Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Γελάει ο κόσμος όλος…!!

Να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας; Μιλάμε για μια απόφαση της πλάκας που γελάει ο κόσμος όλος. Δεκάδες τέτοιες έχουμε δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σήμερα ήρθε μια ακόμα.
Γελάει ο κόσμος όλος…
Και γι’ αυτό το πρωτάθλημα βρίσκεται στον Καιάδα της αναξιοπιστίας. Απ’ όλα αυτά τα όργια που γίνονται επί δεκαετίες! Σήμερα είναι η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου, χθες ήταν κάποιοι άλλοι, αύριο θα είναι οι επόμενοι. Και το πρωτάθλημα θα πέφτει όλο και πιο κάτω, όλο και πιο χαμηλά. Ποτέ το κόκαλο δεν θα μπει στο μαχαίρι. Ποτέ δεν θα γίνει η αρχή! Από κανέναν…

Δεν έχουμε τίποτα με την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Για όνομα του θεού! Οι δυο επαρχιακές ομάδες παίξανε υποδειγματικό για τα κυβικά τους ποδόσφαιρο. Είναι συμπαθέστατες. Κι έχουμε πει χίλια καλά λόγια από τον σκύλο. Άλλο αυτό, όμως, κι άλλο στην περιπέτεια που μπλέχτηκαν και οι ομάδες.

Εμείς, λοιπόν, εδώ στον σκύλο μέσα σ’ αυτόν τον παραλογισμό που υπάρχει έχουμε να κάνουμε ένα, δυο λογικά – πιστεύουμε – ερωτήματα:

Από πότε μια ομάδα τιμωρείται την επόμενη σεζόν για κάτι που έχει κάνει την προηγούμενη; Και είναι δυνατόν το ένα πειθαρχικό όργανο να τιμωρεί για την προηγούμενη σεζόν, ενώ το εφετείο για την επόμενη; Πού έχουν ξαναγίνει αυτά; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Υπάρχει ενοχή των δυο ομάδων για όσα κάνανε τα αφεντικά τους; Τότε υποβιβάζονται. Δεν υπάρχει ενοχή; Τότε αθωώνονται. Δεν γίνεται να βγαίνουν τέτοιες μεσοβέζικες αποφάσεις. Αν, λοιπόν, υπάρχει τέτοιο αδίκημα, τότε για ποια αφαίρεση βαθμών μιλάμε; Είναι καραμπινάτος υποβιβασμός.
Γιατί έγινε σκόντο στις ομάδες κι όχι και στους Ψωμιάδη, Μπέο; Μα είναι απλό. Εδώ, δηλαδή, υπάρχει απάντηση. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να γίνεται φασαρία όταν ξεσπάει ένα σκάνδαλο, μετά να βγάζουμε δυο, τρία πρόσωπα μπροστά κι όλοι οι άλλοι να την γλιτώνουν στο τέλος.
Έτσι, λοιπόν, μπήκαν στο στόχαστρο – όχι άδικα, φυσικά – Ψωμιάδης, Μπέος, Τσακογιάννης, όμως όλοι οι άλλοι πάνε να βγούνε λάδι, είτε σαν άτομα, είτε σαν ομάδες κλπ.
Αν ήταν να γίνει έτσι η δουλειά, για ποιο λόγο έπρεπε να φτάσουμε μέχρι τον 15αύγουστο; Αφού θέλανε να τους αθωώσουνε ουσιαστικά. Γιατί, λοιπόν, μπήκαμε σε έναν Γολγοθά για να έρθει τελικά το αποτέλεσμα που έχουμε ξαναδεί χίλιες φορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: