Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Εξάσφαιρη η Ισπανία



Ο Νταβίντ Βίγια πανηγυρίζει με τη φανέλα της Εθνίκης Ισπανίας Με τον Νταβίντ Βίγια να πετυχαίνει χατ τρικ, η εθνική Ισπανίας συνέτριψε 6-0 την αντίστοιχη του Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού, στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας των "φούριας ρόχας" ενόψει της συμμετοχής τους στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, που θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική.

Ο στράικερ της Βαλένθια σημείωσε τα πρώτα τρία τέρματα των πρωταθλητών Ευρώπης, αφού βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 34', το 38' και το 45' (το τελευταίο με πέναλτι). Η παραγωγική βραδιά του έφερε τον Βίγια στην τρίτη θέση των σκόρερ της εθνικής Ισπανίας, αφού έχει σημειώσει 28 γκολ σε 44 αναμετρήσεις.

Ο άσος των "νυχτερίδων" ξεπέρασε τους Εμίλιο Μπουτραγκένιο και Φερνάντο Μοριέντες και πλέον βρίσκεται ένα γκολ πίσω από τον Φερνάντο Ιέρο και 16 μακριά από τον Ραούλ.

Τα υπόλοιπα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Αλμπερτ Ριέρα (67'), Ντάνιελ Γκουίθα (71') και Φερνάντο Τόρες (87'). Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η εθνική Ισπανίας παραμένει αήττητη για 32 αγώνες (από τον Νοέμβριο του 2006), ενώ η αποψινή ήταν η 12η διαδοχική νίκη των "φούριας ρόχας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: