Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ερωτηματικό μια θέση


Νίκος Νιόπλιας και Κριστόφ Βαζέχα στον πάγκο του Παναθηναϊκού Η προπόνηση της Πέμπτης, ήταν η πρώτη φορά που ο Νίκος Νιόπλιας... άνοιξε τα χαρτιά του, όσον αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Αρη. Ο Έλληνας τεχνικός έχει καταλήξει στις δέκα θέσεις του βασικού σχήματος.

Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης και Σισέ είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσουν. Η θέση που "παίζεται" είναι αυτή του αριστερού εξτρέμ. Κι αυτό γιατί στις ασκήσεις τακτικής ο Κοζανίτης χρησιμοποίησε εκεί τον Λέτο, ενώ στο δίτερμα προτίμησε τον Χριστοδουλόπουλο. Κατά συνέπεια, αυτοί οι δύο διεκδικούν τη θέση στα αριστερά της επίθεσης στο 4-3-3 που θα παρατάξει ο Νιόπλιας.

Όσο για τους τραυματίες, ο Νίνης δεν πήγε καθόλου στην Παιανία επειδή ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος από την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε. Προτιμήθηκε να καθίσει σπίτι του να ξεκουραστεί και την Παρασκευή αναμένεται να γυμναστεί κανονικά. Όμως, επειδή έχει χάσει προπονήσεις, είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Καραγκούνης: "Η ψυχολογία είναι με το μέρος μας"
Το βραβείο του καλύτερου γκολ (Best Goal) της 18ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, απονεμήθηκε σήμερα στον Γιώργο Καραγκούνη του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού, που βραβεύθηκε για το τέρμα που σημείωσε εναντίον του Πανθρακικού, δήλωσε για τη συγκεκριμένη φάση: "Αυτά τα γκολ θέλουν και τύχη. Δεν σκέφτηκα τίποτα παρά μόνο να σουτάρω. Η μπάλα πήρε καλή τροχιά και ο τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Πάντως πιστεύω ότι θα ήταν πιο σωστό να μοιραστεί στα τρία το βραβείο, καθώς μου άρεσαν και τα γκολ των Κονέ και Τζιμπούρ".

Για τον προσεχή αγώνα εναντίον του Αρη, ο Καραγκούνης υπογράμμισε: "Δεν είναι μόνο το παιχνίδι με τον Αρη. Έχουμε άλλα 12 δύσκολα παιχνίδια. Θα παίξουμε απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα τη συγκεκριμένη περίοδο. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Όλα θα γίνονται πιο δύσκολα όσο πλησιάζουμε προς το τέλος. Ο Αρης με τον Κούπερ είναι ανεβασμένος και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Διαθέτει τεχνίτες ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι θα γίνει ένα ωραίο ματς σε ένα γήπεδο με καλή ατμόσφαιρα όπως συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια που διεξάγονται εκεί. Εμείς θα παίξουμε για την νίκη, όπως κάνουμε πάντα".

Όσο για το αν υπάρχει άγχος για τον τίτλο; "Ψυχολογικά είμαστε πολύ καλά με το +7. Δεν μας βαραίνει αυτή η διαφορά. Η ψυχολογία είναι με το μέρος μας. Πρέπει όμως να πούμε ότι ακόμα είναι νωρίς, καθώς έχουμε μπροστά μας 12 τελικούς και στόχος μα είναι να συνεχίσουμε με νίκες, όπως κάνουμε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που έχουμε 7 στα 7, ανεξαρτήτου διοργάνωσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: