Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ο άλλος δρόμος του Σάντος!!

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αν θα πετύχει ή όχι στον πάγκο της Εθνικής. Ενα είναι σίγουρο όμως. Ο Φερνάντο Σάντος διαφέρει πολύ από κάθε προκάτοχό του.
Ο άλλος δρόμος του Σάντος
Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.
Στο ξεκίνημά του στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αποφάσισε να ακολουθήσει έναν πολύ διαφορετικό δρόμο. Να ξεφύγει από την πεπατημένη και να επιχειρήσει να φέρει άλλον αέρα.
Το περιορισμένο ενδιαφέρον για την Εθνική σε καθημερινή βάση πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν ανέδειξε τις τελευταίες κλήσεις του. Νέα πρόσωπα (Τάτος, Ζαραδούκας και Πέτσος) συμπεριελήφθησαν με κριτήρια μόνο αγωνιστικά.
Παλαιότερα, για να παίξει ένας ποδοσφαιριστής στη μεγάλη Εθνική, θα έπρεπε πρώτα να πάρει μεταγραφή σε μία από τις μεγάλες ομάδες.
Νωρίτερα δεν υπήρχε στον... χάρτη και ούτε καν ως σκέψη στον εκάστοτε εκλέκτορα. Οσο καλός και αν ήταν, όποια κι αν ήταν η βελτίωσή του για να μπορέσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο, υπήρχε ένας τραγικός για το ελληνικό ποδόσφαιρο όρος. Να είναι μέλος αυτού που παλαιότερα λέγαμε ΠΟΚ. Μιλάμε για αγκυλώσεις που εγκλώβισαν το ποδόσφαιρο και που στέρησαν τη δυνατότητα σε παίκτες, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν πήραν μεταγραφή να δοκιμάσουν την τύχη τους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Ο Σάντος δεν είναι ένας συνηθισμένος προπονητής. Μία ματιά στις ομάδες που δούλεψε τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύει του λόγου του αληθές. Εκτός από εργατικός, μεθοδικός και διαβασμένος, δεν φοβάται να ρισκάρει. Επιλέγοντας λοιπόν για το σημερινό φιλικό με αντίπαλο τη Βοσνία νέα παιδιά, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Οποιος προσπαθεί και καταφέρνει να ξεχωρίσει, θα έχει την ευκαιρία του». Κάτι τόσο λογικό και αυτονόητο, που όμως δεν γινόταν ποτέ μέχρι τώρα. «Υπολογίζω όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Οποιος παίζει καλά, θα καλείται», δηλώνει και το πιστεύει...
Πηγή: Eξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: