Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Μπλατ: «Μακάρι να επιστρέψω»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέλαβε τελικώς την τεχνική ηγεσία της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τον πρώην προπονητή του Άρη να εκφράζει την ικανοποίησή του για την θητεία του στους «κίτρινους», ευελπιστώντας να επιστρέψει στο απώτερο μέλλον στην Θεσσαλονίκη.

Ο Αμερικανοισραηλινός προπονητής της «ομάδας του λαού» μίλησε στον «ΑΡΗΣ FM» για...

... τα συναισθήματά του:

«Είναι ανάμικτα. Από τη μία χαίρομαι που επιστρέφω στην οικογένειά μου και στην ομάδα που με ανέδειξε, από την άλλη όμως στενοχωριέμαι που αποχωρώ από τον Άρη. Άλλωστε, για να φύγω από μία τέτοια ομάδα, μόνο μια περίπτωση σαν της Μακάμπι θα έπρεπε να προκύψει. Όλο αυτό το διάστημα βρισκόμασταν σε καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο, Γιάννη Δαμιανίδη, δουλεύοντας πάνω στην επόμενη χρονιά.

Ήταν γνωστό ότι υπήρχε οψιόν αποχώρησης στο συμβόλαιό μου, παρόλα αυτά δεν βρισκόμουν σε οποιαδήποτε επαφή με άλλη ομάδα, παρά μόνο την τελευταία εβδομάδα που ήρθε η πρόταση της Μακάμπι».

... το ενδεχόμενο μελλοντικής επιστροφής του στον Άρη:

«Τίποτα δεν θα με έκανε πιο χαρούμενο από το να επιστρέψω κάποια μέρα σ’ αυτή τη μεγάλη οικογένεια και να αποτελέσω ξανά κομμάτι της. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εργάστηκα στον Άρη, μια ομάδα καρδιάς, έναν σύλλογο με συναίσθημα. Οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους της ΚΑΕ και με τον κόσμο ήταν σχέσεις εκτίμησης και σεβασμού.

Νιώθω ότι έχω αφήσει κάτι ανοιχτό πίσω μου και εύχομαι κάποια μέρα να δω τον εαυτό μου να το συνεχίζει και να το ολοκληρώνει. Ευχαριστώ τους οπαδούς και ιδιαίτερα τον SUPER 3 για τη στήριξη και την αγάπη προς την ομάδα και προς το πρόσωπό μου. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία».

... την εικόνα που του άφησε η συνεργασία του με τον Άρη:

«Έχω δουλέψει στις 5-6 κορυφαίες και πιο οργανωμένες ομάδες στην Ευρώπη και να είστε σίγουροι ότι ο Άρης ανήκει σε αυτό το club. Το επίπεδο της οργάνωσής του είναι υψηλότατο, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας είναι ένα κορυφαίο μπασκετικό μυαλό.

Με τον Γιάννη Δαμιανίδη είμαστε φίλοι χρόνια τώρα, μια φιλία που προέκυψε μέσα από επαγγελματική συνεργασία. Πολλές φορές τον έχω συμβουλευτεί όντας προπονητής της Μακάμπι, της Μπένετον ή της Εφές Πίλσεν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: