Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Μονομαχία... Τσάμπιονς Λιγκ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b203368caf25a606b0f3924729482471_L.jpg?943912800?943912800?943912800Στο κατάμεστο «Ντα Λουζ» γίνεται σήμερα (22:05, ΑΝΤ1) η μεγαλύτερη «μάχη» των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στην Μπενφίκα και τη Λίβερπουλ. Ενδιαφέρον είναι και ο ισπανικός εμφύλιος στο «Μεστάγια».

Οι «αετοί» της Λισαβόνας υποδέχονται στην έδρα τους (έχει γίνει sold out) τους Αγγλους στο πιο αμφίρροπο ματς της προημιτελικής φάσης. Η Μπενφίκα παραμένει αήττητη από τις 22 Νοεμβρίου και από τότε μετράει 20 νίκες και έξι ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ζορζ Ζέσους δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ πραγματοποίησε το Σάββατο καλή εμφάνιση έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα και πήγε στην Πορτογαλία με άλλη ψυχολογία. Οι «κόκκινοι» έχουν ως στόχο την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ καθώς είναι η μοναδική κούπα που μπορούν να σηκώσουν. Ο Ράφα Μπενίτεθ αντιμετώπισε ένα πρόλβημα της τελευταίας στιγμής με τον Ακουιλάνι. Παρέα στον Ιταλό θα κάνουν οι Αουρέλιο, Σκρτελ, Κέλι και ο Μάξι Ροντρίγκες που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Επιστρέφουν Βίγια-Σίλβα, χωρίς Ρέγες η Ατλέτικο

Στο άλλο σπουδαίο ματς της ημέρας, η Βαλένθια φιλοξενεί στον ισπανικό εμφύλιο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «νυχτερίδες» έχουν την χαρά να δουν τον Νταβίντ Βίγια και τον Νταβίντ Σίλβα να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών που είχαν και να δίνουν το παρών απόψε στο «Μεστάγια». Εκτός είναι ο τιμωρημένος Εβερ Μπανέγα αλλά και οι τραυματίες Αλμπέλδα, Μιγκέλ, Μαρτσένα και Ναβάρο. Ο επιθετικός Ντομίνγκες δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Στο στρατόπεδο των «ροχιμπλάνκος» υπάρχει ανησυχία καθώς μακριά από την Μαδρίτη φέτος δεν τα πάνε και τόσο καλά. Ο προπονητής της ομάδας, Κίκε Σάντσεθ Φλόρες έχει αρκετούς πονοκεφάλους αφού ο φορμαρισμένος Ρέγες και ο Βαλέρα τραυματίστηκαν την Κυριακή κόντρα στη Ρεάλ και έμειναν εκτός αποστολής, όπως και ο Πάμπλο Ιμπάνιεθ. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Τιάγκο και ο Ιμπραχίμα.

Στα άλλα παιχνίδια η Φούλαμ φιλοξενεί στο «Κρέιβεν Κότατζ» την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Βόλφσμπουργ ενώ το Αμβούργο υποδέχεται στη «Νόρντμπανκ Αρένα» τη Σταντάρ Λιέγης.

Το πρόγραμμα

1. Φούλαμ - Βόλφσμπουργκ

2. Αμβούργο (Γερμανία) - Σταντάρ Λιέγης

3. Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης

4. Μπενφίκα - Λίβερπουλ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Νικητής 2- Νικητής 1

Νικητής 3- Νικητής 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: