Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Μαραντόνα: Δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο μεγαλόψυχοι με τους αντιπάλους

Ικανοποιημένος από τη νίκη, όχι όμως και από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες εμφανίστηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα μετά τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Νιγηρία.

«Πρέπει να συγχαρούμε τον τερματοφύλακα της Νιγηρίας που αποσόβησε τρία τέσσερα γκολ. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα που παράγει επιθετικό ποδόσφαιρο, εμείς δηλαδή δεν μπορέσαμε να μετατρέψουμε τις ευκαιρίες σε γκολ. Και στο τέλος υποφέραμε και παραλίγο να το πληρώσουμε. Είναι ο νόμος του ποδοσφαίρου. Ευχαριστώ τον Θεό που δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Θα πρέπει την επόμενη φορά να είμαστε πιο κυνικοί», ανέφερε αρχικά ο Ντιέγκο.

Σε ερώτηση για τα πολλά γκολ που έχασαν οι Μέσι και Ιγκουαϊν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής ανέφερε: «Δεν ήταν μόνο δικό τους λάθος (η αστοχία), αλλά και ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν σε τρομερή κατάσταση. Εμείς κάνουμε προπόνηση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλη την εβδομάδα. Το ευχάριστο είναι ότι κερδίσαμε και αυτό μας δίνει κάποια άνεση».

Στη συνέχεια ο Μαραντόνα έκανε την αυτοκριτική του για το γεγονός ότι ο αγώνας τελείωσε με αρκετό άγχος. «Εάν είχαμε πετύχει τρία ή τέσσερα γκολ η κατάληξη του αγώνα δεν θα ήταν αυτή. Μετά από επτά ευκαιρίες μπροστά στον τερματοφύλακα θα πρέπει να βγάλουμε όλες αυτές τις αρνητικές σκέψεις και να σκεφτούμε ότι θα πρέπει να μην αφήνουμε ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες».

Τέλος, όσον αφορά τους επόμενους αγώνες σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το βήμα που κάναμε. Θα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα ώστε να φτάσουμε στο έβδομο παιχνίδι (το τελικό). Όταν κερδίζεις μετά σου δημιουργείται η δίψα, όπως το 86' και το 90'. Αλλά δεν θα πρέπει πλέον να είμαστε τόσο μεγαλόψυχοι με τον αντίπαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: