Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Προσοχή για την πρόκριση

Προσοχή για την πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ θέλει να φτάσει φέτος μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχει ήδη ξεπεράσει τα εμπόδια του ΟΦΗ (κερδίζοντας 0-1 μέσα στην Κρήτη τον Οκτώβριο) και του Πανσερραϊκού (κερδίζοντας με 0-2 μέσα στις Σέρρες στις 20 Ιανουαρίου) και τώρα θα πρέπει να ξεπεράσει και το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα σε ακόμη ένα νοκ άουτ παιχνίδι για να προχωρήσει στο δρόμο προς τον τίτλο.
Ο Δικέφαλος θα τεθεί αντιμέτωπος σήμερα στις 17:00 στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, έχοντας αντίπαλο και τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος συνήθως είναι «σύμμαχος» των αδυνάτων αλλά και των γηπεδούχων που γνωρίζουν καλύτερα το… «σπίτι» τους.
Το παιχνίδι είναι νοκ άουτ εφόσον υπάρξει νικητής. Αν μετά από την ολοκλήρωση του ματς οι δύο ομάδες μείνουν ισόπαλες (ανεξάρτητα από το ακριβές σκορ) θα γίνει ένα δεύτερο ματς στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου, δηλαδή την επόμενη Τετάρτη. Εκεί αν δεν υπάρξει και πάλι νικητής θα ακολουθήσουν παράταση και πέναλτι… Βέβαια ο ΠΑΟΚ θέλει να τελειώσει από σήμερα την υπόθεση πρόκριση και να περιμένει αύριο τον αντίπαλο του από το ματς του Παναθηναϊκού με την Καλλιθέα στα ημιτελικά όπου οι αγώνες θα είναι διπλοί και μάλιστα ο επαναληπτικός θα γίνει στην Τούμπα.
Ακόμη ο ΠΑΟΚ θέλει να καθαρίσει από σήμερα την πρόκριση για να γλιτώσει ένα επιπλέον παιχνίδι μέσα στην επόμενη εβδομάδα και να πάρουν έτσι οι παίκτες του περισσότερες ανάσες για τη συνέχεια.
Ο Σάντος επισήμανε στους παίκτες του ότι πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στο σημερινό ματς για να καθαρίσουν την πρόκριση στους «4» από σήμερα και να κερδίσουν έτσι επιπλέον ξεκούραση. Μίλησε στους ποδοσφαιριστές για θέματα τακτικής με τη βοήθεια χρήσης βίντεο, ενώ ακολούθησαν ασκήσεις αποθεραπείας στο γυμναστήριο της Τούμπας, καθώς λόγω και των συζητήσεων για τις πληρωμές προς τους παίκτες δεν έγινε κανονικό πρόγραμμα αλλά ένα χαλάρωμα.
Ο ΠΑΟΚ θα παίξει και πάλι χωρίς τον Ίβιτς, καθώς έμεινε εκτός αποστολής λόγω ισχιαλγίας, ενώ εκτός παραμένουν ο Τσιρίλο και ο Φιλομένο. Αντίθετα ταξίδεψε στα Γιάννινα ο Εντίνιο, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί αν χρειαστεί, καθώς οι ενοχλήσεις για το ελαφρύ διάστρεμμα που είχε υποστεί υποχώρησαν τελείως.
Ο Σάντος σκέφτεται να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το σχήμα που παρέταξε απέναντι στον Ατρόμητο. Λαμβάνοντας υπόψη και τον κακό αγωνιστικό χώρο των Ιωαννίνων ίσως βάλει το Σαβίνι αριστερό μπακ αντί του Λίνο και αφήσει εκτός 11άδας τον Κριστιάνο και τον Εντίνιο, βάζοντας στο αρχικό σχήμα τους Κουτσιανικούλη και Μουσλίμοβιτς.
Έτσι διατηρώντας πάντα του 4-2-3-1 αναμένεται να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια ο Χαλκιάς, δεξιά μπακ ο Αραμπατζής και αριστερό ο Σαβίνι με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κοντρέρας και Μαλεζά, στα χαφ θα είναι ο Γκαρσία με το Βιτόλο έχοντας πιο μπροστά τους δεξιά τον Βιεϊρίνια, αριστερά τον Κουτσιανικούλη και κεντρικά το Σορλέν ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Μουσλίμοβιτς.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ που βρίσκεταια από χθες στα Γιάννινα αποτελείται από το τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Κριστιάνο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Γκαρσία, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσερ, Βιειρίνια, Βιτόλο.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: