Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

«Ο Τσιώλης είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής»

Ως τον καλύτερο Έλληνα προπονητή χαρακτήρισε τον Σάκη Τσιώλη ο Γιάννης Πλαβούκος, μιλώντας στην εφημερίδα «Sportday». Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Άρη, ο οποίος αντικατέστησε τον Ουέλερσον, μετά την αιφνίδια αποχώρησή του ανέλυσε τις ασκήσεις που χρησιμοποιεί, το υλικό που έχει, αλλά και τη σχέση του με τον Τσιώλη.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Πλαβούκος μίλησε:

Για τη συνεργασία του με τον Άρη: «Ήταν το κατάλληλο timing για να δικαιωθούν οι κόποι μου και να φανεί η δουλειά μου. Ο Άρης είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες, με κόσμο, με εξαιρετική διοίκηση και ένα σπουδαίο προπονητή, την οποία ευχαριστώ για την επιλογή που έκανε στο πρόσωπό μου».

Για τους πορτιέρο του Άρη: «Χάρηκα που συνάντησα έναν από τους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες, τον Μιχάλη Σηφάκη, για τις ικανότητες του οποίου αναφέρομαι στα σεμινάρια που συμμετέχω. Είναι στην καλύτερη ηλικία για να κάνει τη διαφορά. Επιπλέον και ο Βελλίδης και ο Διούδης είναι τερματοφύλακες που έχουν πολλά να δώσουν, αρκεί να δουλέψουν για το καλό το δικό τους και της ομάδος».

Για το ασκησιολόγιο που χρησιμοποιεί: «Προσωπικά η άσκηση με τα κλειστά μάτια που κάνω έχει να κάνει με την αίσθηση του χώρου. Όσον αφορά αυτή με τα μποσού, αν έχει καλή αλλαγή κατεύθυνσης. Μέσα από το ποδόσφαιρο δημιουργούνται πολλές τέτοιες φάσεις, συνδυάζοντας ασκήσεις νοητικής κατάστασης και στοιχεία τεχνικής και τακτικής. Σε τρεις μήνες πιστεύω πως θ' αρχίσει να φαίνεται η δουλειά».

Για τη σχέση του με τον Σάκη Τσιώλη: «Είναι άριστη. Είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής αυτή τη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι όπου πηγαίνει παράγει έργο, δημιουργεί ομάδες αλλά και οικογένειες. Το σύνθημά του στον Άρη είναι: Ή τώρα ή ποτέ».The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: