Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η μάχη των… σχημάτων!!

Στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η αναμέτρηση των διατάξεων των ομάδων εστίασε ο Αλέξης Αλεξίου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το αποψινό ντέρμπι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Η μάχη των… σχημάτων

«Είναι ένα παιχνίδι που έρχεται μετά από δύο σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Άρσεναλ, ενώ ο ΠΑΟΚ έπαιξε ένα μεγάλο ματς με τη Ντόρτμουντ. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες μετά από αυτά τα απαιτητικά παιχνίδια. Θέλω να δω πώς θα κατέβουν οι δύο ομάδες, σε ό,τι αφορά στη διάταξη που θα έχουν στο γήπεδο. Ελπίζουμε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να ανέβει επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε.

«Στο 3-5-2 που προτιμά ο Τούντορ το δυνατό σημείο είναι ο άξονας και το αδύναμο οι πτέρυγες. Ο Μακ έχει μεγάλο προσόν την ταχύτητα. Η κανονική του θέση είναι δεξιός επιθετικός, αλλά συνήθως τον βάζει σαν δεύτερο επιθετικό. Ο Σίλβα παίζει με 4-3-3, αλλά δεν ξέρουμε αν θα βάλει έναν ή δύο αμυντικά χαφ και ποιον σέντερ φορ θα προτιμήσει», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη μάχη των δύο πάγκων είπε: «Οι ξένοι προπονητές στηρίζονται περισσότερο από ό,τι ένας Έλληνας. Είναι και οι δύο νέοι σε ηλικία, φιλόδοξοι, παθιασμένοι και ζουν το παιχνίδι από τον πάγκο, όπως πρέπει να κάνει ένας προπονητής. Ο Σίλβα παίζει το 4-3-3, έχει μια φιλοσοφία που εφαρμόζεται πολύ στην Ευρώπη, με χτίσιμο του παιχνιδιού από πίσω και η ομάδα του έχει καλή αμυντική λειτουργία, όπως είδαμε ακόμη και στο παιχνίδι με την Μπάγερν. Ο Τούντορ έχει τη φιλοσοφία της Γιουβέντους, το 3-5-2. Εκεί πρέπει να το διδάχτηκε και προσπαθεί να παίξει αυτό το σύστημα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στον Δημήτρη Πέλκα, με τον οποίο συνεργάστηκε για ένα χρόνο. «Τον Πέλκα τον είχα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Είναι ένα παιδί με ποιότητα, είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας, μοιράζει καλά το παιχνίδι και κάθετα και στο πλάι. Κάνει κάποιες πολύ καλές ενέργειες, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στο παιχνίδι. Είναι έξυπνος παίκτης».

Κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο για το πρωτάθλημα, ο παλαίμαχος αμυντικός τόνισε: «Περίμενα τον Αστέρα, τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό πιο δυνατούς. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και ακολουθούν ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Θα υπάρχει ενδιαφέρον και στην ουρά».

Τέλος, αναφορικά με το δικό του προπονητικό μέλλον είπε: «Έχω κάποιες προτάσεις, τις εξετάζω και θέλω να κάνω μια καλή επιλογή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: