Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Στοιχεία φωτιά για την πυραμίδα διαιτησίας - «Βόμβες» κατά Βασσάρα!


Στοιχεία φωτιά για την πυραμίδα διαιτησίας - «Βόμβες» κατά Βασσάρα!

Ο πρώην παρατηρητής, Ηλ. Μαζαράκος ενημέρωσε για το πώς «έτρεχε» η εταιρία-φάντασμα. Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του για το... πιεστικό ψηστήρι Βασσάρα και το κόψιμο του απ' τους πίνακες όταν δεν ενέδωσε!

Συνταρακτικά στοιχεία κατέθεσε ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας Ηλίας Μαζαράκος για την υπόθεση της οικονομικής πυραμίδας στην ελληνική διαιτησία, όπως αναφέρθηκε στην «ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ».

Ο Μαζαράκος περιέγραψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με απόλυτη ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο διακινούνταν οι οικονομικές συναλλαγές στην πυραμίδα και πως ο ίδιος βρέθηκε εκτός πινάκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής ο πρώην διαιτητής παρουσίασε email της εταιρείας διαδικτυακού μάρκετινγκ, στο οποίο εμφανίζεται ως μέντοράς του στην πυραμίδα ο εκπαιδευτής διαιτησίας, Χρυσόστομος Μάνθος.

Στην «ΔΙΚΗ» αναφέρθηκε, επίσης, ότι ο Μάνθος αναβαθμίστηκε εσχάτως επί Βασσάρα. Σε ποινικό επίπεδο την υπόθεση ερευνά για το αδίκημα της εκβίασης ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έδωσε - Βόμβες κατά Βασσάρα

Με παρέμβασή του στην εκπομπή, ο κ. Μαζαράκος ανέφερε λεπτομέρειες-φωτιά επί του θέματος: «Με επισκέφτηκε ο κ. Μάνθος στο γραφείο μου και έμαθα για την πυρμίδα. Εκείνο το διάστημα είχε μεταφερθεί από την Αχαΐα στην Άρτα. Με επισκέφτηκε και μου έδωσε ένα στικάκι το οποίο περιείχε όλα τα στοιχεία για το πώς να συμμετάσχεις στην πυραμίδα. Μου την παρουσίασε ως ένα γεγονός που θα άλλαζε την οικονομική μου κατάσταση. Τον άκουσα και με παρέπεμψε να κάνω ένα ραντεβού με τον κ. Βασσάρα, όπως κι έκανα.

Σε ένα ταξίδι μου στην Αθήνα, συναντήθηκα μαζί του σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου πριν περίπου ένα χρόνο. Καθαρά και μόνο γι αυτήν την υπόθεση, για κανέναν άλλον λόγο. Καθίσαμε μια ώρα και με έπεισε, κατάφερε να με πείσει να μπω στην πυραμίδα. Του έδωσα την προσωπική μου κάρτα, πλήρωσα το έμβασμα, ουδέποτε εισέπραξα απόδειξη και στη συνέχεια δεν ασχολήθηκα καθόλου με το εν λόγω θέμα, καθώς κατάλαβα πως ήταν μια απάτη. Αποσύρθηκα, αν και δεχόμουν το πρώτο διάστημα μεγάλες πιέσεις, όσον αφορά να κάνω συναντήσεις στην πόλη μου την Άρτα, για να έρθει εδώ ο κ. Βασσάρας και να πείσει άλλους ανθρώπους... Βέβαια εγώ σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ανθρώπους που τους είχα πελάτες να τους παρουσιάσω κάτι τέτοιο. Δέχθηκα πιέσεις και από τον ίδιο τον κ. Βασσάρα, είχαμε πολύ συχνή επικοινωνία εκείνο το διάστημα. Κάθε φορά μου έλεγε κανόνισε ραντεβού, βρες κόσμο, να φέρω και εγώ 1-2 ακόμα να βρούμε.

Εκείνη την εποχή ήμουν παρατηρητής στη Σούπερ Λίγκα και οριζόμουν κανονικά, δεν είχα κάποιο παράπονο. Πλέον δεν βρίσκομαι στον πίνακα των παρατηρητών, δεν έχω αξιολογηθεί από τις τελευταίες κρίσεις του καλοκαιριού. Δύο μήνες νωρίτερα έπαψα να ασχολούμαι με την πυραμίδα και στη συνέχεια με έκοψαν εντελώς! Πιστεύω πως έπαιξε μεγάλο ρόλο το συγκεκριμένο κομμάτι, το ότι δεν συνέχισα στην πυραμίδα... Έβλεπα συναδέλφους που είχαν φτάσει να παίζουν 16 παιχνίδια κι εγώ την τελευταία χρονιά ορίστηκα σε έξι ματς. Δεν γνωρίζω βέβαια αν εκείνοι με τα πολλά ματς, ανήκαν στην πυραμίδα. Εύχομαι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, γιατί είναι πολύ κρίμα να εκμεταλλεύονται μια κατάσταση για να χτίσουν...

Ψάρευαν κόσμο με συναντήσεις, τους υπόσχονταν ταξίδια και καλή ζωή.. Τους υποχρέωναν βέβαια να πληρώσουν 200 ευρώ ως εγγραφή και 20 ευρώ κάθε μήνα για να μπορούν να κάνουν αυτή τη ζωή. Αυτά τα πράγματα, όμως, δεν ισχύουν... Γνωρίζω πως γίνονταν κατά καιρούς συναντήσεις με 30-40 άτομα για να βρουν νέους 'πελάτες'. Προσπαθούσα με πολύ ωραίο τρόπο να δώσω να καταλάβει ο κ. Βασσάρας πως δεν πρόκειται να το συνεχίσω. Ήμουν απλώς ευγενικός μαζί του, όταν το κατάλαβε πως δεν θα γινόταν κάτι μαζί μου, κόπηκε εντελώς η επικοινωνία μας».

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: