Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Παρουσίασε Ελινγκτον η Σκόντα Ξάνθη


Ο Νάθαν Ελινγκτον με τη φανέλα της Ξάνθης Τον Νάθαν Ελινγκτον παρουσίασε και επίσημα την Κυριακή η Σκόντα Ξάνθη, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στα Πηγάδια. Ο Αγγλος επιθετικός τόνισε για μία ακόμα φορά την ικανοποίησή του για την μεταγραφή του.

Την παρουσίασή του ανέλαβε ο πρόεδρος της Σκόντα Ξάνθης, Αρις Πιαλόγλου που ανέφερε ότι το νέο απόκτημα της Σκόντα Ξάνθης, εντάσσεται σε μια σειρά από ενέργειες που ως στόχο έχουν να φέρουν την ομάδα πιο ψηλά.

Ο Ελινγκτον αρχικά μίλησε για την Σκόντα Ξάνθη: "Είμαι επιθετικός, δουλειά μου είναι να σκοράρω και είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Εχω παίξει σε όλες τις κατηγορίες της Αγγλίας και έχω σκοράρει σε όλες. Θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που ξέρω καλά για να σκοράρω σε όσα περισσότερα ματς γίνεται. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα και ειδικά στην Σκόντα Ξάνθη. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να βγει στην Ευρώπη γιατί θέλω να παίξω πολύ σε Ευρωπαϊκούς αγώνες και φυσικά να βοηθήσω την ομάδα μου στο Ελληνικό Πρωτάθλημα".

Παράλληλα ρωτήθηκε και για το γκολ που σημείωσε στο τουρνουά με την Δόξα Δράμας και τον Πανθρακικό: "Ενιωσα πάρα πολύ ωραία γιατί είχα καιρό να παίξω και σκόραρα. Ολοι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι και ειδικά οι φίλαθλοι. Οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι ίδιες με αυτές που υπάρχουν στην Αγγλία και δεν υστερούν πουθενά".

Οσο για το που του αρέσει να αγωνίζεται, είπε: "Μου αρέσει να βγαίνω πίσω από την άμυνα να παίζω στην κορυφή της επίθεσης. Μου αρέσουν επίσης τα πολλά σουτ και μου αρέσει να παίζω στην μικρή περιοχή και να ψάχνω τις κεφαλιές".

Παράλληλα ρωτήθηκε για το αν θα προσπαθήσει να βρεθεί στην Εθνική Βοσνίας, όπου έχει δικαίωμα συμμετοχής: "Για μένα είναι πρόκληση ο ερχομός μου στην Σκόντα Ξάνθη. Είναι η πρώτη φορά που παίζω εκτός Αγγλίας. Οσο αφορά την Εθνική Βοσνίας, δεν είναι η μόνη ομάδα που έχει αξιώσεις στην διεκδίκηση μου".

Επίσης ρωτήθηκε για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος: "Νιώθω έτοιμος να παίξω, Βέβαια μαθαίνω ακόμη το παίξιμο της ομάδας και σίγουρα θα χρειαστώ κάποια παιχνίδια. Απλά είμαι επιθετικός και αυτή την δουλειά θα προσπαθήσω να κάνω".

Στην Ξάνθη πάντως, βρίσκονται ο επίσης Αγγλος μέσος, Τζέισον Τζάρετ και ο Πορτογάλος Γκουστάβο. Ο πρώτος είναι 30 ετών και μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιζε στην Πορτ Βέιλ. Πάντως έχει αγωνιστεί και στις Μπλάκπουλ, Ρέξαμ, Μπέρι, Γουίγκαν, Στόουκ, Νόριτς, Πλίμουθ, Πρέστον, Χαλ, ΚΠΡ, Ολνταμ και Μπράιτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: