Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Φταίει ο Μέγερι; Ο Ερνέστο; Ή αλλού είναι η αιτία;

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για τα αίτια της ήττας του Ολυμπιακού στην Τρίπολη που τον αφήνει πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό...
Φταίει ο Μέγερι; Ο Ερνέστο; Ή αλλού είναι η αιτία;
Από την αποθέωση στη Μασσαλία, στο ανάθεμα στην Τρίπολη. Η κατάσταση στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη. Η πραγματικότητα δείχνει ότι είναι κοντά σε μία ακόμη ευρωπαϊκή πρόκριση, αλλά και στο να χάσει νωρίς το πρωτάθλημα. Εκείνο ντε, που έμοιαζε εύκολο και δεδομένο πριν λίγους μήνες.

Το ανάθεμα μπορεί να πέσει σε πολλούς. Στον Βαλβέρδε, γιατί πάντα ένας προπονητής είναι ο πρώτος στόχος, αλλά και γιατί πάντα έχει την ευθύνη για την ομάδα που παρουσιάζει στο γήπεδο. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος μετά το παιχνίδι. Μπορεί να σταθεί κανείς στους γκολκίπερ.
Η διαφορά από τον Παναθηναϊκό είναι πέντε πόντοι, όσοι χάθηκαν από τον Κοστάντσο στο ματς με τον ΟΦΗ και από τον Μέγερι στην Τρίπολη. Μόνον που ο «μικρός» έχει το ελαφρυντικό ότι τώρα παίζει, άρα θα κάνει και λάθη και θα είναι «έγκλημα» να «καεί». Μπορεί να φταίνε πολλά, ανάλογα με το πως το βλέπει ο καθένας...

Ο Ολυμπιακός έχασε στην Τρίπολη γιατί ουσιαστικά ποτέ δεν μπήκε στο παιχνίδι. Κι αυτό αφορά τους πάντες. Ο Μέγερι ευθύνεται, αλλά ας μας υπενθυμίσει κανείς πόσες ευκαιρίες έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο. Αν δεν βάλεις τα πόδια σου στη φωτιά, αν δεν κυνηγήσεις τις φάσεις, πάντα θα έχεις πρόβλημα.
Θυμηθείτε πως έπαιζε πέρσι ο Ολυμπιακός στην επαρχία και έκανε το απόλυτο και θα καταλάβετε. Η ευθύνη του Βαλβέρδε είναι στο ροτέισον, στην αξιοποίηση περισσότερων παικτών, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, στην Τρίπολη δεν είχε Ιμπαγάσα, Γέστε, Ορμπάιθ, Μακούν, Φέισα, όλους τους βασικούς στον άξονα. Είναι οι παίκτες που και θα κερδίσουν μπάλες και θα δημιουργήσουν.
Το οξύμωρο είναι ότι ο διασωθείς του Ολυμπιακού ήταν ο Μανιάτης, που έπαιξε αναγκαστικά στον άξονα. Οι πάσες του Ιμπαγάσα και του Γέστε όμως έλειψαν. Να έπαιρνε τον Ιμπαγάσα με μία προπόνηση και να τον έβαζε; Να έβαζε από την αρχή τον Πάντελιτς; Τον έβαλε ένα ημίχρονο και δεν άλλαξε τίποτα. Ηταν τόσο κακός ο χθεσινός Ολυμπιακός συνολικά που το πράγμα ξεφεύγει από ένα ή δύο πρόσωπα, από μία ή δύο επιλογές του προπονητή.

Μπορεί επίσης σήμερα να γίνει κουβέντα και για το ρόστερ, για την έλλειψη κλασικού δεξιού ακραίου, αλλά μήπως αυτή η αποδεκατισμένη ομάδα δεν κέρδισε στη Μασσαλία τη Μαρσέιγ που έκανε πάρτι απέναντι στην Παρί χθες; Ή μήπως ο Παναθηναϊκός πάει «τρένο» έχοντας περισσότερους ή καλύτερους παίκτες; Εχει το πλεονέκτημα του ενός αγώνα την εβδομάδα, του «βγήκε» του Φερέιρα το σχήμα χωρίς φορ και πλέον έχει και ψυχολογία που είναι μεγάλη υπόθεση.

Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό είναι απλά: Ή θα μπαίνει από την Τετάρτη στον αγώνα με τη Δόξα και θα είναι «πεινασμένος» για τη νίκη, θα μπαίνουν όλοι δυνατά στις φάσεις, δεν θα κοιτάζουν αν σε λίγες μέρες παίζουν με την Αρσεναλ, δεν θα μένουν σε μία μεγάλη νίκη, όπως αυτή επί της Μαρσέιγ κι αν νιώθουν κουρασμένοι να το λένε στον προπονητή τους ή σύντομα θα μείνει κι άλλο πίσω.
Αν κάνει το πρώτο είναι βέβαιο ότι θα φτάσει σ' ένα σερί νικών και θα βρει την ευκαιρία στην πορεία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Κι επειδή είναι λογικό να γίνονται νέες σκέψεις για γκολκίπερ τον Ιανουάριο, πρέπει να στηριχτεί ο Μέγερι. Διότι πολύ απλά, μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει κριθεί και η Ευρώπη και θα πρέπει να έχει μειωθεί και η απόσταση από τον Παναθηναϊκό. Η όποια μεταγραφή δεν θα παίζει μέχρι τότε. Κι αν διαφορά αυξηθεί, δεν θα μπορεί να κάνει και τίποτα στη συνέχεια...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: