Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Όσο "καταπίνει χιλιόμετρα", τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες!!

"Benfeitor", που θ' αποκαλούσε και στη γλώσσα του ο Ζεσουάλντο Φερέιρα τον Ολυμπιακό. Που πάει να πει στα πορτογαλικά: ευεργέτης. Διπλός... benfeitor. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Όσο "καταπίνει χιλιόμετρα", τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες
Αφενός, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατορθώσει στο Καραϊσκάκη σ' ένα ματς με τον ΟΦΗ θεωρητικά «κλειδωμένο» να πετάξουν βαθμό. Αφετέρου, εκείνο το στραβοπάτημα της πειραϊκής ομάδας κατέστησε σαφώς πιο συνειδητοποιημένους τους «πράσινους». Ο ΟΦΗ, κατά το δημοσιογραφικό κλισέ, δαγκώνει. Εφόσον χαλαρώσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν του έδωσε σοβαρά δικαιώματα.
Ο ΠΑΟ είδε τον δρόμο να του ανοίγεται διάπλατα με το γκολ του Ζέκα. Σε ρυθμό... καλύτερης φανέλας και όχι κάποιας σπουδαίας εμφάνισης, οι παίκτες του Φερέιρα έφτασαν και σε δεύτερο γκολ και οι Κρητικοί μείωσαν με το πέναλτι του Κάλαϊτζιτς. Εκεί, είναι αλήθεια, από το μυαλό πολλών εκ των 30.000 θεατών πέρασε το εφιαλτικό σενάριο του «Γ. Καραϊσκάκης».
Φοβήθηκαν ότι ο πάντα τακτικά προσεγμένος (λόγω Νίκου Αναστόπουλου) ΟΦΗ μπορεί να ισοφαρίσει και να βάλει σε μπελάδες την ομάδα τους. Ομως, το πέναλτι που κέρδισε ο Μαυρίας και η άπιαστη εκτέλεση του Λέτο, μόνιμου σκόρερ φέτος του «τριφυλλιού», έδιωξε κάθε σκέψη ότι μπορεί να «γυρίσει» το παιχνίδι η ομάδα του Ηρακλείου. Ο Παναθηναϊκός υπερκέρασε το εμπόδιο χωρίς να αδειάσει η ένδειξη... fuel. Ενα ματς, το οποίο πριν από την έναρξή του φάνταζε «πονηρό». Και τώρα τον περιμένει το «Κλεάνθης Βικελίδης».
Ωστόσο, έχει αποδείξει φέτος ο Παναθηναϊκός ότι στις εξορμήσεις του εκτός Αθήνας μπορεί κι αντεπεξέρχεται -ενίοτε με άκρως εμφατικό τρόπο- στα δύσκολα. Δεν παίρνει, βέβαια, πρωτάθλημα, ούτε με τη χθεσινή του νίκη ούτε με τυχόν «τρίποντο» στην έδρα του Αρη. Το πρωτάθλημα δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος, το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, αλλά όπως και να το κάνουμε, όσο «καταπίνει χιλιόμετρα» και δείχνει ακμαίος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πέσει πρώτος στο νήμα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: