Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Το μεγαλοπρεπές πλάνο Σαββίδη για τα 90α γενέθλια του ΠΑΟΚ!


Το μεγαλοπρεπές πλάνο Σαββίδη για τα 90α γενέθλια του ΠΑΟΚ

Μία σειρά από εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΟΚ ετοιμάζει ο Ιβάν Σαββίδης. Επίσημος καλεσμένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στα σκαριά επετειακή φανέλα και μεγάλο φιλικό στην Τούμπα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ έχει δώσει ο Ιβάν Σαββίδης, οι συνεργάτες του οποίου έχουν αρχίσει να τρέχουν ένα μεγαλοπρεπές πλάνο με δράσεις που θα αρχίσουν με την έλευση του νέου έτους.

Μεταξύ αυτών μεγάλες εκδηλώσεις, παρουσία μάλιστα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τη δημιουργία επετειακού λογότυπου και επετειακής φανέλας, όπως και τη διεξαγωγή σούπερ φιλικού με κάποια σπουδαία ευρωπαϊκή ομάδα.

Στις συγκεκριμένες αποκαλύψεις προχώρησε ο Κωνσταντινου Ζέρβα, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας εργασίας που έχει συστήσει ο Σαββίδης και κάποιες από τις ιδέες τους έχουν ήδη πάρει την έγκριση του ισχυρού άνδρα του συλλόγου.

inner

Αναλυτικά το δημοσίευμα του pontos-news.gr

Με λαμπρές εκδηλώσεις και προσφορές στους χώρους του αθλητισμού, της κοινωνίας και του πολιτισμού, οι οποίες θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016, η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα γιορτάσει τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας. Διεθνείς ποδοσφαιρικοί αγώνες, αθλητικά τουρνουά, δημιουργία κοινωνικών υποδομών, εκθέσεις, δημιουργία μουσείου αλλά και μνημείου για τον ΠΑΟΚ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο εορταστικό πρόγραμμα για τα ενενηντάχρονα του συλλόγου των προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει έναν δυνατό σύλλογο που θα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και θα ενισχύσει την εξωστρέφειά του. Φυσικά, στηρίζοντας και ποντιακές δράσεις.

Η ιδέα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ αγκαλιάστηκε και υιοθετήθηκε αμέσως από ολόκληρη την οικογένεια της ομάδας, και από το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκαν δύο επιτροπές προκειμένου να τρέξουν το όλο πρότζεκτ.

Η πρώτη επιτροπή είναι τιμητική και αποτελείται από όλους τους εν ζωή προέδρους του ΠΑΟΚ σε όλα τα τμήματα, ενώ η δεύτερη είναι η 11μελής ομάδα εργασίας η οποία θα αποφασίσει και θα διοργανώσει τις επετειακές εκδηλώσεις, με βάση βέβαια και τις όποιες προτάσεις έχουν κάνει φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα εργασίας, χωρισμένη σε υποεπιτροπές, αποτελείται από: Τους πρώην ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Νέτο Γκουερίνο και Κούλη Αποστολίδη, τον πρώην μπασκετμπολίστα της ομάδας και σημερινό πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς, τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Λυσσαρίδη, τον δικηγόρο, δημοσιογράφο και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης Μάκη Βοϊτσίδη, τον δημοσιογράφο Ντίνο Καραμητρούση, τον αντιπρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ Δημοκράτη Παπαδόπουλο, τον πρώην γενικό διευθυντή των ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΣ ΠΑΟΚ Δημήτρη Νικηφόρου, τον ερευνητή και διευθυντή της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μιλτιάδη Πολυβίου, τον αναπληρωτή καθηγητή ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ Γιώργο Τζέτζη, και τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

inner
Το πρωτόκολλο ίδρυσης του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών

Η ομάδα εργασίας έχει καταλήξει σε σειρά εκδηλώσεων που θα πάρουν το δρόμο προς υλοποίηση από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Σήμερα τις παρουσιάζει το pontos-news.gr ξεκινώντας από την κορυφαία, αυτή των γενεθλίων της ομάδας.

Η ημερομηνία-σταθμός είναι η 12η Απριλίου, ημερομηνία ίδρυσης του ΠΑΟΚ το 1926


Σύμφωνα με τον Κ. Ζέρβα, σχεδιάζεται να διοργανωθεί μια λαμπρή εκδήλωση σε κάποιον μεγάλο χώρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία καλεσμένος θα είναι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσίαση βίντεο με την ιστορία του ΠΑΟΚ, βραβεύσεις όσων βοήθησαν την ομάδα κ.ά.

Το 2016 θα κυκλοφορήσει και ο νέος επετειακός λογότυπος του ΠΑΟΚ, καθώς και μια επετειακή ποδοσφαιρική φανέλα για τα 90χρονα του συλλόγου που θα πωλείται από την μπουτίκ του συλλόγου. Πρότυπο θα είναι η εμφάνιση του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 1960.

inner
Αυτή η εμφάνιση, που φορούσε ο Γιώργος Κούδας το 1966, είναι το πρότυπο για την επετειακή φανέλα

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών εκδηλώσεων ο Κ. Ζέρβας μάς αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται η διοργάνωση ενός διεθνούς ποδοσφαιρικού φιλικού αγώνα με κάποια ξένη ομάδα, μία από αυτές που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στη λαμπρή ευρωπαϊκή ιστορία του (Άγιαξ, Μίλαν κτλ.). Εκείνη την ημέρα θα τιμηθεί και κάποιος ξένος ποδοσφαιριστής, από αυτούς που αντιμετώπισαν στο παρελθόν τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλοι (π.χ. Κρόιφ, Μαραντόνα). Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με την ομάδα του μπάσκετ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016 θα διοργανώνονται εγχώρια και διεθνή τουρνουά με τη συμμετοχή παιδικών ποδοσφαιρικών ομάδων σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

inner

Σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ο Κ. Ζέρβας μας είπε ότι όπως και πέρυσι, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα την 12η Απριλίου για αναξιοπαθούντες, με στόχο το σύνολό τους να φτάσει τους ενενήντα τόνους. Επίσης, θα χορηγηθούν υποτροφίες σε αριστούχους φτωχούς φοιτητές, θα βοηθηθούν οικονομικά αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες, θα κατασκευαστούν γήπεδα σε γειτονιές όπου δεν υπάρχουν επαρκείς αθλητικές υποδομές, καθώς και παιδικές χαρές σε πυκνοδομημένες περιοχές.

inner

Έκθεση, μουσείο και μνημείο

Επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, είναι να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη ένα μουσείο για τον ΠΑΟΚ. Πρώτο βήμα γι’ αυτό θα είναι η έκθεση με υλικό σχετικό με τον ΠΑΟΚ (κασκόλ, παλαιά εισιτήρια αγώνων, ενθυμήματα από σημαντικούς αγώνες του ΠΑΟΚ κτλ.), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων της ομάδας.

Η επιτροπή κατέληξε στην απόφαση να ανεγερθεί κι ένα μνημείο για τον Άγνωστο ΠΑΟΚτσή, το οποίο θα βρίσκεται σε προστατευόμενο χώρο, για να αποφευχθούν τυχόν δολιοφθορές.

inner

ΠΑΟΚ και Πόντιοι

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια ζωής του ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει και στην ετήσια γιορτή των Ποντίων της Γερμανίας.

Είναι αυτονόητη η σύνδεση και η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον ποντιακό ελληνισμό, τόσο διότι είναι και ο ίδιος προσφυγική ομάδα όσο και επειδή οι περισσότεροι Πόντιοι είναι ΠΑΟΚτσήδες.

«Θέλουμε να ενεργοποιηθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό και η ομάδα να αποκτήσει τη μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια. Είναι σημαντικό στην προσπάθεια αυτή να συμμετάσχουν όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες ανά τον κόσμο», τόνισε επίσης ο Κ. Ζέρβας. «Το μότο μας είναι “Ο ΠΑΟΚ για την πόλη και η πόλη για τον ΠΑΟΚ”».

Πηγή: pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: