Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ούτε αναπτήρα στο Καραϊσκάκη!!


Ούτε αναπτήρα στο Καραϊσκάκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος περιγράφει μέσα από το sport-fm.gr την "νέα" κατάσταση με τις τιμωρίες και για τον Ολυμπιακό, όπως και τον κίνδυνο υποτροπής.

• Μπορεί εύκολα να καταλάβει ο καθένας τα προβλήματα που βάζει στον Παναθηναϊκό η τιμωρία του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ποτέ δεν έγινε. Τον καίει οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά.

• Είναι, όμως, η πρώτη φορά που έγιναν τόσο σοβαρά επεισόδια από τότε που ισχύει ο νέος κανονισμός κι αναπόφευκτα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται. Ένας κανονισμός πράγματι πολύ σκληρός, όπως είχε την…ευκαιρία να αντιληφθεί κι ο Ολυμπιακός-ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν θα έκλεινε το Καραϊσκάκη για μία αγωνιστική, "απλά" επειδή άναψαν δύο πυρσούς και τους πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο, όχι εναντίον παικτών η, διαιτητών, αλλά «έτσι, στο χαβαλέ».

• Πλέον όμως δεν υπάρχουν αυτά! Οι οπαδοί ας τα ξεχάσουν. Άδικος η, δίκαιος, ο νόμος είναι σαφής. Καπνογόνα, βαρελότα και προπάντων φωτοβολίδες, κομμένα. Ειδάλλως θα πέφτει τσεκούρι! Ειδικά δε οι φίλοι του Ολυμπιακού, εκ των οποίων 21.000 έχουν πληρώσει με τα ωραία τους λεφτά θέση διαρκείας, πρέπει να ξέρουν ότι ήδη ο σύλλογος είναι υπότροπος με τη μία αγωνιστική από το ματς στη Βέροια.

• Κοινώς, οποιαδήποτε ποινή έδρας επιβληθεί από εδώ και πέρα, αυτομάτως διπλασιάζεται! Δηλαδή, πέσουν π.χ. δύο καπνογόνα με τον Πανθρακικό το Σάββατο; Ο Ολυμπιακός θα παίξει και τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του κεκλεισμένων των θυρών στο Καραϊσκάκη! Η, αν υπάρξει μία άλλη παράβαση που επισύρει τιμωρία δύο αγωνιστικών, αυτόματα θα γίνουν τέσσερις! Και πλέον δεν υπάρχουν παραθυράκια για κανένα υπότροπο. Ό,τι πάρεις, είναι επί δύο!

• Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πρέπει να καταλάβουν κι αυτοί ποια είναι τα νέα δεδομένα. Και στο Καραϊσκάκη να μην πέφτει ούτε αναπτήρας! Δεν μπορεί επειδή ένας γουστάρει να ρίχνει καφέ στον αντίπαλο προπονητή η, άλλος γουστάρει να πετάξει ένα καπνογόνο, να τιμωρείται μία ομάδα και χιλιάδες άνθρωποι, που θέλουν να πάνε να δουν την ομάδα τους.

• Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τεράστια βήματα μπροστά στη διοργάνωση των μεγάλων αγώνων μέσα στο Καραϊσκάκη. Εξ ου κι έχουν ελαχιστοποιηθεί οι τιμωρίες του από την ΟΥΕΦΑ. Εξ ου κι έχει κάνει και τα τρία πιο πρόσφατα ντέρμπι (με Παναθηναϊκό πέρσι, με ΑΕΚ φέτος και πέρσι) σε πλαίσια Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μπροστά ο Ολυμπιακός και σε αυτό το θέμα από τις άλλες ομάδες. Μόνο που δεν αρκεί! Θέλει κι άλλο, πώς να το κάνουμε. Είναι ωραίο πράγμα για τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ, να παίζει χωρίς κόσμο με τον Αστέρα; Ήταν εικόνα αυτή;

• Και ίσως είναι και μία ευκαιρία με αυτούς τους καινούργιους σκληρούς κανονισμούς, να περιοριστεί κι αυτό το πράγμα με τα επεισόδια και τα επικίνδυνα εύφλεκτα που βλέπουμε στα γήπεδα. Πάσης φύσεως «επικίνδυνα». Εδώ στη Λεωφόρο τις προάλλες, ξέρετε τι βρήκαν δίπλα τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού; Ένα γυάλινο βάζο γεμάτο με γλυκό του κουταλιού! Σοβαρά τώρα. Τους το είχαν πετάξει από την εξέδρα πάνω από τους πάγκους! Ευτυχώς που δεν βρήκε κανένα!

• Να πω την αμαρτία μου κι εμένα τα καπνογόνα μου αρέσουν! Να τα βλέπω ρε παιδί μου στο πέταλο. Είναι άλλη φάση. να τα βλέπω αναμμένα-αλλά όχι να τα ρίχνουν μέσα. Όμως, άντε να ελεγχθεί η κατάσταση, αν έχουν 10 η, 50 άτομα ένα καπνογόνο στο χέρι. Ποιός μου λέει ότι δεν θα βρεθούν δύο να τα πετάξουν μέσα και μετά ψάξε να βρεις την άκρη με τους αθλητικούς δικαστές.

• Θυμίζω δε ότι η ΟΥΕΦΑ με τις βαριές καμπάνες τα «έκοψε» όλα τα «εύφλεκτα». Κι εδώ που τα λέμε, δεν είναι ωραία η εικόνα του Καραϊσκάκη στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τα καπνογόνα;…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: