσι σύμφωνα με το σενάριο, ποιος μας λέει ότι θα επέμβει η αθλητική δικαιοσύνη και δη θα τιμωρήσει τον Ολυμπιακό με αφαίρεση βαθμών; Γιατί εγώ λέω κάτι άλλο: ότι οι τακτικοί δικαστές που πλέον συγκροτούν τις επιτροπές της αθλητικής δικαιοσύνης, αυτό που θα κάνουν, κατά πάγια τακτική όλων των τακτικών δικαστών, θα είναι ακριβώς να περιμένουν τις αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης.

*** Διότι εκεί πέφτει το βάρος. Στην τακτική δικαιοσύνη. Η αθλητική δικαιοσύνη είναι «δευτερεύουσα». Κι επαναλαμβάνω οι τακτικοί δικαστές πάντα έτσι πράττουν. Περιμένουν τις αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης κι ύστερα επιλαμβάνονται κι οι ίδιοι για να αποφασίσουν πλέον τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν σε αθλητικό επίπεδο.

*** Αυτή είναι η σειρά. Πρώτα η τακτική δικαιοσύνη και μετά η αθλητική. Διότι, τι νόημα έχει πρώτα να τιμωρήσει η αθλητική δικαιοσύνη τον Ολυμπιακό και μετά να έρθει η τακτική δικαιοσύνη και να κρίνει αθώο τον Ολυμπιακό;…Ας αφήσουμε λοιπόν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας. Κις ας μην προτρέχουμε. Όλα θα γίνουν. Υπομονή να δούμε πως θα γίνουν!

*** Είναι απλά λοιπόν τα πράγματα, τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό. Γι΄αυτό και τα περί αφαίρεσης βαθμών από τον Ολυμπιακό στο τρέχον πρωτάθλημα, η λογική μου λέει ότι θα στέκουν όσο έστεκε το καλοκαιρινό σενάριο ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ! Και μερικοί θυμάμαι το τράβαγαν και πιο μακριά-ότι δεν θα έπαιζε και στο ελληνικό πρωτάθλημα!

*** Και τώρα ο Ολυμπιακός είναι μακράν πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρώτος και στο Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με την Μπάγερν… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: