Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Στο χέρι του Στραματσόνι ο Εσιέν!!

Ο Μάικλ Εσιέν ήταν πολύ θετικός στο φιλικό του Παναθηναϊκού με το Λεβαδειακό και είναι στο χέρι του Αντρέα Στραματσόνι αν θα τον έχει στην αποστολή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τι… έδειξε ο Ιταλός.

Στο χέρι του Στραματσόνι ο Εσιέν

Ο Ιταλός προπονητής ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν τον αντίπαλο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πίεση των άκρων του αντιπάλου, ενώ ήθελε οι γραμμές να είναι κοντά μεταξύ τους και μετά τα ανεβάσματά τους οι ποδοσφαιριστές του να έχουν γρήγορες επιστροφές. Στο επιθετικό κομμάτι, ήθελε σωστές και σίγουρες πάσες, αλλά όχι άσκοπη κυκλοφορία της μπάλας και διαρκή κίνηση προς τα μπροστά όταν η ομάδα του είχε την κατοχή. Σε κάθε περίπτωση φάνηκε πως θα χρειαστεί χρόνος για να αφομοιώσουν οι παίκτες του καλά το νέο σύστημα που διαφέρει από το «ρόμβο» που είχαν συνηθίσει επί Αναστασίου.

Ο Μάικλ Εσιέν κέρδισε τις εντυπώσεις αγωνιζόμενος σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Ήταν απλώς και ουσιαστικός στις κινήσεις του, απέφευγε περιττές ενέργειες, έδινε πολλές βοήθειες στην ανασταλτική λειτουργία, ενώ έκανε και μια όμορφη ατομική ενέργεια που έβγαλε τετ-α-τετ τον νεαρό Αγγελόπουλο. Το πιο καλό νέο είναι πως δεν ένιωσε την παραμικρή ενόχληση, ωστόσο είναι εμφανές πως του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Σε κάθε περίπτωση, ο Στραματσόνι θα αποφασίσει αν θα τον έχει στην αποστολή για το ντέρμπι. Δεν είναι καθόλου απίθανο, έστω και για ψυχολογικούς λόγους, να είναι στη 18αδα, ενώ μοιάζει δύσκολο να ξεκινήσει τον αγώνα, ειδικά από τη στιγμή που είναι αμφίβολο αν μπορεί να βγάλει ένα 90λεπτο τόσων υψηλών απαιτήσεων μετά από πολύμηνη απραξία.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ράσμους Τελάντερ, μιας και ο Δανός στόπερ δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και χθες δεν χρησιμοποιήθηκε (όπως και ο Λουκ Στιλ, αλλά αυτός για να αποφορτιστεί). Ακόμη κι αν κριθεί ιατρικά έτοιμος, πάντως, όλα δείχνουν πως οι Σάντσεθ και Ταυλαρίδης θα είναι το δίδυμο στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: