Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο πρίγκιπας "χλωμιάζει", το πρωτάθλημα πλησιάζει...!!

Η χαρά ήταν διπλή για τον Παναθηναϊκό! Οι "πράσινοι", έστω κι αν έπαιξαν στο ρελαντί, νίκησαν τον ΟΦΗ και διατήρησαν το αήττητο τους στην Σούπερ Λίγκα, ενώ ο "αιώνιος" τους είδε… αστεράκια στην Τρίπολη και η μεταξύ τους διαφορά αυξήθηκε στους πέντε βαθμούς. Γράφει ο Σάββας Λιβάνιος.
Ο πρίγκιπας "χλωμιάζει", το πρωτάθλημα πλησιάζει...
Κανένα πρωτάθλημα στο κόσμο δεν κρίνεται από τα τέλη Νοεμβρίου, αλλά πλέον το «τριφύλλι» έχει σοβαρό προβάδισμα έναντι του βασικού αντιπάλου του για την κατάκτηση του τίτλου.
Και επειδή ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλες υποχρεώσεις, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι παίκτες του κρατάνε την τύχη στα χέρια τους και είναι ικανοί να σηκώσουν την κούπα, αρκεί να συνεχίσουν να είναι σοβαροί και παραγωγικοί στην επίθεση.
Και όλα αυτά χωρίς να τους έχει επηρεάσει η σαπουνόπερα του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ. Γιατί όπως εξελίχτηκε η υπόθεση είναι σαπουνόπερα που πιθανότατα δεν θα έχει αίσιο τέλος για την ομάδα. Εάν πραγματικά ήθελε ο Σαουδάραβας επενδυτής να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ θα είχε κάνει τουλάχιστον ένα ταξίδι στην Αθήνα και θα είχε σβήσει τις όποιες σκιές υπάρχουν στο μεγάλο deal.
Ότι είναι να γίνει με τον πρίγκιπα που ισχυρίζεται ο Βλάσης Τσάκας ότι έχει για τον Παναθηναϊκό, πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί αυτή η ιστορία κινδυνεύει να χαρακτηριστεί «αστεία». Τουλάχιστον, όπως λένε κάποιοι στην Παιανία, «ο Τσάκας έχει φέρει γούρι στην ομάδα και στα δύο παιχνίδια που δεν ήταν στο γήπεδο (Ατρόμητο και Ολυμπιακό) δεν κερδίσαμε. Στα υπόλοιπα μοιράζαμε τριάρες και μία τεσσάρα».
Μέτριος
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος παρότι προηγήθηκε νωρίς στο σκορ στο παιχνίδι με τους Κρητικούς δεν «χόρτασε» θέαμα τους φιλάθλους του που μισογέμισαν το ΟΑΚΑ (ήταν σωστή η απόφαση της διοίκησης να κοστολογήσει την πλειονότητα των εισιτηρίων με 10 ευρώ). Οι γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν είχαν την τάση να… σκοτώσουν τον αντίπαλο τους. Εκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν, τα απολύτως απαραίτητα δηλαδή, για να μαζέψουν άλλο ένα «τρίποντο» στο σακούλι τους.
Στο πρώτο ημίχρονο αρκέστηκαν στο 1-0 και στο δεύτερο… άραξαν μετά το 2-0. Όταν ο ΟΦΗ πήγε να γίνει απειλητικός με τη μείωση του σκορ (2-1), ο Παναθηναϊκός έγινε και πάλι το αφεντικό του αγώνα μέχρι να σκοράρει για τρίτη φορά. Και όταν απέκτησε τη διαφορά των δύο γκολ, οι παίκτες του έβαλαν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα. Τέταρτο γκολ δεν πέτυχαν, αλλά δεν έπαθαν και ζημιά, όπως έπαθε ο Ολυμπιακός από την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.
Ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος σε γενικές γραμμές, όμως για έκτη φορά φέτος πέτυχε τρία γκολ και πάνω σε ένα παιχνίδι του στην Σούπερ Λίγκα. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι Λέτο, Κουίνσι, Κλέιτον και Ζέκα έχουν ποιότητα και μπορούν να κάνουν άνω κάτω τους αντιπάλους τους. Και όταν είναι ομαδικοί μπορούν και συνδυάζουν την ουσία με το θέαμα.
Νιάτα
Στον Παναθηναϊκό μπορούν να… χαμογελούν για έναν επιπλέον λόγο στο ματς με τον ΟΦΗ, καθώς στην ενδεκάδα της ομάδας βρέθηκαν τρεις παίκτες από την ακαδημία οι Καπίνο, Μαυρίας και Φουρλάνος. Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα για το μέλλον του «τριφυλλιού» που έχει επενδύσει πολλά λεφτά για να βγάλει ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του. Ο Φερέιρα είναι ένας προπονητής που του αρέσει να δουλεύει με νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και η ομάδα μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη απ’ αυτή την επένδυση.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: