Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο Παναθηναϊκός και οι άλλοι... 8


Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε για ένατο παιχνίδι και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, μαζί με την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλες οκτώ δεν έχουν γνωρίσει τη λέξη ήττα στο πρωτάθλημά τους.
 
Οι πράσινοι πηγαίνουν... τρένο στη Super League αφού ύστερα από εννιά αγωνιστικές (έχουν να αγωνιστούν στα εξ αναβολής ματς με Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας) παραμένουν αήττητοι. Το τριφύλλι έχει πετύχει επτά νίκες, ενώ έχει παραχωρήσει και δύο ισοπαλίες (Ατρόμητο και Ολυμπιακό), έχοντας σημειώσει 23 τέρματα και έχουν δεχτεί εννιά.
Εκτός από τον Παναθηναϊκό, σε όλη την Ευρώπη συνεχίζουν χωρίς ήττα πολύ μεγάλες ομάδες στο ευρωπαϊκό στερέωμα, όπως είναι η Γιουβέντους, η Ντιναμό Κιέβου, η Μάντσεστερ Σίτι και οι δύο πορτογαλικές Πόρτο και Μπενφίκα! Αν μη τι άλλο, αξιοζήλευτο επίτευγμα για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Τα ίδια «Χ» Ντιναμό και Γιούβε
Στην Ουκρανία, η Ντιναμό Κιέβου έπειτα από 18 αγώνες δεν έχει γνωρίσει τη λέξη ήττα, ενώ έχει παραχωρήσει μόλις τέσσερις ισοπαλίες. Τον ίδιο αριθμό «Χ» έχει και η Γιουβέντους, όμως ο σύλλογος του Τορίνου έχει αγωνιστεί σε 11 ματς!
Όσον αφορά την Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι είναι αυτή που από την αρχή της σεζόν έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Οι «σίτιζενς» σε 13 ματς πρωταθλήματος έχουν πάρει από ένα βαθμό μόλις σε δύο αγώνες. Τον χθεσινό με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» (1-1), αλλά και με τη Φούλαμ (2-2) στις 18 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο!
Παράλληλη πορεία για Πόρτο και Μπενφίκα
Στην Πορτογαλία, η Πόρτο και η Μπενφίκα έχουν τον ίδιο απολογισμό σε 11 αγώνες, αφού τόσο ο σύλλογος του Οπόρτο, όσο και της Λισαβόνας παραμένουν αήττητοι έχοντας παραχωρήσει τρεις ισοπαλίες.
Ο ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, η Ομόνοια στην Κύπρο
Ο ΑΠΟΕΛ έχει κερδίσει το χειροκρότημα όλης της Ευρώπης με την παρουσία του και την πρόκρισή του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η Ομόνοια οδηγεί χωρίς ήττα την κούρσα του κυπριακού πρωταθλήματος. Οι «τριφυλλοφόροι» φιλοξενούν σήμερα τη Νέα Σαλαμίνα και ήδη σε δέκα αναμετρήσεις έχουν πετύχει οκτώ νίκες!
Οι... άσημες αήττητες!
Στα όχι και τόσο προηγμένα πρωταθλήματα της Ουγγαρίας και της Σερβίας, υπάρχουν δύο ομάδες που δεν έχουν γευτεί την ήττα. Ο λόγος για την Ντεμπρετσένι, η οποία σε 17 ματς έχει 12 νίκες και πέντε ισοπαλίες.
Λίγο πιο περίεργη είναι η κατάσταση στη Σερβία με Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα να μην είναι οι ομάδες που έχουν ηττηθεί, όχι όμως και η Ραντνίσκι. Ο σύλλογος του Κραγκούγεβατς βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αλλά σε 13 ματς έχει περισσότερες ισοπαλίες (σ.σ. επτά) παρά νίκες (σ.σ. έξι)!
ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΟΜΑΔΑ
Ν-Ι-Η
ΓΚΟΛ
ΧΩΡΑ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
14-4-0
39-8
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
11-2-0
43-12
ΑΓΓΛΙΑ
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
7-4-0
19-7
ΙΤΑΛΙΑ
ΠΟΡΤΟ
8-3-0
28-7
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ
8-3-0
24-10
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΟΜΟΝΟΙΑ
8-2-0
17-3
ΚΥΠΡΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
7-2-0
23-9
ΕΛΛΑΔΑ
ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝΙ
12-5-0
35-11
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
ΡΑΝΤΝΙΣΚΙ
6-7-0
20-9
ΣΕΡΒΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: