Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Χαβίτο: Νίκη με Παναθηναϊκό


Σίγουρος πως ο Άρης θα καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Φρανσίσκο Χαβίτο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός των «κίτρινων» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στους φιλάθλους της ομάδας. Επίσης, ο Χαβίτο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους εφετινούς στόχους της ομάδας και στην προσωπική του απόδοση.

Αρχικά, ο Ισπανός δήλωσε: «Το 2008 δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε. Δεν μπορεί μια ομάδα όλη τη σεζόν να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο, αλλά στη συνέχεια πήγαμε πολύ καλύτερα, κυρίως τη νέα χρονιά. Η εμπειρία του καινούριου μας προπονητή είναι τεράστια. Οι ποδοσφαιριστές όμως είναι οι ίδιοι. Ο χρόνος έπαιξε πάντως σημαντικό ρόλο, μέχρι να αφομοιώσουμε τα νέα δεδομένα στην ομάδα, μετά την προετοιμασία του καλοκαιριού».

Στην συνέχεια, δήλωσε για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ο αντίπαλός μας ήταν ξεκούραστος, εμείς παίξαμε συνεχόμενα παιχνίδια στο κύπελλο. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς, αλλά τελικά τα καταφέραμε και πήραμε τη νίκη. Το γήπεδο παίζει σημαντικό ρόλο, με τον αντίπαλο να το έχει συνηθίσει, καθώς είναι η έδρα του».

Όσον αφορά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τόνισε: «Αυτό που περιμένουν όλοι είναι να απολαύσουν όμορφο θέαμα. Θα γίνει ανοιχτό παιχνίδι και θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά ο Άρης θα βγει νικητής, γιατί θέλουμε πολύ τους τρεις βαθμούς της νίκης. Με τις δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο, πόσο μάλλον όταν παίζουμε μέσα στην έδρα μας μπροστά στους οπαδούς μας. Αυτό έγινε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό».

Σχετικά με τους οπαδούς της ομάδας τόνισε: «Είναι κάτι το αναμενόμενο το σολντ άουτ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί μας στηρίζουν σε όλα τα ματς και κυρίως κόντρα σε αντιπάλους με μεγάλο όνομα. Είναι αντίθετος με την απαγόρευση των μετακινήσεων. Η βία δεν είναι καλή, αλλά είναι κακό για το θέαμα του ποδοσφαίρου, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους ίδιους τους οπαδούς. Η απόφαση αυτή είναι κατά του θεάματος, δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω, αλλά με βρίσκει εντελώς αντίθετο».

Για τους εφετινούς στόχους του Άρη τόνισε: «Ο δικός μας στόχος ήταν από την αρχή να φέρουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται και να επιστρέψουμε στην Ευρώπη. Θέλουμε να κατακτήσουμε και το κύπελλο. Για τη διαφορά με τις άλλες ομάδες στον πίνακα της βαθμολογίας, θα πω ότι πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, γιατί μέσα μόνο σε μερικούς αγώνες μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Δεν έχω προτίμηση για αντίπαλο στο κύπελλο. Από τη στιγμή που θέλουμε να το κατακτήσουμε, πρέπει να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο θεσμός του κυπέλλου εγκυμονεί κινδύνους, γιατί μικρότερες ομάδες παίζουν χωρίς άγχος και μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά».

Τέλος, δήλωσε για την προσωπική του απόδοση: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου, δεν έχω σταθερό ρυθμό. Σιγά-σιγά βρίσκω τα πατήματα μου και θα καταφέρω να επιστρέψω στα επιθυμητά επίπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: