Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Άρσεναλ: Μια ομάδα, ένα νοσοκομείο!!


Άρσεναλ: Μια ομάδα, ένα νοσοκομείο!

Η Άρσεναλ, σχεδόν κάθε μέρα, χάνει κι έναν παίκτη ενόψει του «τελικού» με τον Ολυμπιακό. Υπερβολές... Ναι, αλλά διεκδικεί τον τίτλο της ομάδας-νοσοκομείο για το 2015! Το sportfm.gr έψαξε και βρήκε...

Η Άρσεναλ θα έρθει, όπως όλα δείχνουν, με πολλές και σημαντικές απουσίες στο Φάληρο για τον «τελικό» της 9ης Δεκεμβρίου με τον Ολυμπιακό, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποτελεί είδηση. Και εξηγούμαι… Τα προηγούμενα χρόνια που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, ο Αρσέν Βενγκέρ δεν είχε λόγο να κουράσει τους βασικούς, γιατί η ομάδα του δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο. Φέτος, όμως, που οι Λονδρέζοι «καίγονται» για βαθμούς, θα το κάνει εξ ανάγκης, αφού οι τραυματισμοί είναι πολλοί.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Κι αν στον Ολυμπιακό αρχίσουν να κρυφογελούν με την… γκαντεμιά των «κανονιέρηδων», είναι λογικό και καθόλου παρεξηγήσιμο. Δεν σου δίνεται κάθε χρόνο η ευκαιρία να περάσεις στους «16» του Champions League, αφήνοντας έξω ένα τόσο μεγάλο μέγεθος. Ανεξάρτητα από αυτό, το σίγουρο είναι ότι η Άρσεναλ διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις τον τίτλο της ομάδας-νοσοκομείο για το 2015. Κι αυτό γιατί στη διάρκεια του έτους έχουν τραυματιστεί ΟΛΟΙ οι παίκτες του ρόστερ, πλην ΕΝΟΣ!

Ξεκινώντας από τους δύο τερματοφύλακες, ο Νταβίντ Οσπίνα έμεινε πρόσφατα στα… πιτς και συγκεκριμένα από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι τις 9 Νοεμβρίου με πρόβλημα στον ώμο. Ο Πετρ Τσεχ παραμένει υγιής από το καλοκαίρι που φοράει τη φανέλα των «κανονιέρηδων», αλλά έχασε τα τελευταία ματς της Τσέλσι την περυσινή σεζόν. Ο Τσέχος έμεινε εκτός δράσης από τις 9 έως τις 24 Μαΐου με πρόβλημα στον αυχένα.

inner

Πάμε στην… προβληματική άμυνα της Άρσεναλ. Ο πιο ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς είναι ο Ματιέ Ντεμπισί, καθώς έχασε επί της ουσίας το δεύτερο μισό της περυσινής περιόδου. Από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στον ώμο και ένα μήνα αφότου επέστρεψε, τέθηκε ξανά εκτός δράσης (από 28 Απριλίου έως 30 Μαΐου) λόγω… μηρού! Οι άλλοι συμπαίκτες του στην αμυντική γραμμή της ομάδας την «έβγαλαν» πιο… καθαρή, αφού δεν έχασαν πάνω από τρία παιχνίδια.

«Θύματα» τραυματισμών της περυσινής σεζόν ήταν οι Κάλουμ Τσέιμπερς (Ιανουάριος / ίωση), Κίεραν Γκιμπς (Ιανουάριος / αστράγαλος), Γκάμπριελ Παουλίστα (Μάρτιος / γόνατο) και Νάτσο Μονρεάλ (Μάρτιος / πλάτη). Φέτος, η χρονιά ξεκίνησε άσχημα για τους Λοράν Κοσιελνί (Αύγουστος / πλάτη), ο οποίος είναι εκ νέου τραυματίας και αμφίβολος για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, Περ Μερτεσάκερ (Αύγουστος-Σεπτέμβριος / ίωση) και Έκτορ Μπεγερίν (Νοέμβριος / βουβωνική χώρα).

inner

Προχωράμε στη μεσαία γραμμή. Εκεί, ο μεγάλος άτυχος είναι ο Τόμας Ροσίτσκι. Ο Τσέχος τραυματίστηκε στο γόνατο τον Ιούνιο, υποβλήθηκε σε επέμβαση και αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση το νέο έτος. Περίπου τα ίδια ισχύουν για τον Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν. Ο Άγγλος έχασε επί της ουσίας το δεύτερο μισό της περυσινής περιόδου με προβλήματα σε γόνατο και βουβωνική χώρα, ενώ και φέτος έλειψε έναν μήνα (τέλη Οκτωβρίου έως τέλη Νοεμβρίου) με πρόβλημα στον μηρό. Στην… ταλαιπωρία βρίσκεται και ο Τζακ Γουίλσιρ. Μια φορά πέρυσι (Νοέμβριος ’14 – Μάρτιος ’15) και άλλη μια φέτος (Αύγουστος – Δεκέμβριος), ο 23χρονος Άγγλος κυριολεκτικά έχει διαλύσει την κνήμη του.

inner

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον αστράγαλο του Μικέλ Αρτέτα. Ο Ισπανός έμεινε εκτός δράσης πέρυσι για δυόμισι μήνες (μέσα Ιανουαρίου έως τέλη Μαρτίου), ενώ φέτος στα τέλη Οκτωβρίου υπέστη διάστρεμμα και έκτοτε έκατσε στα πιτς για άλλες 15 ημέρες. Προ δεκαημέρου, τραυματίστηκε ξανά και πάλι έχει τεθεί εκτός πλάνων του προπονητή του. Δύο φορές μέσα στο 2015 τραυματίστηκε ο Άαρον Ράμσεϊ, επίσης στο ίδιο σημείο. Ο Ουαλός μέσος χτύπησε στον μηρό πέρυσι τον Φεβρουάριο και φέτος τον Οκτώβριο, χάνοντας συνολικά 12 παιχνίδια.

Επόμενο όνομα στο ιατρικό δελτίο είναι αυτό του Φρανσίς Κοκλέν. Ο Γάλλος τραυματίστηκε προ δεκαημέρου στο γόνατο και εκτιμάται ότι θα τεθεί ξανά στη διάθεση του Αρσέν Βενγκέρ τον ερχόμενο Φεβρουάριο. «Θύμα» τραυματισμού μέσα στο 2015 ήταν και ο Ματιέ Φλαμινί, ο οποίος λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο, έμεινε εκτός δράσης για ένα 20ήμερο από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Σχετικά με τους προηγούμενους, ο Μεσούτ Οζίλ θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν τυχερό, αφού έμεινε εκτός δράσης για μια εβδομάδα στα τέλη Αυγούστου με κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο. Τελευταίος χρονικά στη λίστα είναι ο Σάντι Καθόρλα, που αγωνίστηκε με… ένα πόδι στο τελευταίο παιχνίδι με την Νόριτς και πιθανότατα θα το «πληρώσει», χάνοντας μεταξύ άλλων το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, που θα κρίνει τη συνέχεια της αγγλικής ομάδας στο Champions League.

inner

Κλείνουμε με την επιθετική γραμμή των Λονδρέζων. Ο πλέον «γκαντέμης» είναι ο Ντάνι Γουέλμπεκ, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Απρίλιο. Ο 25χρονος Άγγλος υπεβλήθη σε εγχείρηση στην κνήμη, ωστόσο, υπέστη υποτροπή και έκανε νέα επέμβαση στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αν όλα πάνε καλά, θα επιστρέψει στη δράση στις αρχές του 2016.

Ο Θίο Γουόλκοτ τραυματίστηκε στον μηρό στα τέλη Οκτωβρίου και αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες μέρες, ενώ ο Αλέξις Σάντσες, που αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στον δικέφαλο στο ματς πρωταθλήματος με την Νόριτς, είδε το πρόβλημα να επιδεινώνεται και εκτός απροόπτου θα χάσει και αυτός τον «τελικό» της 9ης Δεκεμβρίου με τον Ολυμπιακό. Ο Χιλιανός είχε και πέρυσι κάποιους τραυματισμούς, αλλά τώρα «καίει» περισσότερο τον Αλσατό τεχνικό…

inner

Ο Ολιβιέ Ζιρού επί της ουσίας δεν είχε τραυματισμό και δεν τον έχει στερηθεί η ομάδα του, αλλά χτύπησε το καλοκαίρι όντας σε υποχρεώσεις με την εθνική Γαλλίας, συνεπώς και το δικό του όνομα μπαίνει στη λίστα με αυτούς που τραυματίστηκαν μέσα στο 2015. Ο μοναδικός που την έχει… σκαπουλάρει είναι ο πρώην «ερυθρόλευκος», Τζόελ Κάμπελ.

inner

Η Άρσεναλ μοιάζει με απέραντο… νοσοκομείο και αυτό πιθανότατα να έχει να κάνει με τον τρόπο προπόνησης ή με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας! Σίγουρα έχει βάλει το… χεράκι του και ο Αρσέν Βενγκέρ, όπως στις περιπτώσεις των Σάντσες και Καθόρλα, που έπαιξαν με προβλήματα στο τελευταίο παιχνίδι με τη Νόριτς, αλλά βλέποντας τη λίστα των τραυματιών να μεγαλώνει, είναι να μην «φλερτάρει» με το εγκεφαλικό;
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: