Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Το πρώτο βήμα οι Σουηδοί, με Μπεργκ, Ντουρμάζ βασικούς!!

Με βασικούς τους Μπεργκ και Ντουρμάζ (συμμετοχή στο πρώτο γκολ) η Σουηδία επικράτησε 2-1 της Δανίας, στον πρώτο αγώνα μπαράζ των δύο ομάδων για την πρόκριση στο EURO 2016.

Το πρώτο βήμα οι Σουηδοί, με Μπεργκ, Ντουρμάζ βασικούς
Η Σουηδία πήρε το πάνω χέρι, έστω και με αυτό το 2-1 που αφήνει τα πάντα ανοικτά ενόψει της ρεβανς, για την τελική φάση του EURO της Γαλλίας. Πρωταγωνιστής ο Φόρσμπεργκ που σκόραρε στην εκπνοή του πρώτου μέρους, αλλά κέρδισε και το (αυστηρό) πέναλτι για το 2-0 που έγραψε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Μείωσε στο 80ο λεπτό για την Δανία ο Νικολάι Γιόργκενσεν. Δύο σπουδαίες ευκαιρίες απώλεσε ο Μπεργκ για ν’ ανοίξει το σκορ.

Ο άσος του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που άνοιξε τον χορό των ευκαιριών, με μια κοντινή προσπάθεια που εξουδετέρωσε ο Κάσπερ Σμάιχελ, μετά από σέντρα του Όσκαρ Λεβίκι. Στο 25’ ήταν ο Νίκλας Μπέντνερ που είχε καλή στιγμή για τους Δανούς, ενώ στο 31’ μια εξαιρετική πάσα του Ζλάταν έφερε τον Μπεργκ σε διαγώνια θέση από τα δεξιά, απέναντι από τον Σμάιχελ, όμως το σουτ του άσου του «τριφυλλιού» πέρασε έξω.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ντουρμάζ με ένα έξοχο πάτημα της μπάλας, έδωσε την ευκαιρία στον Λούστιχ να πάρει τον δεξιό διάδρομο και να κόψει την μπάλα δίπλα από το σημείο του πέναλτι στον Φόρσμπεργκ για το 1-0. Στο 49’ ο Κάλενμπεργκ με τον Φόρσμπεργκ έμπλεξαν τα πόδια τους, με τον διαιτητή να καταλογίζει ένα αυστηρό πέναλτι, που υπέδειξε ο Ριτσόλι για να κάνει το 2-0. Στο 52’ ο Ζλάταν με τον Μπεργκ και τον Ντουρμάζ είχαν ωραία συνεργασία, με τον άσο του Ολυμπιακού, με το σουτ του να φεύγει έξω.

Στο 68’ ο Ντουρμάζ, έδωσε την θέση του στον Λάρσον, με την Δανία να πιέζει για το ένα γκολ που θα την άφηνε στο κόλπο της πρόκρισης. Τελικά αυτό ήρθε στο 80ο λεπτό ο Νικολάι Γιόργκενσεν που είχε περάσει αλλαγή, πήρε την ασίστ από τον Γιουσούφ Πόουλσεν για να μειώσει σε 2-1.

Σουηδία: Ίσακσον, Λούστιχ, Άντονσον (29’ Γιόχανσον), Γκράνκβιστ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Λεβίκι, Κάλστρομ, Ντουρμάζ (68’ Λάρσον), Ιμπραϊμοβιτς (82’ Γκουϊντέτι), Μπεργκ

Δανία: Σμάιχελ, Κιάερ, Άγγερ, Ντουρμισί, Γιάκομπσεν, Κβιστ, Έρικσεν, Κάλενμπεργκ (54’ Ν. Γιόργκενσεν), Μπρεϊθγουεϊτ (71’ Γ. Πόουλσεν), Μπέντνερ, Φίσερ (54’ Χόιμπεργκ) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: