Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Με αλλαγές Τσόρι, Καμπιάσο και Μπερμπάτοφ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr μία τελευταία άποψη για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Με αλλαγές Τσόρι, Καμπιάσο και Μπερμπάτοφ!
• Ήρθε λοιπόν κι η στιγμή για το πρώτο φετινό ντέρμπι του Ολυμπιακού! Γιατί ωραία είναι τα μεγαλεία κόντρα σε Μπάγερν κι Άρσεναλ, αλλά τώρα ξεκινάνε τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, με την ιδιαιτερότητα ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βρίσκει ο μόνιμος πρωταθλητής συνασπισμένους τόσο πολύ εναντίον του και τους τρεις άλλους μεγάλους…

• Δεν υπάρχει αμφιβολία για το δύσκολο της αποστολής του στην Τούμπα, αλλά ας έχουμε υπόψιν μας ότι ο Ολυμπιακός έχει παίξει με τον ΠΑΟΚ 10 φορές μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι του κι έχει 5 νίκες και 5 ισοπαλίες! Αν θέλετε πιο αναλυτικά, εντός έδρας έχει 3 νίκες σε 3 ματς κι εκτός έδρας έχει 2 νίκες και 5 ισοπαλίες σε 7 ματς. Σίγουρα δηλαδή έχει περισσότερες δυσκολίες σε σχέση με τα εντός έδρας ματς, πηγαίνοντας στην Τούμπα μετά από δικό του ευρωπαϊκό ματς.

• Η δε τωρινή συγκυρία, να είναι κολλητά εκτός έδρας και το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά κι αυτό με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, έχει ξανασυμβεί μόλις μία φορά, πριν τρία χρόνια, όταν μετά το Σάλκε-Ολυμπιακός 1-0, είχαμε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 με την ισοφάριση του Κλάους στο 88’.

• Μόνο που αυτή τη φορά θα προέρχεται κι ο ΠΑΟΚ από ευρωπαϊκό παιχνίδι, κάτι σπάνιο για ντέρμπι του με τον Ολυμπιακό! Μόλις τρεις φορές έχει ξαναγίνει: ΠΣΒ-ΠΑΟΚ 3-0 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-4. Ρούμπιν-ΠΑΟΚ 2-2 και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1. Μακάμπι-ΠΑΟΚ 0-0 και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0. Αντίθετα, δηλαδή με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ έχει χάσει και τα τρία ντέρμπι. Μόνο που με αυτόν το δείγμα δεν είναι μεγάλο, άρα κι ασφαλές, ενώ τώρα για πρώτη φορά δεν θα έχει καμία μετακίνηση, ενώ σε εκείνα τα τρία ματς έρχονταν από εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη.

• Για να επιστρέψουμε «καθαρά» στο πρωτάθλημα: πραγματικά έχουν μεγάλη ρέντα οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Περιστέρι στο 90’. Η ΑΕΚ κέρδισε στη Βέροια στο 89’. Και ο Παναθηναϊκός κέρδισε στην Ξάνθη στο 83’! αν κι αυτά δεν κρατάνε πολύ, τώρα εγώ θα το «πρόσεχα»…Όπερ σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι στην τσίτα ως το 93’. Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν με γκολ στο 84’…

• Δυσκολεύομαι, όμως, να πιστέψω ότι αν ο Ολυμπιακός ανοίξει το σκορ θα χάσει στην Τούμπα. Αλλά και δεν μου φαίνεται εύκολο ο Ολυμπιακός να γυρίσει το ματς, αν κάνει ο ΠΑΟΚ το 1-0. Άρα, όποιος κάνει το πρώτο γκολ, θα έχει σαφές πλεονέκτημα για τη νίκη η, τουλάχιστον για να μην χάσει.

• Στο αγωνιστικό κομμάτι, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τις ενδεκάδες, ο κάθε προπονητής θα έχει στα χέρια του από ένα βαρύ όπλο στον πάγκο. Από τη μία ο Μπερμπάτοφ από την άλλη ο Τσόρι! Ο Μάρκο Σίλβα, στο πρώτο εν Ελλάδι ντέρμπι του, θα έχει και τις επιλογές των Καμπιάσο, Ερνάνι κι Ιντέγε (η, Πουλίδο), ενώ ο Τούντορ, που παραμένει αήττητος στην Τούμπα, θα έχει και τους Ζαίρο και Σάμπο η, Πέλκα.

• Μπροστά ο Φινμπόγκασον έχει την ψυχολογία από το νικητήριο γκολ στην Άρσεναλ κι ο Κλάους την ψυχολογία από την παράδοση που έχει να σκοράρει συνεχώς κατά του Ολυμπιακού. Οι Ντουρμάζ και Ροντρίγκες είναι κι οι δύο σε φόρμα, ενώ σε όλους μας θα αρέσει η μονομαχία Φορτούνη-Πέλκα στο κέντρο, αν επιλέξει τον Πέλκα κι όχι τον Σάμπο ο Τούντορ. Μεγάλες αναμένονται οι μάχες στον άξονα μεταξύ Μιλιβόγεβιτς-Κασάμι και Τζιόλη-Κάτσε, ενώ εγώ δεν αποκλείω ο Τούντορ να επιμείνει στον Σάμπο, ώστε να αποκτήσει υπεροπλία στη μεσαία γραμμή, παίζοντας τρεις εναντίον δύο. Σε μία τέτοια περίπτωση, ένας εκ των Ντουρμάζ-Σέμπα πρέπει να συγκλίνει συνεχώς στον άξονα.

• Να δούμε και τι ρόλο θα παίξει η παρουσία τριών-τεσσάρων πιο φρέσκων παικτών στην 11άδα του Ολυμπιακού σε σχέση με εκείνη κόντρα στην Άρσεναλ, συγκριτικά με την παρουσία δύο πιο φρέσκων του ΠΑΟΚ σε σχέση με εκείνη κόντρα στην Ντόρτμουντ. Σε συνδυασμό με το ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε στην Ευρώπη δύο ημέρες νωρίτερα.

• Μήπως έτσι εξουδετερωθούν τα αβαντάζ του ΠΑΟΚ, πρώτο να μην είχε ταξίδια μέσα στην εβδομάδα σε αντίθεση με τα πήγαινε έλα με τα αεροπλάνα των ερυθρόλευκων και δεύτερον να έχει καλύτερο ρυθμό από κάθε άλλη ομάδα, αφού ξεκίνησε τα επίσημα παιχνίδια του πέντε εβδομάδες νωρίτερα από τον Ολυμπιακό! Ο μεν 16 Ιουλίου, ο δε 23 Αυγούστου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: