Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Αλαφούζος: «Έχω βάλει 23 εκατ. στον ΠΑΟ, δεν βοηθάει κανείς»

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού από το 2012 και μετά.

Αλαφούζος: «Έχω βάλει 23 εκατ. στον ΠΑΟ, δεν βοηθάει κανείς»Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε τον απολογισμό της θητείας του στην προεδρία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, αφού βάσει καταστατικού δεν του επιτρέπεται να είναι ξανά υποψήφιος.

Εξέφρασε την απογοήτευση του για τη μικρή συμμετοχή του κόσμου από το 2012, ενώ τόνισε ότι το ποσό που έχει επενδύσει ο ίδιος στην ΠΑΕ είναι 23 εκατομμύρια ευρώ.

«Τον Μάιο του 2012 ξεκινήσαμε μία προσπάθεια για να σωθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος τότε δυστυχώς πήγαινε κατευθείαν για την Γ' κατηγορία. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να διορθώσουμε τα οικονομικά μας. Αυτό έγινε με δύο τρόπους, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας, και βρίσκοντας επιπλέον χρήματα.

Δυστυχώς εκτός από εσάς, και τα μέλη που έχουμε, είναι περιορισμένη η βοήθεια. Περιμέναμε να έχουμε 40 και 50.000 μέλη και ποτέ δεν ξεπεράσαμε τις 10.000. Ελπίζαμε να έχουμε εισφορές σχετικά μεγάλες, αλλά δυστυχώς λόγω της κρίσης και επειδή μάλλον δεν αγκαλιάστηκε η Παναθηναϊκή Συμμαχία, δεν τα καταφέραμε.

Γι αυτό κι αν θέλετε αναγκάστηκα να επενδύσω σημαντικά ποσά, γιατί ποτέ δεν είχα τη δυνατότητα ή τη θέληση να επενδύσω αυτά τα ποσά στον Παναθηναϊκό. Eχω επενδύσει προσωπικά 23 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό. Πληροφοριακά σας λέω ότι είναι περισσότερα από όσα είχε επενδύσει ο κ. Βγενόπουλος επί πολυμετοχικότητας. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι εκτός από έναν άνθρωπο που βοηθάει συστηματικά, ούτε ένας επώνυμος Παναθηναϊκός δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ.

Είχαμε περίπου 45 εκατομμύρια χρέη, σήμερα έχουμε λιγότερα από 10 εκατομμύρια, και τα περισσότερα είναι διακανονισμένα με την εφορία, μέσω των 100 δόσεων. Στην εφορία όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει 23,2 εκατομμύρια, χρήματα που είναι εκτός των ρυθμίσεων».

Μία παρέμβασή φιλάθλου που μίλησε για αποτυχία ενόχλησε τον Γιάννη Αλαφούζο που του απάντησε ότι αν θέλει μπορεί να ζητήσει την παραίτηση του. Είπε στη συνέχεια ότι ο Παναθηναϊκός βγήκε 2 χρονιές δεύτερος, τη μία πήρε το Κύπελλο πριν δύο χρόνια διέλυσε τον Ολυμπιακό και πέρυσι του έκλεψαν το πρωτάθλημα με όσα έγιναν μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου.

"Ας έρθει και κάποιος άλλος να βάλει λεφτά επιτέλους"

Λίγο αργότερα ένα μέλος είπε στον Γιάννη Αλαφούζο, ότι ήταν άστοχο να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε: «Το μόνο που είπα ήταν ότι έβαλα περισσότερα χρήματα από τον κύριο Βγενόπουλο. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό. Ας έρθει και κάποιος άλλος να βάλει λεφτά επιτέλους.

Αναλυτικά:

«Καταρχήν και εσείς καταλήξατε ότι αν φεύγαμε από το πρωτάθλημα θα έπρεπε να κάνουμε ποινικές ενέργειες. Την δικαιοσύνη ή την πιστεύουμε ή όχι. Έχουμε κάνει πολλές νομικές ενέργειες. Αυτό που είπα για τον κ. Βγενόπουλο είναι ότι έχω βάλει περισσότερα λεφτά. Δεν ήθελα να πω τι έχω βάλει αλλά κάποιοι με λένε αφραγκούζο και υποχρεώθηκα να το πω και πρέπει να βάλω και άλλα. Και να σας πω και κάτι άλλο ας έρθει και κάποιος άλλος να βάλει λεφτά επιτέλους. Μπορούμε 300 άνθρωποι να πάρουμε τον Παναθηναϊκό και να φύγουμε από το πρωτάθλημα; Έχουμε 2 εκατ. οπαδούς. Όταν κάναμε αυτή την προσπάθεια η οποία σε ένα μεγάλο μέρος έχει διασώσει τον Παναθηναϊκό θεώρησα ότι δεν έπρεπε να πάει στην Γ' Εθνική, το θεώρησα απαράδεκτο για την ιστορία του Παναθηναϊκού».

«Μιλάω συχνά με τον Κ. Πατέρα, δεν μου έχει πει ότι θέλει να επιστρέψει»

Για τα όσα ακούγονται για επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στην ομάδα, ο Γιάννης Αλαφούζος είπε: "Μιλάω συχνά με τον κ. Πατέρα, δεν μου έχει εκφράσει τέτοια σκέψη. Θα μου ήταν πολύ ευχάριστο να βρεθεί κάποιος να πάρει αυτό το βάρος.

Είναι ευπρόσδεκτη η βοήθεια. Καθόλου δεν θα στεναχωρηθώ να έρθει κάποιος, ίσα ίσα που θα μπορώ να βλέπω την ομάδα ως φίλαθλος και χωρίς να έχω αυτό το βάρος. Ο κ. Πατέρας είναι από τους λίγους που βοηθάνε, μου λέει τη γνώμη του. Μιλάμε 2-3 φορές το μήνα".

Για τις δικαστικές εξελίξεις

«Υπήρξαν ειδήσεις ότι δυο δικαστές ενώ δεν έπρεπε να συμμετέχουν στην διαδικασία απάλλαξαν τον Μαρινάκη. Έχουμε μια μεγάλη υπόθεση η οποία έχει φύγει από τον ανακριτή. Έχει δυο άμεσες συνομιλίες του Μαρινάκη όπου φέρετε να χειραγωγεί αγώνες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, έξι μηνών, αναμένεται να έχουμε άμεσες εξελίξεις. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Γιατί είναι πολλές οι παρανομίες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάπου θα σκάσει».

Για την συνομιλία Κοντονή-Μαρινάκη και τις selfie των παικτών του Ολυμπιακού στη Θύρα 13

«Πρέπει να ομολογήσω ότι η αντιμετώπιση μας στην Λεωφόρο σαν διοίκηση και σαν στελέχη δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι. Έχουμε ευθύνη και ζητώ συγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που επιτρέψαμε να γίνει κάτι τέτοιο. Να σας πω για τον κ. Κοντονή εμείς σαν Παναθηναϊκός και πολύ περισσότερος σαν Γιάννης Αλαφούζος δεν έχω τη δυνατότητα να βάλω κάποιον φυλακή, ούτε να κάνω υποκλοπές. Εμείς το ζητήσαμε και τότε βγήκε ο κ. Κοντονής και είπα μίλησα με τον κ. Μαρινάκη. Το θεωρώ απαράδεκτο αλλά ξέρετε δεν τον έβγαλα εγώ Υπουργό».

Για τις ακαδημίες και τα χρέη

«Να πω για τις ακαδημίες. Είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι για τα αποτελέσματα της Κ20. Ο σκοπός της, βέβαια, δεν είναι τα αποτελέσματα, αλλά να βγάζει ποδοσφαιριστές.

Οσον αφορά τα οικονομικά του Παναθηναϊκού με βάζετε προφορικά να σας πω πράγματα που είναι διαθέσιμα παντού. Τα μόνα μακροχρόνια χρέη που έχουμε είναι τα χρέη στην εφορία, που είναι περίπου 5 εκ. ευρώ και υπολείπονται λιγότερα από 3 εκ. ευρώ σε χρέη προς ποδοσφαιριστές. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δάνειο μακροχρόνιο, δηλαδή δάνειο να πληρώσει στην τράπεζα! Την χρονιά 11/12 είχαμε 26 εκ. ευρώ ζημιές, τις οποίες καλύψαμε».

Για το συλλαλητήριο

«Το τι θα γίνει εξαρτάται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν θέλω να πω περισσότερα απ' αυτό το μικρόφωνο. Εξαρτάται από τον κόσμο. Ας δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και νομίζω έχουμε να κάνουμε πολλά.

Πριν το ματς είχαμε συζητήσει μετά το παιχνίδι να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο για την εγκληματική οργάνωση. Έπρεπε να αναθεωρήσουμε την στρατηγική μας όμως. Εξαρτάται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: