Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

It's derby day!!

Μια από τις μεγαλύτερες μέρες στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ! Στο «Γκούντισον Παρκ», η Έβερτον υποδέχεται και αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ στο μεγάλο ντέρμπι του λιμανιού, ενώ στο Λονδίνο και το «Έμιρεϊτς», η Άρσεναλ, μέσα στον γενικότερο προβληματισμό της, φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη σπουδαία... derby day!  
Η μέρα ξεκινάει από το Μέρσεϊσαϊντ. Μπορεί οι οπαδοί των δύο ομάδων να ενώθηκαν για το κοινό καλό και να διαμαρτυρήθηκαν για το πολύ υψηλό κόστος των εισιτηρίων προκειμένου να μπορούν να βλέπουν από κοντά την ομάδα τους, όμως σήμερα χωρίζονται!
Οι «μπλε» φιλοξενούν τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ σε ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια, από τα κλασσικά αγγλικά ντέρμπι! Το φετινό και αυτά που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια, θα έχουν πλέον μια ιδιαιτερότητα στην οποία θα πρέπει όλοι να συνηθίσουν. Δεν θα παίζει ο Στίβεν Τζέραρντ. Ο θρύλος της Λίβερπουλ αποχώρησε το καλοκαίρι και πλέον, οι δύο σύλλογοι θα ξεκινήσουν το παιχνίδι δίχως ντόπιο ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα τους έπειτα από πάρα πολλά χρόνια.
Ο Μπρένταν Ρότζερς που βρίσκεται υπό συνεχή πίεση μετά και το άτυχο αποτέλεσμα απέναντι στη Σιόν για το Γιουρόπα Λιγκ, προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, όμως είναι αρκετά δύσκολη η αποστολή του και ευελπιστεί η επιστροφή του Ντάνιελ Στάριτζ να του προσφέρει βοήθεια... Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την φόρμα που διανύει η ομάδα του, η οποία την περασμένη Δευτέρα έκανε μεγάλη ανατροπή στο «Χόθορνς» απέναντι στη Γουέστ Μπρομ και ο Ρομέλου Λουκάκου έδειξε έτοιμος για την επόμενη μεγάλη πρόκληση...
Το απόγευμα, γεμίζει το «Έμιρεϊτς» και άπαντες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μεγάλο ντέρμπι της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά και την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον διαφαινόμενο πρόωρο αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων, οι «κανονιέρηδες» επιζητούν μια αντίδραση, μια προσπάθεια που θα τους αποφέρει καρπούς και θα τους επιτρέψει να ηρεμήσουν στη διακοπή του πρωταθλήματος. Σε καλύτερα... φεγγάρια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πήρε και την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά την επιστροφή της στην τελική φάση, ενώ ελπίδα και αισιοδοξία σκορπά στους οπαδούς της ομάδας η καλή παράδοση του Γουέιν Ρούνεϊ απέναντι στους «κανονιέρηδες» με 14 γκολ, δύο λιγότερα από τον Ντένις Λόου.
Στο ματς που... ίσως ουδείς δίνει σημασία αυτή τη στιγμή για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, η Σουόνσι που έχει παρουσιάσει «καθίζηση» στα τελευταία ματς, κοντράρεται στο «Liberty Stadium» με την Τότεναμ. Οι «κύκνοι» αγνοούν τη νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, σε αντίθεση με τα «σπιρούνια που πήραν εκπληκτικό αποτέλεσμα με το τελικό 4-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι πριν από μια εβδομάδα, όμως την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ έμειναν στο 1-1 κόντρα στη Μονακό στο «Louis II». Ο Γκάρι Μονκ έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του, έχει δει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση φέτος και μεγαλύτερο ανταγωνιστικό επίπεδο, όμως δεν έχουν «κάτσει» στην ομάδα τα τελευταία αποτέλεσματα. Η Τότεναμ δείχνει να παίρνει τα πάνω της τον τελευταίο καιρό, ο Χάρι Κέιν επέστρεψε στα γκολ στο παιχνίδι με τη Σίτι και ταξίδεψε με αυτοπεποίθηση στην Ουαλία.
Το πρόγραμμα:
Έβερτον – Λίβερπουλ (15:30)
Άρσεναλ – Μαν. Γιουνάιτεντ (18:00)
Σουόνσι – Τότεναμ (18:00)
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: