Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Πλέι οφ Παγκοσμίου: Δύσκολη αλλά όχι αδύνατη η πρόκριση για την Εθνική

Ο «Δαυίδ» αυτή τη φορά δεν νίκησε τον «Γολιάθ», με τη Γερμανία να επιβεβαιώνει το Σάββατο τα προγνωστικά, οδηγώντας την Εθνική μας ομάδα ανδρών πιο κοντά στον αποκλεισμό απ' όσο στην πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ.

Στην πρώτη συνάντηση των δύο συγκροτημάτων για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, στο Ντόρτμουντ, οι διεθνείς μας δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση, υποκύπτοντας στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους με 25-20. Έτσι λοιπόν οι πιθανότητες για το πολυπόθητο εισιτήριο περιορίστηκαν αρκετά για την Εθνική μας, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουνίου στη Δράμα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε δυνατά και έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς κόντραρε στα ίσα τους ισχυρούς γηπεδούχους. Με πολύ καλή άμυνα και καθαρό μυαλό στην επίθεση, ακολουθούσε κατά πόδας τους Γερμανούς στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό όμως μέχρι το 9-9, αφού τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ανήκαν αποκλειστικά και μόνο στα «πάντσερ». Ανεβάζοντας σιγά-σιγά ταχύτητα και αποβάλλοντας την χαλαρότητα και την υπερβολική σιγουριά που είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, έκαναν ένα σερί 5-0 και πήραν κεφάλι με 14-9, πηγαίνοντας με αυτή τη διαφορά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος δεν υπήρξε κάποια αλλαγή. Οι γηπεδούχοι έχοντας πάρει για τα καλά φόρα και εκμεταλλευόμενοι την νευρικότητα και τις κακές επιλογές της Ελλάδας, διατήρησαν το πάνω χέρι, φτάνοντας και στο +7 (20-13). Το παιχνίδι κύλησε μ’ αυτόν τον τρόπο ως τα τελευταία λεπτά, με τους διεθνείς μας να κλείνουν την ψαλίδα σε 25-20, διαφορά που κόντρα σε μια ομάδα του επιπέδου της Γερμανίας, πολύ δύσκολα καλύπτεται στο δεύτερο ματς, χωρίς ωστόσο να είναι ακοτόρθωτο.

Tα δεκάλεπτα: 3-3, 9-9, 14-9 (ημ.), 20-13, 23-17, 25-20.

Γερμανία: Χανς, Γκενσχάιμερ 8, Ρόγκις, Κλάιν 1, Πφαλ 1, Πράις 1, Φλορ, Γκλάντορφ 7, Χαϊνεβέτερ, Λιχτλάιν, Κράους 2, Σόουν 3, Κάουφμαν 1, Χάας 1.

Ελλάδα: Καφφάτος, Ζαμπούνης, Τζιμούρτος, Μαστορόγιαννης 2, Ριγανάς 2, Ζαραβίνας, Μπαλωμένος, Βακάλης 1, Βασιλάκης 2, Τζούφρας, Δέλιος, Χαλκίδης 2, Σανίκης 5, Καρυπίδης 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: