Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Σάντος: "Όλα για το Τσάμπιονς Λιγκ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ. Ο Φερνάντο Σάντος υποσχέθηκε ότι οι παίκτες του θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουν τους στόχους τους.

"Είναι μια καθολική ευχή και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για να την πετύχουμε. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατό πιο καλά, αν είναι δυνατό καλύτερα κι από πέρυσι", τόνισε σε δηλώσεις του στον "ΣΚΑΪ".

Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του Κριστιάνο Μοράες, στις πιθανότητες που δίνει για την απόκτηση άλλου παίκτ, αλλά και για την επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Μοράες ντε Ολιβέιρα: "Η απόκτηση του Κριστιάνο είναι σημαντική για τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και για το μέλλον της ομάδας. Ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε. Δυστυχώς έως τώρα δεν έκανε τις προπονήσεις που θέλαμε. Εχασε δέκα μέρες κι αυτό θα φαίνεται και στις επόμενες προπονήσεις. Χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματά του, μια και ήταν ένα μήνα εκτός δράσης".

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου ποδοσφαιριστή: "Είναι δύσκολη περίοδος αυτή του Γενάρη, με πάρα πολλές ιδιαιτερότητες. Οι ελεύθεροι παίκτες που κυκλοφορούν είναι άπραγοι για μεγάλο διάστημα, οπότε είναι ρίσκο να κάνεις μία τέτοιου είδους μεταγραφή. Και οι υπόλοιποι που ανήκουν σε συλλόγους, αν δεν τους θέλουν οι ομάδες τους, δύσκολα θα κάνουν για τη δική σου ομάδα. Εχουμε κάνει ήδη μία μεταγραφή και το σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνουμε μεταγραφές για να λέμε ότι γεμίσαμε το ρόστερ. Αν βρούμε περιπτώσεις παικτών πάνω σε αυτά που ζητούμε τότε θα κάνουμε μεταγραφές, αλλιώς όχι".

Για την πορεία της ομάδας στο πρώτο μέρος της σεζόν: "Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο πρώτος γύρος ήταν εξαιρετικός για τον ΠΑΟΚ. Μπορούμε, όμως, να πούμε ότι ήταν ένας καλός γύρος, αν αναλογιστούμε και τους διάφορους αρνητικούς παράγοντες που αντιμετωπίσαμε καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν ο πολύ μικρός χρόνος προετοιμασίας το καλοκαίρι, το γεγονός ότι είχαμε τραυματισμούς σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως ο Μουσλίμοβιτς, ο Φιλόμενο και ο Κοντρέρας και φυσικά η αργοπορημένη ενσωμάτωση στην ομάδα του Βιεϊρίνια και του Βιτόλο.

Θα μπορούσαμε να έχουμε πέντε με έξι βαθμούς παραπάνω. Σε κάποια παιχνίδια δικαιούμασταν να τους πάρουμε, σε άλλα τους χάσαμε από δικά μας λάθη. Συνοψίζοντας, κάνουμε μια καλή σεζόν μέχρι τώρα και περιμένουμε περισσότερα στον δεύτερο γύρο που ακολουθεί. Αλλωστε, στα τελευταία ματς η ομάδα έχει αποκτήσει τον ρυθμό της, βγάζει καλά αποτελέσματα και όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο και γι' αυτό ευελπιστούμε ότι θα είναι καλύτερη και θα πετύχουμε τους στόχους μας".

Για την επιστροφή του Θόδωρου Ζαγοράκη στη διοίκηση: "Δεν μου αρμόζει να πω κάτι επ' αυτού. Είναι θέμα διοίκησης. Εγώ είχα και έχω καλή επαγγελματική και προσωπική σχέση τόσο με τον Ζαγοράκη όσο και με τον Βρύζα, τους δύο προέδρους. Δεν έχω εγώ δικαίωμα να αποφασίσω. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει για το καλό του ΠΑΟΚ. Σημασία, άλλωστε, έχει να ανέβει ακόμα περισσότερο ο ΠΑΟΚ".

Για το αν σκέφτονται στον ΠΑΟΚ το ενδεχόμενο της εξόδου στο Champions League: "Αυτή είναι ευχή όχι μόνο των οπαδών, αλλά και του προπονητή, των παικτών και της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Είναι μια καθολική ευχή και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για να την πετύχουμε. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατό πιο καλά, αν είναι δυνατό καλύτερα κι από πέρυσι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: