Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Με βαριά καρδιά!


Με βαριά καρδιά

Παρότι μαγκωμένος, συνεχίζει στον δρόμο προς τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός, αν και δεν ενθουσίασε, χάρη σε γκολ του Τσόρι επέκτεινε το απόλυτο, 1-0, με τον Παναιτωλικό, που έμεινε κακώς με 10 στο Καραϊσκάκη

Και ξανά προς τον τίτλο τραβά. Αφήνοντας πίσω του την ήττα από την Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός συνέχισε με νίκες την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος επικρατώντας 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό στο «Καραϊσκάκη».

Υποδειγματική αμυντική λειτουργία για τους Αγρινιώτες, που όμως έμειναν κακώς με δέκα στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν ο διαιτητής έδειξε κόκκινη στον Κυριακίδη, αλλά νωρίτερα προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Ιντέγε. Ο Τσόρι πριν οι δύο ομάδες μπουν στα αποδυτήρια έδωσε τη λύση, με σουτ έξω από την περιοχή (45+5).

Το πρόβλημα των «ερυθρόλευκων» στο δημιουργικό κομμάτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς οι παίκτες του Μαντζουράκη δεν επηρεάστηκαν από το αριθμητικό μειονέκτημα. Έχασε πέναλτι ο σκόρερ των Πειραιωτών στο 55', έπειτα από ανατροπή του Καμπιάσο από τον Μάκο. Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των γηπεδούχων στο τέλος του ματς.

Το ματς:



Πέρασε σα… να μην έγινε το πρώτο 20λεπτο στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο και να οργανώσει την επιθετική του προσέγγιση απέναντι στην διπλή ζώνη άμυνας του Παναιτωλικού. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, όμως οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ σε δύο περιπτώσεις με τον Μιλιβόγεβιτς να απειλεί από στημένες φάσεις. Από την μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι ξεμύτιζαν μόνο όταν σιγούρευαν πως δεν θα απειληθούν στα μετόπισθεν και με ατομικές ενέργειες των Μύγα και Ουάρντα να προσπαθούν να αγχώσουν τον «άνετο» Ρομπέρτο.

inner

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους Αγρινιώτες να κερδίζουν κάποια μέτρα στο γήπεδο και να παίρνουν ανάσες στην άμυνα, που ακολουθούσε με χειρουργική ακρίβεια τις οδηγίες του Γιάννη Μαντζουράκη από την άκρη του πάγκου. Ενώ όλα έδειχναν πως θα πάνε οι δύο ομάδες με ηρεμία στα αποδυτήρια, η αποβολή του Κυριακίδη άναψε τα αίματα. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού βγήκε από την περιοχή, έδιωξε με το χέρι και ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα, όμως νωρίτερα είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ιντέγε. Ο Ολυμπιακός και η κερκίδα «ξύπνησε» και η πίεση στα τελευταία λεπτά έφερε το γκολ του Τσόρι, με σουτ έξω από την περιοχή (45+5’).

Στην… τσίτα μπήκαν οι παίκτες του Σίλβα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. «Φορτσάτοι» από το γκολ στο φινάλε, οι Πειραιώτες θέλησαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και η ευκαιρία τους δόθηκε, όμως ο Τσόρι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στεφανάκο από την «άσπρη βούλα» στο 55ο λεπτό. Τα λεπτά περνούσαν και το αριθμητικό μειονέκτημα των φιλοξενούμενων δεν φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο.

inner

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε με τίποτα να διασπάσει την άμυνα του Στεφανάκου, που έβλεπε τους αμυντικούς του να «καθαρίζουν» κάθε υποψία ευκαιρίας μπροστά από την περιοχή του. Μάλιστα, η προσέγγιση του Παναιτωλικού στα τελευταία λεπτά εκνεύρισε και τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων», που είδαν την ομάδα του Μαντζουράκη να κυνηγάει –παρότι ήταν με 10- την έκπληξη, ρισκάροντας αρκετά με την είσοδο του Καμαρά. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ενοχλήθηκαν καθόλου στο αμυντικό κομμάτι και το τελευταίο σφύριγμα πρόσθεσε ακόμη ένα τρίποντο στην συγκομιδή τους.



Οι συνθέσεις:



Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουάκου, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Ντομίνγκες (73’ Πάρντο), Ντουρμάζ (73’ Σεμπά) και Ιντέγιε

Στον πάγκο: Καπίνο, Σιόβας, Φινμπόγκασον, Κασάμι, Σαλίνο

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κούσας, Μάκος, Μύγας, Κέβιν, Πάουλο, Χαντάκιας (45+3’ Στεφανάκος), Ρουσκουγιέδα, Ουαρντά, Βιγιαφάνες, Βασιλείου (70’ Κουτρομάνος)

Στον πάγκο: Καμαρά, Ντάνι Μπεχαράνο, Ρομέρο, Ρουμπουλάκου, Μήλιος
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: