Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Στο χέρι του Αρη η πρόκριση...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7adde4c9ce66913a29210640eafff838_L.jpg?1262587961?1262587961?1262587961

Ο Άρης υποδέχεται την Τρίτη (9.00μ.μ) την Ζαντάρ στο πλαίσιο του EuroCup, με τον Δήμο Ντικούδη να υποστηρίζει, ότι η πρόκριση στο Top-16 εξαρτάται αποκλειστικά από τους «κίτρινους».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πάουερ-φόργουορντ των «κίτρινων», Δήμος Ντικούδης, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

Είναι η αναμέτρηση με τη Ζαντάρ μία από τις σημαντικότερες μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν;

«Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Εάν τα καταφέρουμε, θα μπούμε στους ‘16’ του θεσμού από τώρα, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου. Παράλληλα, θα παραμείνουμε στην πρώτη θέση του γκρουπ, η κατάκτηση της οποίας θα αποτελέσει τον δεύτερο στόχο μας».

Πώς θα περιέγραφες την αντίπαλό σας;

«Η Ζαντάρ είναι μια επικίνδυνη ομάδα, που έχει ταλαντούχους παίκτες. Της αρέσει να οδηγεί τους αγώνες σε μεγάλα σκορ. Έχει πολύ καλούς σουτέρ, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εφαρμόσουμε το δικό μας ρυθμό. Αν είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε. Το είχαμε πετύχει στο γήπεδό τους στην Κροατία και μπορούμε να το επαναλάβουμε στην έδρα μας, έχοντας την συμπαράσταση των οπαδών μας».

Εκτός από τη Ζαντάρ, ο Άρης θα έχει ως «αντίπαλο» και την απουσία σημαντικών παικτών μέσα στη ρακέτα. Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;

«Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, λόγω των τραυματισμών που έχουμε στις θέσεις των ψηλών, ώστε να μην έχουμε προβλήματα στα ριμπάουντ και στο μαρκάρισμα των αντιπάλων μέσα στη ρακέτα. Όποτε υπάρχουν απουσίες, πρέπει όλοι οι υπόλοιποι παίκτες να κάνουν ό,τι χρειαστεί, ακόμα και σε τομείς στους οποίους δεν είναι συνηθισμένοι, ώστε να καλυφθούν τα κενά».

Υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή;

«Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουμε, είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε με δύναμη και καρδιά, κυρίως με έμφαση στην άμυνα. Επίσης, να παλεύουμε για κάθε ριμπάουντ και για κάθε μπάλα. Τα ριμπάουντ δεν είναι πλέον θέμα ενός παίκτη, αλλά συνολικής προσπάθειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: