Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση ΠΣΑΤ για την επίθεση στο Ελληνικό


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΣΑΤ έβγαλε ανακοίνωση καταδικάζοντας την επίθεση που δέχθηκε δημοσιογράφος στο Ελληνικό, στον αγώνα μπάσκετ της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

"Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, αντί για ευχές για το Νέο Έτος, είναι δυστυχώς υποχρεωμένο να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία των μελών του για την άθλια επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι, κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος μπάσκετ Α1 κατηγορίας, μεταξύ ΑΕΚ – Ολυμπιακού, στο Κλειστό Γήπεδο του Ελληνικού.

Συνέπεια της επίθεσης και του προπηλακισμού που υπέστησαν οι τέσσερις συνάδελφοί μας ήταν να τραυματιστεί σοβαρά ο ένας εξ αυτών. Οι συνάδελφοι δέχθηκαν ομαδική επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ πανικόβλητοι προσπαθούσαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο, χωρίς καμία απολύτως αστυνομική προστασία, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις που έγιναν προς τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο μόνος, ο οποίος αποπειράθηκε να προστατεύσει τους δημοσιογράφους, ήταν ο υπεύθυνος Τύπου της ΚΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος δέχθηκε και αυτός βροχή αντικειμένων στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του από ανεγκέφαλους οπαδούς.

Για το απαράδεκτο όσο και επικίνδυνο αυτό περιστατικό, το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ θα ασχοληθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες, κατά την τακτική του συνεδρίαση, οπότε και θα λάβει αποφάσεις για τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στο κρούσμα ωμής βίας σε βάρος αθλητικών δημοσιογράφων και της ενημέρωσης, προσφεύγοντας στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και της Αθλητικής Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα, θα σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοργανώτρια Αρχή και την ΚΑΕ ΑΕΚ για τη μη λήψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας των αθλητικών συντακτών στο γήπεδο του Ελληνικού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: