Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Εκκαθαρίσεις από Κωφίδη


Ο Σάββας Κωφίδης στον πάγκο του Ηρακλή.... Σε εκκαθαρίσεις προχωρά ο Σάββας Κωφίδης προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ρόστερ του Ηρακλή και οι παίκτες στους οποίους υπολογίζει μέχρι το τέλος της περιόδου. Ήδη έχει γίνει μια εκκαθάριση, με τον Ντιέ να είναι... ξένο σώμα και έπεται συνέχεια.

Ο Ντάλα Μπόνα βρίσκεται στο στόχαστρο αφού δεν δείχνει ικανός να μπορέσει να βοηθήσει στην ομάδα. Παρα τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο μέχρι τώρα δεν κατάφερε να δείξει ότι έχει θέση στην ομάδα. Σύντομα θα κληθεί να συζητήσει με τους ανθρώπους της ομάδας προκειμένου να λύσει το συμβόλαιο του.

Και ο Νικολάι Ντίκα δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να πείσει. Ο ρουμάνος ήδη έχει πάρει το μήνυμα από τον Σάββα Κωφίδη που του μετέφερε ότι δεν είναι μέσα στις πρώτες του επιλογές. Ο Ντίκα είναι δανεικός από την Κατάνια και σε περίπτωση που τελικά χωρίσουν οι δρόμοι του με τους «κυανόλευκους» λογικά θα επιστρέψει στην ιταλική ομάδα.

Ακόμη ένας στη λίστα με τους υποψήφιους προς αποχώρηση, είναι ο Ματίας Λέκι που είχε καλό ξεκίνημα, αλλά, δεν έχει ανάλογη συνέχεια. Ο Αργεντινός αμυντικός μετά τον τραυματισμό του έχει μείνει στο περιθώριο.

Στοφορόπουλος: "Ακέφαλη η ΠΑΕ Ηρακλής"
Ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή Ηλίας Στοφορόπουλος χαρακτήρισε τον Ηρακλή ομάδα που είναι ουσιαστικά ακέφαλη και βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή: "Έτσι όπως πάνε τα πράγματα με την λειτουργία των ΠΑΕ στην Ελλάδα όταν συμφέρει το "παίζουν". οι διοικήσεις εταιρείες και όταν δεν συμφέρει όχι, ο νόμος άλλωστε το επιτρέπει αυτό. Είναι μια κρίσιμη στιγμή για τον Ηρακλή και στην ΓΣ είδαμε στο πάνελ μόνο τον κ. Πολύκαρπο και έναν δικηγόρο να εκπροσωπεί τον κ. Ρέμο, αυτό είναι άδικο και μειωτικό για τον Ηρακλή.

Εμείς δεν βλέπουμε τον Ηρακλή ως εταιρεία αλλά και η Πολιτεία δεν νοιάζεται και πολύ, ούτε ασκεί κάποιον έλεγχο. Έτσι ο καθένας κάνει ότι θέλει, ο κάθε μεγαλομέτοχος βάζει τον κηπουρό του να διοικήσει την ομάδα και το κράτος δεν κάνει τίποτε απολύτως. Ήρθε χαρτί στην ΠΑΕ, κατηγορείται η ομάδα για φοροδιαφυγή και δεν υπάρχει κανείς έλεγχος από την Πολιτεία και εγώ που είχα μιλήσει νωρίτερα, επί Σπανουδάκη, για κάτι τέτοιο τρέχω από δικαστήριο σε δικαστήριο".

Αναφερόμενος στην συμφωνία του Ρέμου με τον Λαντάνι, είπε τα εξής: "Το προσύμφωνο δεν σημαίνει τίποτε, μπορεί να τηρηθεί αλλά μπορεί και όχι. Αν βλεπατε τώρα τι χαμόγελο έχω στο πρόσωπο μου θα καταλαβαίνατε πολλά, αυτές είναι ιστορίες για αγρίους. Η ομάδα δεν έχει ουσιαστικά διοίκηση τώρα, τουλάχιστον πριν ξέραμε ότι υπήρχαν έστω 1-2 άτομα στην ομάδα και έκαναν κάτι, τώρα δεν υπάρχει κανείς, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είνα αυτοί που είναι στην διοίκηση τώρα.

Ο κ. Ρέμος και ο κ.Πολύκαρπος δεν ήταν μόνοι πάντως, δεν ισχύει αυτό που λένε ότι δεν είχαν βοήθεια, πολλοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην διάρκεια αλλά δεν έγιναν δεκτοί από την διοίκηση της ομάδας. Έτσι βρέθηκε τώρα ο Ηρακλής να έχει στην διοίκηση άτομα που δεν τους ξέρει κανείς ενώ νωρίτερα η διοίκηση είχε αρνηθεί βοήθεια γνωστών Ηρακλειδέων και αν υπήρξε κάποιος που του ζητήθηκε να βοηθήσει και δεν το έκανε, ας μας το πει ο κ. Ρέμος, να το ξέρουμε".

Για το νέο ΔΣ που προέκυψε από την ΓΣ της 31ης Δεκεμβρίου, ο Στομφορόπουλος ήταν πολύ καυστικός: "Πως θα βοηθήσει την ομάδα αυτή η διοίκηση που υπάρχει τώρα; σήμερα αρχίζουν οι μεταγραφές και δεν γίνεται τίποτε, δεν υπάρχει κανείς στην ΠΑΕ για να μιλήσεις. Πως θα γίνουν μεταγραφές λοιπόν; πως είναι καλύτερα η ομάδα έτσι, σύμφωνα με τον κ. Ρέμο.

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση που ο κ. Ρέμος, που είναι φυσικά Ηρακλειδέας, δεν έχει καταλάβει τι έγκλημα κάνει τώρα. Σίγουρα έχει κάνει λάθη, σε πολλά επίπεδα ως τώρα αλλά πως μπορεί να λέει ότι είναι καλά η ομάδα χωρίς να έχει ουσιαστικά διοίκηση αυτή την στιγμή; Ποιος από την διοίκηση θα είναι αύριο στον αγώνα; οι άγνωστοι που υπάρχουν τώρα;".

Κλείνοντας, ο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: "Έπρεπε να βρει Ηρακληδείς παράγοντες, να μπουν στην ομάδα για να βοηθήσουν και να μην έχει η ομάδα αυτή την εικόνα τώρα. Ποιος θα παίρνει τώρα αποφάσεις; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Ρέμος θέλει να συνδέσει το όνομα του με έναν ενδεχόμενο υποβιβασμό της ομάδας και απορώ πως μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο στην ομάδα τώρα. Ουσιαστικά δεν υπάρχει διοίκηση, πως θα γίνουν μεταγραφές; ποιοι θα μιλήσουν με τους μάνατζερ για παίκτες; Η ομάδα ταλαιπωρείται έτσι και δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό.

Ο κ. Λαντάνι μπορεί να έρθει ή όχι αλλά η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά. Τα λέω όλα αυτά για να ξυπνήσουν κάποιοι, δεν γίνεται αλλιώς, αν συνεχιστεί αυτό ο Ηρακλής θα οδηγηθεί στην Β` Εθνική. Πήγαν Ηρακλειδείς παράγοντες για να μπουν στην διοίκηση και τους άφησαν έξω, πρέπει να ανοίξει η πόρτα της ΠΑΕ για αυτούς και όχι να αρνούνται την βοήθεια τους. Μήπως προτιμούν να είναι μόνοι τους; και γιατί; δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, οι άλλες ομάδες ενισχύονται και στον Ηρακλή υπάρχει μόνο ο κ. Τάδε και ο κ. Κανένας.

Εύχομαι να καταλάβει ο κ. Ρέμος ότι αυτό που κάνει είναι εγκληματικό για την ομάδα, είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, δεν μπορεί να έρχεται ο κάθε πικραμένος στον Ηρακλή και να στέλνει φαξ για να πάρει την ομάδα. Η ομάδα επηρεάζεται άσχημα, οι παίκτες δεν έχουν κάποιον να πάνε τώρα και να μιλήσουν για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: