Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Προπαγανδιστές και ινστρούχτορες!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Για όνομα του Θεού, ας μην εκληφθεί σαν αφορμή για το σημερινό σχόλιο, η κριτική του προχθεσινού αγώνα, από τον γραφικό – ως ένα σημείο και φαιδρό – και (ως εκ τούτου μόνιμα εκτεθειμένο στην κοινή γνώμη)… διαιτητοπατέρα, ο οποίος πρόσφατα βρήκε στέγη στο κανάλι του προέδρου των «πρασίνων». Το τι «είδε» και το τι …«δεν είδε» ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος, είναι θέμα που αφορά τον ίδιο και τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με το εν λόγο κανάλι.

Το οποίο προφανώς εκτιμώντας τις τηλεκριτικές του…δεξιότητες…«εκμίσθωσε» τις πολύτιμες υπηρεσίες του με ότι σημαίνει αυτό σε επίπεδο αλληλόχρεων υποχρεώσεων κι εξυπηρετήσεων. Άλλωστε από την αρχή της περιόδου είχαμε ενημερώσει τους αναγνώστες μας και τους είχαμε προϊδεάσει για το τι θα δούμε από αυτόν τον περίεργο «γάμο».

Είμασταν βέβαιοι ότι ο περί ου ο λόγος ινστρούχτορας θα ακολουθούσε πιστά και με σταθερά βήματα μια τακτική η οποία θα αποσκοπούσε στην προάσπιση των συμφερόντων του Παναθηναϊκού. Το πώς θα γίνονταν αυτό; Απλούστατα με μία πονηρή «διαχείριση» της ανάλυσης των επίμαχων φάσεων. Όποια δηλαδή από αυτές είχε άμεση σχέση με τους ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού (όπως στη προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ), αυτές θα έμπαιναν στο μίξερ του περίεργου αυτού τύπου και θα έβγαιναν από αυτό αλλοιωμένες και παραμορφωμένες. Βασικός στόχος η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και η ακύρωση θετικών απόψεων που θα έδιναν ένα επικοινωνιακό αλλά και ψυχολογικό κέρδος στους ανταγωνιστές.

Ο ΣΚΑΙ επί μονίμου πλέον βάσεως (δικαίως ή αδίκως) με αιχμή του δόρατος τον πρόθυμο και υπάκουο τηλεκριτικό καθιέρωσε τη σπέκουλα και την επιθετική προσέγγιση επί παντός επιστητού. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μπαίνουν από την αρχή του πρωταθλήματος στο στόχο και ο καθηγητής διαιτησίας (που δεν έχει διαιτητεύσει ποτέ) με την περίεργη φωνή που θυμίζει κάτι από Μποστατζόγλου και Αμάντα Ληρ αναλαμβάνει τις ειδικές αποστολές προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Παραπλήσια τακτική δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό εφαρμόζεται και από τη NOVA με το σκεπτικό ότι…ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι πλέον πελάτης μας. Σε όλα τα παιχνίδια του Δικέφαλου οι τεχνικοί σχεδόν όλοι και μερικοί (αρκετοί) σχολιαστές ακολουθούν ίδια «πατήματα».

Ως εκ τούτου οι…«επιβαρυντικές» για τον Δικέφαλο φάσεις επαναλαμβάνονται εξακολουθητικά και κατά κόρον, μέχρι να βρεθεί το «λάθος» στο οποίο υπέπεσαν οι παίκτες του. Ενώ αντίθετα εκείνες που επιβαρύνουν τους αντιπάλους του «χάνονται» τη στιγμή που οι επαναλήψεις αποτελούν πλέον πολυτέλεια για τους υπευθύνους της NOVA. Σχετικά με τους σχολιαστές οι περισσότεροι κατοικοεδρεύουν στο Λεκανοπέδιο. Οι Βορειοελλαδίτες προς τιμήν τους άπαντες (Κανελλάκης, Πάγκος, Μπότσαρης, Στεφάνου και Δαδαλιάρας) θεωρούνται και είναι άψογοι. Ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες το γάλα από τους συναδέλφους του της Αθήνας.

Επιστρέφοντας στο προχθεσινό ντέρμπι και στην φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ που χιλιοπαίχτηκε και άφησε αμφιβολίες για το αν ήταν, έχουμε να πούμε ότι σε άλλες δύο φάσεις με τους Ροντρίγκες και Ζάιρο να απωθούνται και να ανατρέπονται εντός περιοχής (παραβατικές κινήσεις που σημαίνουν πέναλτι) δυστυχώς δεν είχαμε ούτε επαναλήψεις ούτε κριτική. Στην προκειμένη περίπτωση γεννάται το ερώτημα τι προσπαθούν να μας αποδείξουν όλοι αυτοί. Ότι δηλαδή μια ομάδα που έχει υποστεί απίστευτες σφαγές και έχει αποκλειστεί ακόμη και από αγώνες προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, με σκανδαλώδεις αφαιρέσεις βαθμών ότι ευνοείται; Όπως προαναφέραμε η...Βαρούχειος τακτική ξεκίνησε από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να μπαίνουν στο στόχαστρο του ΣΚΑΙ.

Μετά από την απομάκρυνση του Ολυμπιακού στην κορυφή ο σχετικός «πόλεμος» επικεντρώθηκε στον ΠΑΟΚ. Πρόσφατα δείγματα η κριτική στο παιχνίδι του Καυταντζογλείου (ο αθεόφοβος τηλεκριτικός έκανε το άσπρο μαύρο), αλλά και στο προχθεσινό ντέρμπι με ότι έγινε ή δεν έγινε στην Τούμπα. Το κακό είναι ότι οι τύποι όπως ο περίεργος αυτός τηλεκριτικός έχουν συνασπιστεί σε ένα πολύ σκληρό αντιπαοκτσήδικο μπλοκ. Το οποίο επί μονίμου βάσεως δεν διστάζει να συκοφαντεί, να προσβάλλει και να επιτίθεται στο σύλλογο και στο μεγαλομέτοχο του. Το ζητούμενο λοιπόν είναι αν θα επιτραπεί σε αυτόν τον «εσμό» των προπαγανδιστών και στρατευμένων ινστρουχτόρων να συνεχίσει το έργο του. Σε αυτό όμως ίσως θα πρέπει να δώσει μια απάντηση, την οποία οφείλε κι έπρεπε να έχει δώσει εδώ και πολύ καιρό στις εκατοντάδες χιλιάδες φίλων του λαοφιλέστερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας η διοίκηση του.

ΥΓ 1: Όσοι είδαν το παιχνίδι Ατρομήτου - Ολυμπιακού και τη διαιτησία του Δημητρόπουλου θα γελάνε ακόμη μέχρι σήμερα. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο θα γελάσει η ΠΑΕ του ΠΑΟΚ η οποία θα πληροφορήθηκε ότι μετά τον Σιδηρόπουλο που τιμωρήθηκε, το ίδιο θα συμβεί και με τον Αρετόπουλο. Κάτι βέβαια που δεν συμβαίνει ποτέ όταν οι στημένοι παρατηρητές διαιτησίας καλύπτουν τα πραγματικά εγκλήματα που διαπράττονται για να ωφεληθούν οι μεγάλοι (πρωτοστατούντος του Θρύλου). Ο Δημητρόπουλος, ο Παπαπέτρου, ο Σπάθας, ο Γιάχος και ο Βοσκάκης και όλα τα άλλα παιδιά της παράγκας μένουν στο απυρόβλητο.

ΥΓ2: Τα νέα διαμάντια που βγήκαν στην επιφάνεια και διεθνοποιούνται είναι ο Δραμινός Κύζας (νέος Σπάθας) και ο γιος του περιβόητου Παπαπέτρου, ο οποίος με διαδικασίες εξπρές βρέθηκε στην κορυφή!!!  
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: