Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Σκόραρε 89 πόντους σε ένα ματς!


Μέχρι πέρσι ο κόσμος του κολεγιακού μπάσκετ μιλούσε για τον "Τζίμερ". Τώρα ψιθυρίζει το όνομα του "Γκρίφερ". Ο λόγος για τον Γκρίφιν Λιντς που πέτυχε 89 πόντους!
Ο ύψους 1.94 γκαρντ του Γκρίνελ έσπασε το ρεκόρ σε παιχνίδι της 3ης κατηγορίας του κολεγιακού πρωταθλήματος απέναντι στο Πρινσίπια. Η ομάδα του φυσικά κέρδισε με 145-97.

Ο ίδιος έκανε 55 σουτ, τα 33 εκ των οποίων τρίποντα. Παράλληλα σούταρε 22 βολές στα 36 λεπτά που αγωνίστηκε. Κι όταν τον ρωτούσαν για πλάκα μετά το παιχνίδι αν πονάει το χέρι του από τα πολλά σουτ απάντησε με ειλικρίνα: "Να πω την αλήθεια, ναι... Με πονάει λίγο".

Ρεκόρ σημείωσε κι ο πλέι-μέικερ της ομάδας (και γιος του προπονητή) Ντέιβ Άρσενολτ που μοίρασε 34 ασίστ! Το ρεκόρ, πάντως, στην τρίτη κατηγορία κατείχε ένας άλλος παίκτης του Γκρίνελ, ο Τζεφ Κλέμεντ που σκόραρε 77 πόντους το 1998.

Ο Λεντς είχε 18 πόντους μέσο όρο στην καριέρα του, ενώ το ρεκόρ του ήταν οι 36. Το περίεργο βέβαια είναι ότι μέχρι πέρσι μετείχε στο περίεργο σύστημα του προπονητή του Ντέιβ Άρσενολτ, ο οποίος χώριζε την 15άδα που έχει στη διάθεση του σε τρεις διαφορετικές πεντάδες τις οποίες άλλαζε κάθε 45-90 δευτερόλεπτα!

Με αυτόν τον τρόπο ο πρώτος με τον 15ο παίκτη έπαιζαν σχεδόν τον ίδιο χρόνο, διατηρώντας την ομάδα σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ενέργειας. Για αυτό κι έκαναν πλάκα στον Λεντς (που υπήρξε αθλητής του ύψους) λέγοντας του ότι "αν παίξεις όλο το παιχνίδι θα βάλεις 100 πόντους". Όπως και... περίπου έγινε.
Sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: