Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!!

Χάρη στα περιφερειακά σουτ και την ψυχραιμία στις βολές στην τέταρτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 81-76 τη Λιέτουβος Ρίτας την Πυλαία, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του Euro Cup.

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ

Ο «Δικέφαλος» έφτασε στο +14 στην πρώτη περίοδο, διατηρούσε ένα +10 μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως δέχτηκε ένα σερί και έμεινε στο -6. Όμως, τα συνεχόμενα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο και η ψυχραιμία του στις βολές στο τέλος του έδωσαν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βασιλειάδης με 26 και Χάτσερ με 17 πόντους, ενώ για τους Λιθουανούς ξεχώρισε ο Γκαϊλιους με 17 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα και διατηρούσε ένα +4, έχοντας επιθετική πολυφωνία, ιδιαίτερα από την περιφέρεια και την παρουσία του Σχορτσανίτη κάτω από τα δύο καλάθια. Στο 8-6, μάλιστα, ο «Δικέφαλος» έκανε ένα σερί 10-0 και έφτασε στο +12, με πρωταγωνιστή τον Χάτσερ που σκόραρε ανελλιπώς από τα 6.75, δίνοντας και το ρυθμό στην ομάδα του. Οι προσπάθειες των Λιθουανών από την περιφέρεια δεν έπιαναν τόπο, λόγω της άμυνας του Σούλη Μαρκόπουλου και, έτσι, με επιμέρους σκορ 8-6 με επιθετική πολυφωνία, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +14 για τους «ασπρόμαυρους».

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, η επιθετική πολυφωνία των Λιθουανών τους βοήθησε να κάνουν ένα σερί 6-0 και να μειώσουν στο -8. Οι Σέρβοι του «Δικεφάλου» έκαναν ένα 5-0 σερί και έδωσαν το +11 στους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, βρίσκοντας τις λύσεις από την περιφέρεια. Ο Βασιλειάδης διατήρησε το +10 για την ομάδα του, όμως η Λιέτουβος, με πρωτεργάτη τον Γκαϊλιους, έκανε ένα σερί 6-0 και μείωσε στο -4. Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με σερί 5-0 και βρέθηκαν στο +9 και με επιμέρους σκορ στο τελευταίο λεπτό 2-4, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +7 για τον ΠΑΟΚ.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Βασιλειάδης έδωσε ένα +8 στον ΠΑΟΚ. Στο 46-39, η Λιέτουβος με 4-0 σερί μείωσε στο -3 και ο «Δικέφαλος» διατηρούσε, στη συνέχεια, ένα +3 με +5 με πρωταγωνιστή τον αρχηγό του που σκόραρε συνεχώς στις τελευταίες επιθέσεις των Θεσσαλονικέων. Με 5-0 σερί και με πρωταγωνιστή τον Τέπιτς, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +6, όμως εκεί η άμυνα της Λιέτουβος «μπλόκαρε» τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ και, με 8-0 σερί, ολοκλήρωσε με +2 το τριαντάλεπτο, με πρωταγωνιστή τον Γκιεντράιτις.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η Λιέτουβος βρέθηκε στο +6 με 4-0 σερί, όμως στο 57-63, ένα σερί 6-0 του ΠΑΟΚ με τα τρίποντα των Τέπιτς και Χάτσερ έφερε την ισοφάριση και το προβάδισμα με +1 στη συνέχεια με το τρίποντο του Μάρκοβιτς. Ο Βασιλειάδης με τρίποντο έφερε το +4 στον «Δικέφαλο», που έφτασε τα τέσσερα συνεχόμενα στις αντίστοιχες τελευταίες επιθέσεις του. Τα σουτ από την περιφέρεια διατηρούσαν τους γηπεδούχους στο +4 με +5, παρά την απέλπιδα προσπάθεια της Λιέτουβος με τα μακρινά σουτ να προηγηθεί ξανά. Οι συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν έφεραν τους γηπεδούχους στις βολές, όπου ο Βασιλειάδης με ψυχραιμία έφερε το +5 στα 18’’. Ο Τέπιτς ευστόχησε σε μία βολή και έκανε το 79-73, ο Λαβρίνοβιτς με τρίποντο έφερε το 79-76, όμως ο Χάτσερ με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Τα δεκάλεπτα: 26-12, 40-33, 55-57, 81-76

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 10, Βασιλειάδης 26, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 3, Μαργαρίτης 7, Σχορτσανίτης 8, Ντούβνιακ 3, Μάρκοβιτς 5, Χάτσερ 17

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ: Γιουσκεβίτσιους 2, Λουκάουσκις 2, Λαπροβίτολα 10, Λαβρίνοβιτς 13, Γκαϊλιους 17, Ορελικ 9, Γιαναβίτσιους 5, Καβαλιάουσκας 2, Ρουνκάουσκας 8, Γιουτσίκας 2, Γιεντράιτις 6 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: