Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Οσο... κρατούν οι αετοί!!

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι ο προσδιορισμός του τι σημαίνει επιτυχία για τη φετινή της ομάδα στο μαραθώνιο της Super League. Γράφει ο Ανδρέας Δημάτος.
Οσο... κρατούν οι αετοί!
Σύμφωνα με την ιστορία της και την παράδοσή της μόνο με τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος μπορεί να είναι ικανοποιημένη. Σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα το να καταφέρει να κρατηθεί κοντά σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και να ηγηθεί του γκρουπ των ομάδων κάτω από το δίδυμο της κορυφής είναι ό,τι περισσότερο μπορεί να καταφέρει.
To ευτύχημα για την ΑΕΚ είναι ότι ο Κωστένογλου διαχειρίζεται τα πραγματικά δεδομένα για την ομάδα του και την καθοδηγεί με βάση όσα μπορεί να δώσει. Οχι όσα και ο ίδιος ο Κωστένογλου θα ήθελε να βλέπει από την ομάδα του, την οποία και σαν παίκτης και σαν προπονητής έχει προλάβει σε πολύ καλύτερες εποχές.
Στη συνείδηση του μέσου οπαδού της, αλλά και του Νίκου Κωστένογλου, η ΑΕΚ δεν έχει γίνει... ΑΕΚάρα. Αυτό που έχει μάθει πολύ καλά είναι να ζει με τα προβλήματά της και να επιβιώνει με αξιοπρέπεια.
Και αυτό δεν είναι λίγο για μία ΑΕΚ που μόνο με τη συνοχή του ποδοσφαιρικού της τμήματος θα μπορέσει να αποφύγει τη διάλυση και να απομακρυνθεί από τα χειρότερα. Η φανέλα είναι βαριά, αλλά αν σε πάρει από κάτω, δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει τον όλεθρο. Και το γεγονός ότι αυτή η ΑΕΚ, που... μόνη ξανά όλοι την έχουν αφήσει, έχει αρχίσει να χτίζει αυτοπεποίθηση και να διασκεδάζει με τα προβλήματά της είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Δύο άλλωστε είναι οι ειδήσεις αυτής της αγωνιστικής. Το ότι ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα μετά από εννιά μόλις αγωνιστικές και το γεγονός ότι ο οπαδός της ΑΕΚ βλέπει την ομάδα του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τους «ερυθρόλευκους», έστω και με δύο ματς περισσότερα.
Αν και για την ομάδα του Κωστένογλου έχει πολύ μεγαλύτερη αξία το +7 από τον ΠΑΟΚ με τα ίδια ακριβώς ματς. Εναν ΠΑΟΚ που στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά πολύ περισσότερο στο μεταξύ των δύο ομάδων ματς στην Τούμπα έδειχνε και ενδεχομένως να είναι πιο ομάδα από την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα.
Για μία ΑΕΚ που έχει τελειώσει τα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αρη έχει μεγάλη σημασία και το +5 από τον Ατρόμητο (με ένα ματς περισσότερο), ακόμα και το +15 από τον Αρη (με δύο ματς περισσότερα). Μπορεί να φαίνεται σκληρό, αλλά με αυτές τις ομάδες συγκρίνεται.
Και το παράδοξο είναι ότι παρά τις τρεις σερί νίκες στα τελευταία της παιχνίδια, παρά την πολύ σημαντική νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, παρά τη συνοχή και τη σκληράδα που αρχίζει και βγάζει ως ομάδα, κανείς δεν μπορεί ακόμα να ποντάρει τα λεφτά του στην ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου.
Η λογική λέει ότι για την ΑΕΚ δεν είναι εξασφαλισμένη καμία νίκη μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, έστω κι αν στα τέσσερα από τα πέντε ματς για την ολοκλήρωσή του περιμένει στο ΟΑΚΑ Κέρκυρα, Γιάννενα και Δόξα Δράμας. Και ο ίδιος ο Κωστένογλου γνωρίζει ότι, αν η ομάδα του αρχίσει να θεωρεί κάποια ματς ως δεδομένα, τότε είναι που θα αρχίσουν τα στραβοπατήματα. Ούτως ή άλλως, το πιο σημαντικό κρας τεστ για την ΑΕΚ μέχρι σήμερα θα είναι το ματς στις 18 Δεκεμβρίου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Το να καταφέρει αυτή η ΑΕΚ να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με επτά σερί νίκες είναι κάτι που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις της πραγματικής υπέρβασης. Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν πήγε μπροστά κάνοντας υπολογισμούς. Και ο πρώτος στόχος για τους 100% φιλότιμους ποδοσφαιριστές του Κωστένογλου είναι να φέρουν και πάλι κοντά τους τούς οπαδούς της ομάδας.
Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που το αξίζουν και με το παραπάνω. Δεν είναι καθόλου υποτιμητικό για την ΑΕΚ να έχει... σταρ τον Νίκο Γεωργέα. Οι ταπεινοί ήρωες είχαν πάντα τη γοητεία τους στο ποδόσφαιρο.
Η αποστολή άλλωστε αυτών των παιδιών δεν είναι να κάνουν και πάλι την ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Η αποστολή τους είναι ακόμα πιο σημαντική αν καταφέρουν να επιβεβαιώσουν τη δυναμική μίας ομάδας που προχωράει μέσα στην έρημο. Αυτό που έχουν να κάνουν είναι να δείξουν ότι δεν είναι δα και τόσα πολλά αυτά που πρέπει κάποιος να δώσει σε αυτή την ομάδα για να την κάνει και πάλι πρωταγωνίστρια.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: