Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Άρης Κόντης: "Κύπελλο και 2η θέση στο πρωτάθλημα"


Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και η δέυτερη θέση το πρωτάθλημα είναι οι στόχοι του Άρη, σύμφωνα με τον Γιάννη Κόντη, που στάζει... μέλι για τον Κούπερ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας: "Δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη κλήρωση σε αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να είμαστε σοβαροί γιατί είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσεις τον αντίπαλο και να βρεθείς προ απροόπτου".

Για τον Κούπερ: "Η αγωνιστική ανάταση της ομάδας, οφείλεται στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Έβαλε πολλά πράγματα σε τάξη και έδωσε στους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι η διαχείριση του υλικό. Δεν υπάρχει νόημα να έχεις έναν προπονητή που θα τσακώνεται με όλους τους ποδοσφαιριστές και θα δίνει την εντύπωση ότι μεροληπτεί υπέρ κάποιων. Ο Κούπερ είναι ένας προπονητής που εμπνέει τους παίκτες".

Για τα καλοκαιρινά λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας: "Η πλειοψηφία των παικτών που αποκτήσαμε έχουν "βγει". Το καλό είναι ότι παλιοί παίκτες της ομάδας έχουν αναγεννηθεί, όπως ο Κάλβο και ο Χαβίτο. Το γεγονός ότι αποχώρησαν οι Αμπρεου και Γκρασιάν δεν οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η ομάδα δεν ήταν ευχαριστημένη από την προσφορά τους. Αμφότεροι ήθελαν να επιστρέψουν στην Νότια Αμερική".

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας: "Σκοπός μας είναι να μπούμε στα πλέι οφ και να προκριθούμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για να διεκδικήσουμε την κατάκτησή του. Εάν η διαφορά με τους πρωτοπόρους δεν μεγαλώσει τότε η κατάκτηση της 2ης θέσης στο τέλος της χρονιάς είναι εφικτός στόχος".

Για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής: "Δεν ήταν υπερβολή αυτά που ισχυριστήκαμε στον αθλητικό δικαστή. Τα τελευταία δύο χρόνια στο οπαδικό θέμα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον Άρη. Οι φίλαθλοί μας είναι υπόδειγμα.

Σε ότι αφορά τα κυριακάτικα επεισόδια: Οι αστυνομικοί είχαν στριμώξει δύο χιλιάδες οπαδούς σε θύρα των χιλίων. Έτσι όταν μπήκε το γκολ της ομάδας μας οι φίλαθλοι άνοιξαν την πόρτα που οδηγούσε στον αγωνιστικό χώρο γιατί δεν χωρούσαν στη θύρα. Οι φίλαθλοι δεν το γνωρίζουν αλλά οι πόρτες που οδηγούν στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι κλειδωμένες, για λόγους ασφαλείας.

Οι Γιαννιώτες νόμισαν ότι οι οπαδοί του Άρη εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο για να δημιουργήσουν επεισόδια. Το αίσθημα αδικίας που υπάρχει στην ομάδα, οφείλεται στο γεγονός ότι και ο Ολυμπιακός και ο Άρης τιμωρηθήκαν με την ίδια ποινή. Νομίζω ότι δεν έχουν καμιά σχέση αυτά που έγιναν στην Καβάλα και στα Γιάννενα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: