Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Επιλέγουν τις φάσεις, όπως τους βολεύει!

Γράφει ο Γιώργος Καστάνης 

Σας αναλύσαμε και πριν από το προχθεσινό παιχνίδι, την επικοινωνιακή προπαγάνδα του Παναθηναικού και τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να μεταφέρει προς τα έξω, μία εικόνα παραπονούμενου και «κατατρεγμένου». Και ειλικρινά, εάν δει κάποιος από καθαρά…ρομαντική διάθεση τα όσα συνέβησαν, ίσως και συγκινηθεί περισσότερο. Να πει δηλαδή πως οι άνθρωποι «κλαίγονται» γιατί έχουν δίκαιο. Είναι όμως έτσι;

Ειδικά ο Παναθηναικός, δεν δικαιούται να μιλά για την αντιμετώπιση της διαιτησίας. Διαχρονικά τουλάχιστον, αυτός ο σύλλογος, συμμετείχε σε «παράγκες» ίσως πιο «λάιτ μορφής» σε σύγκριση με αυτές που είδαμε την τελευταία 15ετία με πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό. Όχι όμως και να προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι οι κατατρεγμένοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό το «κουτόχορτο» δεν το «μασάνε» ούτε οι οπαδοί τους.

Μιλάνε για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ, εκεί όπου ακόμη και ο τηλεοπτικός φακός δεν μπορεί να «ξεκαθαρίσει» στον απόλυτο βαθμό, πόσα εκατοστά ήταν εκτός ή εντός η παράβαση. Γιατί παράβαση από τον Ταυλαρίδη στον Ροντρίγκες, υπήρξε. Αυτό, κανείς δεν το αρνείται. Ακόμη όμως κι αν δεχθούμε πως δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι…

Δεν είδα πουθενά να λένε για την φάση του 14ου λεπτού, όταν το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο χωρίς τέρματα, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ζέκα που βρισκόταν μέσα στην περιοχή του Παναθηναικού. Αυτό το καραμπινάτο πέναλτι γιατί δεν δόθηκε σε τελική ανάλυση; Από το πράσινο στρατόπεδο δεν έγινε καμία αναφορά, όπως και από τα μέσα που το εκπροσωπούν. Καμία αναφορά όμως δεν έγινε και για την ανατροπή του Ροντρίγκες από τον Νάνο στο δεύτερο ημίχρονο. Και αυτό το πέναλτι δεν δόθηκε.

Με λίγα λόγια, επιλέγουν τις φάσεις, όπως τους βολεύει. Αυτή είναι η αλήθεια. Ακόμη κι αν δεν έπρεπε να δώσει το πέναλτι στον Ροντρίγκες, δεν όφειλε να δώσει την παράβαση πολύ νωρίτερα στο χέρι του Ζέκα; Είπαμε, όμως, αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους μόνιμους προπαγανδιστές.

Αντί να κοιτούν την διαφορά εντός αγωνιστικού χώρου και τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε δικαιότατα, έστησαν ολόκληρο σκηνικό για να μας «πείσουν» για το τελείως αντίθετο. Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε πως κάνουν την πολιτική τους και ενδιαφέρονται για την «πάρτη» τους.

Σε καμία περίπτωση δεν νοιάζονται για την συνολική πρόοδο του ποδοσφαίρου. Πότε το έκαναν άλλωστε; Όταν είχαν την πρωτοκαθεδρία, με ομάδες δορυφόρους την δεκαετία του 80 και του 90 και δανεικούς παίκτες παντού; Όταν έλεγχαν την διαιτησία; Ας μιλήσουν τουλάχιστον οι εκπρόσωποι των ομάδων που έχουν νιώσει τι σημαίνει αδικία στο «πετσί» τους και θέλουν πραγματικά να αλλάξει η κατάσταση. Και να βελτιωθεί η εικόνα του ποδοσφαίρου. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: