Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

N.B.A Βρήκαν... γαλλικό κλειδi

Μετά το 2-0 των Λέικερς στο Λος Αντζελες η σειρά των τελικών του ΝΒΑ μεταφέρθηκε στο Ορλάντο, όπου οι Μάτζικ κατάφεραν να νικήσουν και να μειώσουν σε 1-2 νίκες. Το ματς είχε συγκλονιστικό φινάλε, με τους "Μάγους" να επικρατούν με 108-104, χάρη στη σπουδαία εμφάνιση του γάλλου, Μικαέλ Πιετρούς.




Οι "Μάγοι" είχαν τον έλεγχο του ματς στο μεγαλύτερο διάστημα. Αλλωστε, είχαν πέντε παίκτες σε καλή μέρα που βοήθησαν πάρα πολύ στο σκοράρισμα. Εκτός από τους Χάουαρντ και Τούρκογλου, που συνήθως κάνουν την περισσότερη δουλειά στην επίθεση, οι Μάτζικ ευτύχησαν να βρουν σημαντικές βοήθειες και από τους Αλστον, Πιετρούς και Λιούις.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η διαφορά ήταν κοντά στους 10 πόντους υπέρ των Μάτζικ. Οι Λέικερς, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και 2`:40`` πριν το φινάλε έφεραν το ματς στα ίσια. Γκασόλ και Μπράιαντ ανέλαβαν τις περισσότερες επιθετικές πληροφοφίες, όμως οι καλές άμυνες του Πιετρούς έδωσαν τη νίκη στους Μάτζικ, που μείωσαν σε 1-2 νίκες τη σειρά των τελικών που θα συνεχιστεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/6).

Οι συνθέσεις:
Ορλάντο Μάτζικ: Αλστον 20, Κόρτνεϊ Λι 4, Χάουαρντ 21, Τούρκογλου 18, Λιούις 21, Πιετρούς 18, Νέλσον 2, Μπατί 4, Γκόρτατ
Λ.Α. Λέικερς: Μπραϊαντ 31, Φίσερ 9, Μπάινουμ 4, Αράιζα 13, Γκασόλ 23, Οντομ 11, Φάρμαρ 11, Ουόλτον 2, Βούγιασιτς, ΕμΜπένγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: