Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τελάντερ και... αφιερωμένο στον Βοσκάκη!!

Ο Παναθηναϊκός... απέδρασε από τα Πηγάδια και ο Νίκος Αθανασίου γράφει για ένα τεράστιας σημασίας «διπλό» κόντρα σε όλους και σε όλα με πρωταγωνιστή τον συγκλονιστικό Δανό στόπερ!
Ο Παναθηναϊκός έπρεπε απόψε να γκελάρει στα Πηγάδια. Έπρεπε να χάσει βαθμούς, για να μην «πατήσει» κορυφή, για να συνεχίσει μέσα στην εσωστρέφεια ενόψει της διακοπής, για να αρχίσει σιγά-σιγά να βγαίνει από τον δρόμο του πρωταθλητισμού. ΕΠΡΕΠΕ. Όσοι παρακολουθούν ελληνικό ποδόσφαιρο γνωρίζουν πολύ καλά πως γίνονται αυτές οι «δουλειές». «Αβαβά» το πέναλτι πάνω στον Μπεργκ στο 32', κωμικές κάρτες όπως εκείνη του Ζέκα για διαμαρτυρία... εκκλησίας, ανύπαρκτα οφ-σάιντ(Τελάντερ και Μπεργκ στο δεύτερο ημίχρονο), ανάποδα φάουλ με αποκορύφωμα το «κλάδεμα» στον Ζέκα μπροστά στα μάτια του επόπτη στο 93' που δεν υποδείχθηκε, ώστε η Ξάνθη να έχει μια τελευταία ευκαιρία να... σώσει τις ορέξεις του συστήματος.
ADVERTISEMENT
Ο άνθρωπος που πέρασε «πριονοκορδέλα» τον Παναθηναϊκό ήταν ο Βοσκάκης και αυτό φυσικά δεν αποτελεί είδηση. Αναμενόμενο ήταν. Ένα ολόκληρο πρωτάθλημα(2011-2012)... καθαρίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον εν λόγω ρέφερι. Απλά, και το έχουμε ξανατονίσει, ο Αλαφούζος πρέπει να βρει τον τρόπο μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, ώστε ο Παναθηναϊκός να μην πέφτει θύμα του καθενός. Είκοσι χρόνια η ίδια ιστορία, δεν μπορείς κάποιος τρόπος θα υπάρχει. Αλλιώς κάθε προσπάθεια θα πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων. Το αποψινό «διπλό» είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στον Βοσκάκη και την παρέα του, δεν χωρά αμφιβολία. Νομίζουμε πως και ο τελευταίος κατάλαβε γιατί «φαγώθηκε» ο Τσαχειλίδης...
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, σε ένα πέρασμα τίτλου κατάφερε να φύγει από τα Πηγάδια, εκεί όπου πέρυσι και πρόπερσι έχασε. Ναι δεν είχε «γιατρικό» στο εξαιρετικό πρέσινγκ των γηπεδούχων, ναι θα μπορούσε να έχει καλύτερη εικόνα αλλά πραγματικά τι σημασία έχει μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι; Καμία απολύτως. Όταν είσαι για να... χάνεις με το έτσι θέλω και εσύ καταφέρνεις να φύγεις νικητής, είσαι μάγκας!
Συγκλονιστικός ο Τελάντερ. Φυσικά, η «οβίδα» στο 83' είναι εκείνη που κρίνει τα πάντα αλλά ο Δανός στόπερ ήταν καταπληκτικός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Δεν έχασε μονομαχία, τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα και κρίμα που το δίδυμο με τον «Ταύλα» θα χαλάσει μετά τον τραυματισμό του Έλληνα στόπερ. Ο Παναθηναϊκός διατηρεί ξανά το μηδέν στην εστία του, έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής(2γκολ σε 6 αναμετρήσεις) και περιμένει να δει το ντέρμπι της Τούμπας, το οποίο μπορεί να τον διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αν ηττηθεί ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ.
Αυτό το «διπλό» έχει πολύ μεγαλύτερη αξία, καθώς δίνει την ευκαιρία στον Αναστασίου και την ομάδα του να πάρουν βαθιά ανάσα ενόψει της συνέχειας, να βγάλουν τεράστια πίεση από πάνω τους και να προετοιμαστούν με ηρεμία στην διακοπή ενόψει των αναμετρήσεων... φωτιά που έρχονται!
Για... φινάλε, ένα τεράστιο, ένα μεγάλο respect στον κόσμο του Παναθηναϊκού που πήγε στα Πηγάδια, που στήριξε μέχρι το φινάλε και που επί της ουσίας έδωσε τεράστια ώθηση στον αποψινό Παναθηναϊκό!
Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 7, Νάνο 7, Μαρινάκης 6, Τελάντερ 8, Ταυλαρίδης 7, Ζέκα 5, Λαγός 6, Αμπέντ 6, Καλτσάς 5, Μπεργκ 5, Καρέλης 6, Σάντσεθ 6, Ατζαγκούν 5, Λουντ 5

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: