Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Μέλι… στάζει ο Δώνης για Μήτρογλου


Μέλι… έσταζε μιλώντας για την αξία του Κώστα Μήτρογλου  ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας των Δυτικών Προαστίων και στις μεταγραφές που έχει κάνει ως τώρα, αλλά και στη δοκιμή του γιού του, Τάσου, στα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ.
 
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και η εικόνα που έχω είναι πολύ ενθαρρυντική. Δείχνουμε ότι είμαστε και πιο γρήγοροι, και πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί σε σχέση με πέρσι. Αυτό δείχνουμε στην προετοιμασία και ελπίζω να το δείξουμε και στα επίσημα», είπε αρχικά για την ως τώρα προετοιμασία του Ατρόμητου ο Γιώργος Δώνης.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών οι μεταγραφές που έχει κάνει φέτος ο Ατρόμητος, απάντησε: «Για εμάς δεν έχει την παραμικρή σημασία. Οι μεταγραφές είναι ένα κομμάτι που μπορεί αρχικά να ενθουσιάσουν και μετά με ένα κακό αποτέλεσμα να έρθει η απογοήτευση. Έχουμε κάνει καλό προγραμματισμό με ποδοσφαιριστές που ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα και με ποδοσφαιριστές που έχουν διαφορετικά στοιχεία από αυτούς που είχαμε στο περσινό πρωτάθλημα».

Όσο για τον Κώστα Μήτρογλου και το τι περιμένει από αυτόν φέτος σχολίασε: «Θα σας πω ότι είπα και στον ίδιο. Πιστεύω ότι είναι τυχαίο γεγονός που παίζει στον Ατρόμητο. Έχω και κάνει και παλαιότερα δήλωση, δε ξέρω αν φταίει ο ίδιος ή όσοι δούλεψαν μαζί του. Το επίπεδό του είναι για υψηλότερα πράγματα, πρέπει ο ίδιος να καταλάβει ότι πρέπει να δουλέψει έτσι ώστε να γυρίσει και να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό ή να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό. 

Για κάθε ποδοσφαιριστή ακούμε πολλά και μπορεί να μην είναι και θετικά. Εγώ δε τα λαμβάνω υπόψη μου. Πιστεύω ότι μπορούμε με τη δουλειά που κάνουμε να αλλάξουμε νοοτροπία σε ένα παίκτη όπως ο Μήτρογλου, και πιστεύω ότι θα είναι ένα ωραίο στοίχημα για εμάς».

Παράλληλα, ο Γιώργος Δώνης ρωτήθηκε για το αν έχει μετανιώσει για τα λεγόμενά του μετά τον τελικό του Κυπέλλου και σχολίασε: «Πιστεύω ότι στους οίκους ανοχής υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση από ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην δοκιμή του νεαρού Τάσου Δώνη από την Άρσεναλ: «Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι. Έχω γυρίσει αλλά μετά τη Βουλγαρία πήρα το μικρό και πήγαμε στο Λονδίνο. Έκανε δύο προπονήσεις, μετά παρακολουθήσαμε ένα φιλικό των U16 και μπορώ να πω ότι προπονητικά εντυπωσιάζει και εμένα».

Για το αν μπορεί να τον ξεπεράσει ο γιός του σε ποδοσφαιρική ποιότητα, σημείωσε: «Νομίζω ότι έχει διαφορετικά στοιχεία και μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος ποδοσφαιριστής από εμένα. Έχουν αποφασίσει να τον κρατήσουν για μια εβδομάδα πάνω, κάθε μέρα κάνει προπόνηση επαγγελματική παρότι είναι μόλις 15 ενώ κάποιες φορές κάνει προπονήσεις και με την U16. Αυτό που μου έχουν πει είναι ότι θα παίξει σε ένα ακόμα φιλικό το Σάββατο για ένα ημίχρονο και μετά θα παίξει και σε ένα επίσημο παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι».

Ενώ για το πώς ζει το παιδί την εμπειρία επισήμανε: «Μας έχουν πει, βάσει και των εισιτηρίων που μας έχουν βγάλει, είναι ότι θα μείνει μέχρι την Κυριακή. Πιστεύω ότι είναι θετικό που τον κρατάνε ως τότε. Αυτό που του είπα είναι να το δει σαν μια εμπειρία και να κάνει ότι μπορεί με όλες τις δυνάμεις του, ούτως ή άλλως είναι σε μια ομάδα με εξαιρετικές ακαδημίες και κάνει την καλύτερη δουλειά στην Ελλάδα όπως ο Παναθηναϊκός. 

Από εκεί και πέρα, είναι στη μέση και άλλα πράγματα, οικογενειακά. Δεν μπορεί να πάει το παιδί μόνο του, θα πρέπει να πάει μαζί του η σύζυγός μου».

Τέλος, για την θέση στην οποία αγωνίζεται ο γιός του, απάντησε: «Παίζει συνήθως στο αριστερό άκρο της επίθεσης, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και πίσω από τον φορ, αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις μπροστά».


Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: