Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Υδατοσφαίριση Δεύτερη ήττα για την Εθνική γυναικών


Φάση από αγώνα πόλο γυναικών Χωρίς νίκη παραμένει η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών στην τελική φάση του World League, η οποία διεξάγεται στο Κίρισι της Ρωσίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στη διοργάνωση, αφού έχασε την Τετάρτη από την Ισπανία με 13-10, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον Β' όμιλο και παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης χωρίς βαθμό.

Στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εκφράζονται παράπονα για τη διαιτησία, καθώς οι Τσουκαλά και Γερόλυμου χρεώθηκαν νωρίς με δύο αποβολές, ενώ στο τρίτο οκτάλεπτο ο Κινέζος ρέφερι ακύρωσε γκολ της Λιόση με το σκορ στο 10-8 υπέρ της Ισπανίας, η οποία από κόντρα φάουλ απέκτησε προβάδισμα τριών τερμάτων.

Στην τελευταία περίοδο η Ντελ Σότο «κατέβασε ρολά» σε αλλεπάλληλες επιθέσεις της «γαλανόλευκης» ομάδας με παίκτρια παραπάνω (6/10 έναντι 8/12 της Ισπανίας). Από την εθνική, η οποία παρουσίασε πάντως καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στην Αυστραλία, πολύ καλή αγωνιστική παρουσία είχαν η Αλεξάνδρα Ασημάκη (6 αποβολές), Αντιγόνη Ρουμπέση (3 γκολ σε π/π) και Μαρία-Ηλέκτρα Ψούνη.

Μετά τον αγώνα με την Ισπανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, δήλωσε: «Δεν αποφύγαμε και σήμερα, ιδίως στην άμυνα, τα λάθη. Το ταμείο μας, πάντως, θα το κάνουμε στο τέλος, όταν και θα δούμε πού ακριβώς βρισκόμαστε. Είμαστε νέα ομάδα και χρειαζόμαστε παιχνίδια. Η διαιτησία του Κινέζου, χωρίς να μας φταιει αυτή αποκλειστικά για την ήττα, ήταν για γέλια».

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 5-2, 4-3, 1-2
Διαιτητές: Ματάκε (Ρουμανία), Γιανκί (Κίνα)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γκιλ 3, Λόπεθ-Εσκριμπάνο 2, Παρέχα 2, Γκαρσία 2, Λόπεθ Λ. 2, Μεσένγκουερ 1, Αλέρ 1.
ΕΛΛΑΔΑ: Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 3, Ασημάκη 1, Λιόση 1, Ψούνη 1, Τσουκαλά 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: