Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Δυο βαθμοί και κάτι παραπάνω!!


Δυο βαθμοί και κάτι παραπάνω

Tο διπλό του Αρη στην Πυλαία δίνει απλά ένα προβάδισμα στον Άρη που μόνο με αυτοκτονία θα χάσει την 4η θέση.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Πάνε χρόνια τώρα που το αποτέλεσμα σε ένα ΠΑΟΚ-Αρης και αντίστροφα κρίνει ένα τίτλο. Πλέον το διακύβευμα συνήθως είναι η είσοδος στην τετράδα, η 3η θέση, δηλαδή το καλύτερο πλασάρισμα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Επομένως καθαρά αγωνιστικά, το διπλό του Αρη στην Πυλαία δίνει απλά ένα προβάδισμα στον Άρη που μόνο με αυτοκτονία θα χάσει την 4η θέση στην κανονική διάρκεια και θα επιδιώξει από εδώ και πέρα να… καβαλήσει την ΑΕΚ που είναι 3η.

Στην φάση που ήταν η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη όμως εσχάτως, η νίκη δεν ήταν μόνο δυο βαθμοί όπως είπε ο πάντα φειδωλός σε μεγάλα λόγια προπονητής του Αρη. Επουλώνει τις πληγές από τις σφαλιάρες, κυρίως στην Ευρώπη, ανεβάζει το ηθικό στα αποδυτήρια και οπλίζει την ομάδα με αυτοπεποίθηση που θα χρειαστεί την Τετάρτη στον «τελικό» με την Νεπτούνας που φαντάζει πιο δύσκολο παιχνίδι από αυτό της Πυλαίας.

Δεν λύνει φυσικά τα προβλήματα που και πάλι φάνηκαν πριν φορτωθεί με φάουλ και κούραση ο Σχορτσιανίτης, όταν το παιχνίδι πάει κάτω από τα καλάθια. Αυτό θα το... κουβαλάει ο Άρης αν δεν αποκτήσει πιο βαρύ σέντερ. Όπως όμως «χρεώνεται» ο Πρίφτης για την επιλογή αυτή, άλλο τόσο θα πρέπει να του αποδοθούν τα εύσημα γιατί χθες ήταν σούπερ διαβασμένος για τον αντίπαλο, έκανε σχεδόν αψεγάδιαστη διαχείριση του ρόστερ κατά τη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε και πήρε πράγματα από δυο παίκτες που δεν έχουν προσφέρει στον βαθμό που προσδοκούσε ο ίδιος ο προπονητής.

Ο Πελεκάνος με ένα τρίποντο φωτιά και τα κλεψίματά του, θύμισε σε όλους πόσο χρήσιμος μπορεί να γίνει σε πολλούς τομείς ενώ ο Τσούπκοβιτς με το τρίποντο σε καθοριστικό χρονικό σημείο, σα να έβγαλε σε αυτό το σουτ όλη την αμφισβήτηση και το… κράξιμο που έχει ακούσει.

Για τον Πρίφτη μπορείς να πεις πολλά. Δεν είναι ο πιο εμπορικός κόουτς. Δεν αρέσκεται σε βαρύγδουπες δηλώσεις. Είναι όμως δουλευταράς. Αξιοποιεί στο έπακρο το υλικό που έχει και έχει δημιουργήσει μια ομάδα με το Ο κεφαλαίο. Δείτε μόνο τα βιντεάκια στα αποδυτήρια μετά τη νίκη στην Πυλαία και θα καταλάβετε. Η ομάδα παραμένει εντός στόχων σε Ελλάδα και Ευρώπη και δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον πιο ιδανικό για τη φάση στην οποία βρίσκεται το πρότζεκτ του Νίκου Λάσκαρη για τον Άρη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: