Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

«Με Δώνη στα πλέι οφ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/13e051f2329877c10d371f294d48ae9e_L.jpg?1270098044?1270098044?1270098044Ο Γιώργος Σπανός μίλησε για την συμφωνία με τον Γιώργο Δώνης τονίζοντας πως υπήρχε ταύτιση απόψεων. Ο πρόεδρος του Ατρόμητου έθεσε ως μελλοντικό στόχο την είσοδο στα πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον «Sentra 103,3»:

«Δεν μπορώ να πω πως ήταν σίριαλ η συμφωνία. Είχαμε πει πως η καταλυτική ημερομηνία ήταν η 31η Μαρτίου, συναντηθήκαμε, συμφωνήσαμε σε όλα και ανανεώσαμε ως το 2012. Για να συνεργαστείς με κάποιον πρέπει να έχεις κοινά οράματα. Ο Ατρόμητος είναι ένα φιλόδοξο σωματείο και ο κύριος Δώνης έχει φιλοδοξίες να ανέβει. Είχαμε ταύτιση απόψεων. Βασικό συστατικό στοιχείο είναι να πιστεύεις στην ποιότητα του ανθρώπου, όχι μόνο ως επαγγελματία».

Για την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών πως ο Δώνης επιστρέφει στη Λάρισα:

«Δεν ασχολήθηκα. Γνωρίζω την ποιότητα του Δώνη και ήξερα πως ο μοναδικός λόγος να φύγει θα ήταν πρόταση από το εξωτερικό». Για το θέμα αυτό, δηλαδή για το ενδεχόμενο πρότασης από ομάδα του εξωτερικού, εξήγησε: «Συμφωνήσαμε στο αίτημα του προπονητή μας, με την προϋπόθεση να δίνει χρόνο στο σωματείο και να μην βρεθεί εκτεθειμένο, για να βρει προπονητή. Η παράμετρος αυτή μπαίνει για το τέλος της πρώτης χρονιάς, δηλαδή μέχρι τέλη Μαϊου του 2011».

Για τη φετινή σεζόν του Ατρόμητου:

«Το καλοκαίρι που επέστρεψε από τη σύντομη περιπέτεια της Β΄ Εθνικής βάλαμε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να εξασφαλίσουμε άνετα και γρήγορα την παραμονή και ο δεύτερος να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να προσελκύσουμε ουδέτερους φιλάθλους. Τους πετύχαμε και τους δύο. Είμαστε μια ομάδα που κατεβαίνει σε κάθε παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Η φιλοσοφία είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο, να δημιουργούμε, όχι να καταστρέφουμε. Έχουν μπει οι βάσεις και με λίγες πινελιές ένα βήμα παραπάνω την επόμενη χρονιά».

Ποιο είναι το βήμα παραπάνω;

«Θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Η φετινή σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη και θέλουμε τους έξι βαθμούς στα δύο ματς με Ξάνθη και Πανθρακικό καθώς έχουμε σοβαρές πιθανότητες για την έκτη θέση. Πάμε προσεκτικά και με πλάνο τριετίας, ώστε την τρίτη χρονιά να πετύχουμε την είσοδό μας στα πλέι οφ. Αν δεν προγραμματίσεις και πηγαίνεις στο κουτουρού δεν θα μπορέσεις να κατακτήσεις τίποτα και ο Ατρόμητος πάντα κινείται πάνω σε πλάνο».

Για τα καλά τα και τα... στραβά της Super League:

«Το επίπεδο είναι καλό και οι πέντε πρώτες ομάδες ξεχωρίζουν και λόγω δυναμικής κόσμου. Από εκεί και κάτω υπάρχουν μικρές διαφορές. Αρνητικό είναι το χρόνιο πρόβλημα της βίας. Είναι θλιβερό φαινόμενο. Οι ακραίες τοποθετήσεις όμως δεν κάνουν ποτέ καλό (σ.σ. για τα λεφτά που κόβει ο ΟΠΑΠ). Από αυτό το μέτρο αδικείται το σύνολο των ομάδων που δεν προκαλεί επεισόδια. Είναι άδικο να τιμωρούνται όλοι για παραβατική συμπεριφορά των οπαδών 4-5 ομάδων».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να γίνει πρόεδρος στη Super League:

«Μου έχει προταθεί, αλλά ο χρόνος επαγγελματικός μου δεν μου το επιτρέπει. Πρέπει να αφιερώσεις όλο σου το είναι για να πετύχεις κάτι. Το έχω πει στους συναδέλφους που με έχουν τιμήσει με πρόταση». Και κατέληξε λέγοντας για τους οπαδούς της ομάδας του: «Υπάρχει μαθητική κερκίδα στο Περιστέρι, η Θύρα 5».

Δεν υπάρχουν σχόλια: