Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ανοίγει η "αυλαία" του 56ου Ράλι Ακρόπολις


Ο Σεμπάστιαν Λεμπ στο ράλι Ακρόπολις Ανοίγει την Πέμπτη (20:30), με την τελετή εκκίνησης στον Ισθμό της Κορίνθου, η «αυλαία» του 56ου Ράλι Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 12-14 Ιουνίου και αποτελεί τον 7ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ την επομένη θα αρχίσει το αγωνιστικό μέρος του Ράλι Ακρόπολις με τη διεξαγωγή των πρώτων πέντε ειδικών διαδρομών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε έξι ειδικές για την Παρασκευή, ωστόσο η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε «για λόγους ανωτέρας βίας» να μη διεξαχθεί η υπ΄ αριθμόν 3 ειδική διαδρομή «Ευαγγελίστρια». Η πρώτη ειδική του Ράλι Ακρόπολις είναι η διαδρομή «Χαρβάτι» (το πρώτο αυτοκίνητο είναι προγραμματισμένο να εκκινήσει στις 08:48), ενώ η «αυλαία» του αγώνα θα πέσει την Κυριακή (14:30), μετά το τέλος της ειδικής «’γιοι Θεόδωροι 2».

Στο 55ο Ράλι Ακρόπολις έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν 47 αυτοκίνητα, τα οποία καλούνται να κάνουν το καλύτερο δυνατό στις 16 ειδικές διαδρομές του αγώνα, που έχουν συνολικό μήκος 349,99 χιλιόμετρα. Στο Ράλι Ακρόπολις έχουν δηλώσει συμμετοχή 11 ελληνικά και 36 ξένα πληρώματα, ενώ οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού προσδοκούν έντονες συγκινήσεις από τα «μεγάλα ονόματα» του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Λεμπ, θα κυνηγήσει τη νίκη, προκειμένου να επιστρέψει στις επιτυχίες, ύστερα από την τέταρτη θέση στη Σαρδηνία (σ.σ. πριν από αυτόν τον αγώνα μετρούσε πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες), αλλά και να διευρύνει το προβάδισμα έναντι των «διωκτών» του. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποιεί εφέτος και ο Μίκο Χιρβόνεν (Φορντ), με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής πίσω από τον Γάλλο, ωστόσο επτά βαθμούς πίσω από τον Φινλανδό βρίσκεται ο δεύτερος οδηγός της Σιτροέν, ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο με το δεύτερο C4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: