Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Μαραγκός: «Συζητάνε πολύ για τον Αντετοκούνμπο»

Ο Πάρης Μαραγκός που φέτος αγωνίζεται στο American University και το NCAA, μίλησε στον ΣΠΟΡ-FM 94,6 τονίζοντας το πόσο συζητάνε στην Αμερική για την εξέλιξη του Αντετοκούνμπο.

Μαραγκός: «Συζητάνε πολύ για τον Αντετοκούνμπο»
Ο Πάρης Μαραγκός μίλησε στο ΣΠΟΡ-FM 94,6 και τον Τόλη Κοτζιά για την εμπειρία του στο Κολεγιακό πρωτάθλημα NCAA και το πώς προετοιμάζεται για την νέα χρονιά. Τόνισε ότι ασχολούνται πολύ με τα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA και αλλά ότι παρά τις διαφορές το μπάσκετ είναι ένα παντού.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 21χρονος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν του American University:

-Η χρονιά η προηγούμενη δεν ήταν πολύ για σένα.
Αποφάσισα να φύγω από το Τζορτζ Ουάσιγκτον University καθώς δεν τα βρήκα με τον προπονητή εκεί . Έτσι ήρθα στο American University και φέτος επιτέλους θα ριχτώ στη μάχη. Θα ξεκινάω στη θέση πέντε και είμαι χαρούμενος για αυτό.

Λένε πολλοί ότι έχεις βελτιωθεί αρκετά.
Θέλω να πιστεύω πως έτσι είναι. Νιώθω καλά και ελπίζω να φανεί μέσα στη χρονιά.

Πως είναι η ζωή στην Αμερική; Ποιος ήταν ο λόγος που πήρες την απόφαση να φύγεις;
Η ζωή είναι πολύ ωραία. Είναι πολύ διαφορετική από ότι στην Ελλάδα. Ήθελα να συνδυάσω και τις σπουδές μου και το μπάσκετ. Στην Ελλάδα στα 18 σου πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στον αθλητισμό ή τις σπουδές, έτσι όπως είναι με τις Πανελλήνιες. Μέχρι στιγμής έχει αποδώσει η επιλογή μου καθώς και στο μπάσκετ εξελίσσομαι αλλά και φέτος θα τελειώσω με ένα πολύ καλό πτυχίο.

Υπάρχουν και άλλοι παίκτες ελληνικής καταγωγής εκεί στην Αμερικη Ζακ Όγκαστ, Κώστας Μήτογλου και Ναζ Λονγκ. Πώς τους βλέπεις;
Η αλήθεια είναι ότι δεν τους γνωρίζω προσωπικά αλλά έχω ακούσει για αυτούς. Είναι σημαντικό για την εθνική ομάδα να υπάρχουν και παίκτες που μεγαλώνουν εδώ και ελπίζω να βοηθήσουν στο μέλλον.

Για την πρεμιέρα του κολεγιακού πρωταθλήματος απέναντι στην Ρόουντ Αίλαντ;
Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι που έχουμε την παρασκευή. Προετοιμαζόμαστε πολύ καλά και έχουμε εντείνει τις προπονήσεις ενώ παρακολουθούμε και αρκετά παιχνίδια της ώστε να είμαστε έτοιμοι.

Ποιες είναι οι διαφορές του μπάσκετ σε Αμερική και Ευρώπη;
Είναι πολύ γρήγορο το παιχνίδι εδώ σε σχέση με την Ευρώπη. Είναι πιο φύζικαλ αλλά το μπάσκετ παντού είναι ένα ανεξάρτητα από αυτές τις διαφορές. Βέβαια στην περιοχή που αγωνίζομαι το μπάσκετ είναι πιο κοντά στο ευρωπαϊκό στυλ.

Ακούς για τους άλλους Έλληνες που αγωνίζονται στο NBA;
Συζητάνε πολύ για τον Γιάννη, όλοι λένε ότι τα πάει πολύ καλά. Σίγουρα ο Γιάννης φαινόταν από τις μικρές ηλικίες ότι θα έχει αυτή την εξέλιξη. Χαίρομαι πολύ για την πρόοδο του.

Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι;
Οι στόχοι μου είναι να έχω μια καλή χρονιά φέτος και σίγουρα θέλω να κυνηγήσω το να παίξω επαγγελματικά είτε στην εδώ είτε στην Ευρώπη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: