Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ένα ρίσκο σαν νόμισμα με δύο όψεις!!


Ένα ρίσκο σαν νόμισμα με δύο όψεις!

Το χειρότερα φυλαγμένο μυστικό του κόσμου όσον αφορά το ποδόσφαιρο, δηλαδή η μετακίνηση του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο. Η ίδια η ομάδα με ανακοίνωση της τόνισε πως για τρία χρόνια από το  ερχόμενο καλοκαίρι ο πιο ακριβοθώρητος τεχνικός του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αυτή την ώρα, θα κάθεται στον πάγκο της. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Η ανακοίνωση κάνει λόγο για το ότι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, είναι σε γνώση της κατάστασης και συμφωνεί, αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως για μία ακόμη φορά η Σίτι «αδειάζει» ένα προπονητή της, από τότε που την αγόρασαν τα πετροδολλάρια του Αμπου Ντάμπι!
Ο Πελεγκρίνι είναι ένας κύριος - με όλα τα γράμματα κεφαλαία- και όλοι ξέρουν πως θα συνεχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά του μέχρι τον Ιούνιο. Προς το παρόν μέσα σε αυτή τη νοσηρή πραγματικότητα με τις φήμες για τον Πεπ να κυριαρχούν στο προσκήνιο εδώ και εβδομάδες, έχει κρατήσει τη Σίτι μέσα σε τέσσερις στόχους! Και από μόνο του αυτό αποτελεί ένα εύσημο για τον Χιλιανό τεχνικό που ξέρει πως θα πάρει όλα τα χρήματα του συμβολαίου του και πιθανότατα αν οι Αραβες αγοράσουν μία ομάδα και στη Λατινική Αμερική θα έχει μία εξασφαλισμένη δουλειά μέχρι να σταματήσει να εργάζεται! Ωστόσο όπως έκαναν και με τον Μαρκ Χιουζ που τον άλλαξαν με τον Μαντσίνι και όπως «σκούπισαν» και τον Ιταλό για τον Πελεγκρίνι έτσι και τώρα προκειμένου να μην χάσουν τον Γκουαρντιόλα δεν διστάζουν να ρισκάρουν! Κάθε τέτοιο ρίσκο είναι σαν νόμισμα με δυο όψεις ωστόσο!
Η Μπάγερν έκανε το ίδιο το 2013 ανακοινώνοντας πως το καλοκαίρι θα έφευγε ο Χάινκες και στη θέση του θα ερχόταν ο Πεπ. Εκεί όμως ήταν ένας βόρειος και απόλυτα πραγματιστής  άνθρωπος που είχε τόσο προγραμματισμένο το μυαλό του  στο να εργάζεται που κανείς δεν αμφέβαλλε πως θα έφερνε εις πέρας τη δουλειά του. Και ο Πελεγκρίνι είναι ένας απόλυτα σωστός επαγγελματίας, αλλά δεν παύει να είναι Λατίνος και επίσης κατ'α βάθος δεν αποκλείεται να μαζεύει εδώ και καιρό μέσα του μία πικρία για το γεγονός πως παρότι δεν έχει αποτύχει προς το παρόν σε κανένα στόχο θα απομακρυνθεί ότι και αν συμβεί! Πολύ όμορφα ο ίδιος είχε θέσει το ζήτημα μιλώντας πριν δύο εβδομάδες, πως προτιμά να πάρει το πρωτάθλημα και ας απολυθεί παρά να έμενε στη θέση του σε περίπτωση που δεν έβγαινε πρώτος! Ο ίδιος , να είστε βέβαιοι θα κάνει τα πάντα σωτσά και θα φύγει με ψηλά το κεφάλι και σίγουρα θα υπάρξουν ομάδες που θα τον θέλουν στον πάγκο τους, αλλά τα αποδυτήρια ποτέ δεν είναι το ίδιο ήρεμα με έναν  προπονητή υπ'ατμόν! Και αυτή είναι η  πίσω όψη του νομίσματος! Και το ρίσκο που πήρε η Σίτι μπορεί να μοιάζει σχεδόν κερδισμένο με την έννοια πως φέρνει το πιο ποθητό πρόσωπο αυτή την ώρα σε όλο τον πλανήτη, αλλά όπως λένε οι Κινέζοι, ότι λάμπει δεν σημαίνει πως  είναι πάντα και χρυσός!


Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: